روند کند نوسازی خودروهای تجاری فرسوده

پرشین خودرو: براساس آمار تولید در تیرماه سال‌جاری در مجموع یک هزار و ۱۹۸ دستگاه انواع کامیون باری، کمپرسی، کشنده و کامیونت تولید شده است.

به گزارش پرشین خودرو به نقل از دنیای اقتصاد، این تعداد خودروی تجاری در حالی تولید شده که در تیرماه سال گذشته، یک هزار و ۱۶۵ دستگاه انواع خودروی تجاری روانه بازار شده است. افزایش ۳۳ دستگاهی در سال‌جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل، نشان‌دهنده رشد ۸/ ۲ درصدی در این بخش است.

اگر به آمار تولید در چهار ماه ابتدای سال‌جاری نگاهی بیندازیم، متوجه می‌شویم که در این مدت، در مجموع ۵ هزار و ۶۹ دستگاه خودروی تجاری در خطوط تولید خودروسازان تولید شده است. این در حالی است که در مدت مشابه سال گذشته ۴ هزار و ۱۹۵ دستگاه خودروی تجاری تولید شده است.

افزایش ۸۷۴ دستگاهی خودروهای تجاری در سال‌جاری به نسبت سال گذشته، نشان‌دهنده رشد ۸/ ۲۰ درصدی تولید این نوع خودروها در شرکت‌های تولیدکننده است. با اینکه نمودار تولید در این بخش صعودی است، اما با توجه به پروژه ابراسقاط تجاری‌های فرسوده که در دولت دوازدهم آغاز شده، مشاهده می‌شود که این میزان تولید بسیار کمتر از میانگین ماهانه برای تحقق این ابرپروژه است.

براساس این پروژه قرار بود تا پایان دولت فعلی، ۳۰۳ هزار خودروی فرسوده تجاری، نوسازی شود. به این ترتیب با توجه به تعداد خودروهای فرسوده، دولت باید در ۳۶ ماه باقی مانده از عمر خود، ماهانه ۸ هزار و ۱۴۶ خودرو فرسوده را نوسازی کند.

این در حالی است که از ابتدای امسال تا پایان تیرماه تنها یک هزار و ۲۶۷ دستگاه خودروی تجاری تولید شده است. یعنی پروژه ابراسقاط تا اینجا رشد منفی ۵/ ۸۴ درصدی را تجربه کرده است.

با توجه به آغاز تحریم‌های یکجانبه ایالات‌متحده آمریکا و به‌دنبال آن خروج شرکای خارجی از کشور و همچنین مشکلاتی که شرکت‌های تولیدکننده در داخل با آن روبه‌رو هستند این احتمال می‌رود که تولید خودروهای تجاری بیش از این با کاهش روبه‌رو شوند. بر این اساس دولت باید به فکر راهکارهایی برای افزایش تولید خودروهای تجاری باشد تا از رهگذرآن، بتواند چراغ طرح ابر پروژه اسقاط را روشن نگه دارد.

کد خبر 100382

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha