کد خبر 106346
۱۵ آذر ۱۳۹۷ - ۲۱:۱۷
مات کننده رنگ نانویی تولید شد

پرشین خودرو: محققان موفق به تولید مات کننده های نانویی شدند که در صنایع فولادی، ورقه های فولادی پلیمر و پتروشیمی و ورقه های پلاستیکی کاربرد دارد.

به گزارش پرشین خودرو به نقل از مهر، فریده کلاهدوزان کارشناسی ارشد شیمی-فیزیک از دانشگاه کاشان مجری طرح مات کننده بر پایه نانوسیلیکات در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: یکی از افزودنی های مطرح در صنعت رنگ و پوشش، مواد مات کننده هستند که جهت تنظیم میزان بازتابش نور از سطح «فیلم» استفاده می شود.

وی با بیان اینکه در صنعت رنگ ایران در تولید انواع رنگ های مات و نیمه مات از گریدهای مختلف مات کننده استفاده می شود، افزود: هم اکنون مات کننده غالب مورد استفاده در صنعت رنگ، مات کننده نانوساختار سیلیکایی است که در بازار برندی شناخته شده است و غالباً از شرکت های اروپایی تامین می شود.

وی خاطر نشان کرد: قیمت بالای گرید مات کننده باعث شده که تولیدکنندگان رنگ به سمت تامین از شرکت های چینی پیش روند و امکان تامین نمونه با کیفیت و قیمت مناسب را نداشته باشند و از طرفی حساسیت بالای این محصول به کیفیت و یکنواختی، باعث شده که تولید این محصول از روش های ساده امکان پذیر نبوده و در دنیا جزء محصولات پیشرفته شیمیایی قرار گیرد.

کلاهدوزان بیان کرد: بر اساس بررسی های علمی کامل صورت گرفته برای تولید این محصول و با توجه به تولید صنعتی سیلیکای نانوساختار در کشور، در کنار تست های اولیه انجام شده به نظر می رسد امکان تولید صنعتی این محصول در کشور وجود دارد.

وی با بیان اینکه از این رو در صدد بر آمدیم تا مات کننده هایی بر پایه نانوسیلیکا با فناوری نانو تولید کنیم، گفت: در این طرح مات کننده سیلیکایی نانوساختار با کیفیتی قابل رقابت با نمونه های موجود در بازار تولید و به بازار عرضه می شود.

 

نانو

 


وی با تاکید بر اینکه مواد افزودنی مات کننده بر اساس نانوساختار سیلیکا در سطح جهانی شناخته شده و به همین علت این طرح افق صادراتی روشنی را پیش رو دارد، بیان کرد: این مات کننده که به تولید رساندیم از کیفیت بالایی نسبت به نمونه خارجی برخوردار است و همخوانی با دیگر اجزای موجود در رنگ دارد.

کلاهدوزان خاطر نشان کرد: افزودنی های مات کننده بر اساس تغییر در ناهمواری سطح باعث ایجاد شکست در نور تابیده شده به سطح می شوند و بر این اساس میزان ماتی سطح را تغییر می دهند.توزیع اندازه ذرات و تخلخل عامل مات کننده پارامترهای مهم تاثیرگذار بر خواص مات کننده نهایی هستند.

به گفته این محقق، محصول ارائه شده در این طرح، بر اساس سیلیکای نانو حفره با مساحت سطح متوسط حدود ۲۰۰ متر مربع بر گرم بوده و دارای متوسط اندازه آگلومره های حدود ۶ میکرون است. توزیع اندازه ذرات مناسب در کنار فرآیند اصلاح سطحی باعث شده است این محصول توزیع و پخش مناسبی در بستر رنگ یا رزین داشته باشد.

وی با بیان اینکه اکثر تولید کنندگان رنگ نیاز به مات کننده دارند که تهیه آن به دلیل اینکه تنها نمونه خارجی آن در بازار است، دشوار به نظر می رسد، گفت: این محصول از قیمت نمونه خارجی کمتر است و در ورقه های فولادیریال صنایع پلیمر و پتروشیمی، ورقه های پلاستیکی و ... قابل استفاده است.

وی با بیان اینکه در حال حاضر این مات کننده در حد نیمه صنعتی تولید شده است، تاکید کرد: حدودا 100 تن درسال از این مات کننده ها مصرف می شود که ما می توانیم بعد از تولید نیمه صنعتی نیاز کشور را برطرف کنیم.

کد خبر 106346

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha