کد خبر 33158
۱۷ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۴:۳۳
انتقاد پلیس از مهلت گرفتن خودروسازان

پرشین خودرو: انتقاد رئیس پلیس راهور از مهلت وزرات صنعت و سازمان استاندارد برای نصب کپسول آتش نشانی خودروها، 4500 راننده در آستانه ضبط گواهینامه و محرومیت از رانندگی، مسدود بودن شماره گذاری اتوبوس اسکانیا، افزایش 161 درصدی شماره گذاری خودروهای خارجی و اعلام جزئیات طرح کاهش 40 درصدی سوانح و تلفات رانندگی مهمترین بخش های نشست خبری رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی نیروی انتظامی بود.

به گزارش «پرشین خودرو»، سردار اسکندر مومنی روز شنبه در نشست خبری اظهار داشت: در دو ماهه نخست امسال شماره گذاری خودروهای داخلی با افزایش 183 درصدی به 134 هزار خودرو رسید. این در حالی است که در این مدت 9 هزار و 218 خودروی خارجی نیز شماره گذاری شد که افزایش 161 درصدی را نشان می دهد.
وی ادامه داد: شماره گذاری موتورسیکلت ها نیز با افزایش 55 درصدی به 96 هزار و 646 دستگاه رسید ضمن اینکه در این مدت 257 هزار گواهینامه جدید صادر شد که نسبت به مدت مشابه سال قبل 2.3 درصد کاهش نشان می دهد.

اعلام جزئیات طرح کاهش 40 درصدی تلفات رانندگی
رئیس پلیس راهور با اشاره به جزئیات طرح جدید کاهش 40 درصدی سوانح و تلفات رانندگی گفت: امیدواریم در سال جدید با جهش بتوانیم طرح جدید کاهش 40 درصدی سوانح را اجرا کنیم. یکپارچه سازی معاینه فنی، ارتقای ایمنی خودروها، خروج خودروهای فرسوده و فرهنگ سازی مهمترین اولویت های این طرح است. اوایل امسال بعد از اصلاح این طرح آن را به هیات دولت دادیم که رئیس جمهور دستور داد جلسات بررسی و اجرای این طرح با حضور معاون اول برگزار شود.

بسیاری از معاینه های فنی صوری است
مومنی با اعلام اینکه بسیاری از معاینه فنی خودروها صوری است، افزود: از سال 88 پلیس را از معاینه فنی حذف کردند و ما هنوز علت آن را نمی دانیم. وضعیت معاینه فنی در برخی مراکز کلانشهرها خوب است اما به طور کلی وضعیت آنها صوری است. می خواهیم در طرح جدید اقداماتی را انجام دهیم تا وقتی معاینه فنی صادر شد آن خودرو صلاحیت تردد در جاده را داشته باشد.

30 هزار کیلومتر از راههای کشور تحت پوشش دوربین و سیستمهای هوشمند
وی با اعلام اینکه در طرح کاهش 40 درصدی تلفات باید 30 هزار کیلومتر از جاده های پرتردد به سیستم های هوشمند کنترل مجهز شود تاکید کرد: گام اول بهره برداری از سیستم های موجود است و در گام بعدی طرح توسعه را در دستور کار داریم تا طی یک یا دو سال آینده جاده ها به این تجهیزات مجهز شوند. ضمن اینکه توسعه و ارتقای ایمنی وسایل نقلیه نیز در دستور کار قرار دارد و متاسفانه در حال حاضر این حوزه کند پیش می رود.

14 درصد تماسهای برقرار شده با سامانه نظارت مردمی منجر به اعمال قانون شد
رئیس پلیس راهور با اشاره به اینکه در تابستان امسال سامانه نظارت مردمی برای خودروهای سنگین همانند تریلی و کامیون راه اندازی می شود، گفت: اواخر سال گذشته سامانه نظارت مردمی با شماره پیامک 110120 برای کنترل اتوبوسهای بین شهری راه اندازی شد تا امکان نظارت مردمی را فراهم کنند. در دو ماهه نخست امسال 127 هزار ارتباط با سامانه 110120 برقرار شد که 80 درصد تماس ها منجر به تذکر آموزش، 14 درصد اعمال قانون و 6 درصد تقدیر بود. سعی می کنیم تا پایان سال جاری یا اوایل سال آینده طرح نظارت مردمی بر تمامی خودروها را اجرا کنیم.
وی ادامه داد: خوشبختانه با اجرای این طرح در دو ماه اخیر میزان تلفات اتوبوسها 32 درصد و میزان تصادفات نیز 18 درصد کاهش یافته است.
مومنی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به حوادث ترافیکی سال 92 گفت: 45 درصد تصادفات در سال گذشته برخورد دو وسیله نقلیه با یکدیگر، 23 درصد برخورد وسیله نقلیه با عابر و 22 درصد نیز واژگونی بود. این در حالی است که 55 درصد کشته ها در خودرو، 23 درصد عابران و 21 درصد نیز موتورسواران بودند. این در حالی است که اگر موتورسواران از کلاه ایمنی و عابران نیز اصل دیده شدن و استفاده از پلهای هوایی را رعایت کنند این تلفات به حداقل ممکن می رسد. 70 درصد موتورسواران به علت ضربه به سر جانشان را از دست می دهند.

کنترل نقاط پرحادثه و پرتردد اولویت طرح تابستانه
رئیس پلیس راهور با اعلام اینکه طرح تابستانه در دو مرحله اجرا می شود تاکید کرد: اولویت اصلی پلیس در طرح تابستانه امسال تمرکز روی نقاط پرتردد، پرحادثه، عابران پیاده و موتورسیکلت سواران است. مرحله اول اجرای طرح از 21 خرداد تا 9 تیر و مرحله دوم نیز از 8 مرداد تا 4 مهر اجرا می شود.

امیدوارم روزی سریال مهلت دادن به خودروسازان به پایان برسد
وی در پاسخ به سئوال مهر در خصوص مهلت عدم الزام استفاده از کپسول آتش نشانی در خودروها به مدت 6 ماه گفت: امیدوارم روزی سریال مهلت دادن به خودروسازان به پایان برسد. بر اساس مصوبه ای که به امضای وزیر صنعت و رئیس سازمان ملی استاندارد رسیده است شش ماه به خودروسازان مهلت داده شده است که الزامی برای نصب کپسول آتش نشانی روی خودروها ندارند. فکر نمی کنم نصب کپسول کمتر از ترمز ضدقفل و کیسه هوا باشد.
مومنی ادامه داد: در سال 92، 340 نفر از هموطنان در آتش سوزی خودروها جانشان را از دست دادند که این موضوع یک نارسایی در ساختار امداد است. امروز در جاده ها متولی اطفاء حریق مشخص نیست و با توجه به فاصله زیاد اگر خودرویی در جاده دچار حریق شود خودرو باید تبدیل به خاکستر شود. برخی آتش نشانی های شهری بعضاً حوادث ابتدای جاده را پوشش می دهند و به دلیل فاصله زیاد بین شهرها پاسخگوی تمامی حوادث نیستند. وجود کپسول می تواند جان چندین نفر را نجات دهد.
به گفته وی، بهتر است بیش از فکر کردن به منافع خودروسازان فکر جان مردم باشیم و وقتی طرحی را می خواهیم تصویب کنیم بررسی بیشتری انجام دهیم تا کار به مهلت نکشد. خیال خودروسازان از دریافت مهلت های پی در پی راحت است و فکر می کنند می توانند باز هم مهلت بگیرند اما مسئولان باید بدانند که ما در قبال جان مردم مسئول هستیم.

کاهش سرعت مجاز خودروها در جاده های پرتردد و پرتصادف
رئیس پلیس راهور با بیان این که در طرح تابستانه حداکثر سرعت را در نقاط پرتردد، پرتصادف و محل عبور عابران پیاده کاهش می دهیم تاکید کرد: ممکن است حتی در محلی که تردد عابران بسیار زیاد است حداکثر سرعت را به 50 کیلومتر در ساعت کاهش دهیم.
وی در مورد سهم تقصیر دستگاهها در تصادفات گفت: از ابتدای اجرای قانون جدید راهنمایی و رانندگی تا کنون 4 هزار سهم تقصیر دستگاه ها مشخص شده است.

4500 راننده در آستانه محرومیت از رانندگی
وی با اعلام اینکه 4500 راننده در آستانه ضبط گواهینامه قرار دارند، افزود: این افراد بیش از 25 نمره منفی دریافت کردند اگر یک تخلف حادثه ساز دیگر انجام دهند با ضبط گواهینامه از 3 ماه رانندگی محروم می شوند این در حالی است که این رانندگان در صورتی که 6 ماه مرتکب تخلفات حادثه ساز نشوند نمرات منفی آنها از سیستم حذف می شود.

شماره گذاری اسکانیا همچنان متوقف است
مومنی با اعلام اینکه در تعطیلات هفته گذشته 2 دستگاه اتوبوس اسکانیا دچار آتش سوزی شدند افزود: خوشبختانه در این دو حادثه آسیبی به سرنشینان خودرو نرسید در حال حاضر نیز شماره گذاری این خودرو تا زمانی که تمامی ایراداتش رفع نشود مسدود است. شرکت خودروساز تعدادی از ایرادات را رفع کرده امام هنوز ایرادات بسیاری باقی است و باید با ارایه جدول زمانی نسبت به فراخوان خودروها و رفع نقص اقدام کند.
به گفته وی، مقاومت هایی در خصوص رفع ایرادات وجود دارد اما به همه خودروسازان توصیه می کنیم از این فرصت استفاده کنند. طی دو ماه گذشته چند خودروساز بزرگ دنیا تنها به دلیل این که صندلی خودرو دارای ایراد بود یک میلیون خودرو را فراخوان کرده و ایرادات را رفع کردند. خودروسازان باید مطمئن باشند اگر به قانون تمکین کند و مسئولیت پذیر باشند اعتبارشان بیشتر می شود.
رئیس پلیس راهور در پایان در مورد افزایش نرخ جریمه های رانندگی گفت: بر اساس قانون هر سه سال یکبار با توجه به نرخ تورم جریمه های رانندگی اصلاح می شود در حال حاضر این موضوع در هیات دولت در دست بررسی است که پس از تصویب ابلاغ می شود. اصلاحات لازم با امضای وزرای مسئول و فرماندهی نیروی انتظامی انجام شده است.

کد خبر 33158

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha