پرشین خودرو: در گذشته صنعت تایر کشور درگیر مشکلاتی چون تامین نقدینگی، مناسبات بین بانکی و ... بود اما به تازگی موانع جدید در این میان قد علم کرده و تولیدکنندگان برای واردات مواد اولیه خود با چالش زیادی روبه رو شده اند.
به گزارش «پرشین خودرو»، مصطفی تنها سخنگوی انجمن صنعت تایر ایران، با بیان این مطلب و با اشاره به اینکه در ساخت تایر حدود 90 قلم ماده اولیه مصرف می شود که نیمی از آن خارجی است و 50 درصد قیمت تمام شده آن را تشکیل می دهد، تصریح کرد: اصلی ترین ماده اولیه این صنعت کائوچوی طبیعی است که 30 درصد مواد اولیه را تشکیل می دهد اما متاسفانه ایران با کشورهای تولیدکننده این محصول مثل تایلند، مالزی، ویتنام و ... مناسبات بانکی ندارد.
وی افزود: از طرف دیگر هم اکنون حدود پنج هزار تن کائوچو در گمرکات کشور انبار شده و اجازه ترخیص آن به دلیل ممنوعیت مبادلات با «درهم»، صادر نمی شود در حالیکه سفارش این محصول چند ماه قبل از تصویب این قانون صورت گرفته است.
مهندس تنها، ادامه داد: در زمان اعلام بانک مرکزی مبنی بر ممنوعیت معامله با «درهم» باید در خصوص سفارشاتی که در راه بودند نیز چاره اندیشی می شد، هم اکنون نیز بهتر است دولت برای کالاهایی چون پنج هزار تن کائوچو که در گمرک انبار شده استثنا قایل شود و ترتیب ترخیص آنها را هر چه سریعتر بدهد تا کارخانجات با توقف ناگزیر تولید روبه رو نشوند.
سخنگوی انجمن صنعت تایر ایران با اشاره به اینکه برای ترخیص این مقدار کائوچو 80 میلیون «درهم» منابع مالی مورد نیاز می باشد، اظهار داشت: توقف این مواد در گمرک مشکلات زیادی را برای کارخانجات تولیدکننده تایر ایجاد کرده است چرا که ماده اولیه اصلی آنهاست و بدون آن قادر به ادامه تولید نیستند، تداوم شرایط جاری توقف تولید در ماه های آغازین سال آتی را در پی خواهد داشت.
وی اضافه کرد: پنج هزار تن کائوچو نیاز تولیدکنندگان ایرانی را تا اردیبهشت ماه به این ماده اولیه برطرف می کند.
تنها، افزود: با توجه به تولید واقعی در 11 ماه گذشته، پیش بینی می شود آمار تولید کشور در سال جاری به 235 هزار تن تایر برسد که با وجود تمام مشکلات و چالش ها یک درصد افزایش تولید را نسبت به سال89 نشان می دهد.
وی ادامه داد: در صورت حمایت دولت و رفع موانع پیش روی این صنعت، پیش بینی می شود که در سال آینده بیش از 260 هزار تن تایر در کشور تولید شود.
سخنگوی انجمن صنعت تایر ایران با بیان اینکه سیستم پیچیده جدید برای واردات کالاها موجب شده که هیچ کارخانه ای تاکنون نتواند گشایش اعتبار را آغاز کند، ابراز داشت: سیستم تعاملی که اخیرا به پروسه ثبت سفارش اضافه شده، روش کار را بسیار طولانی و پیچیده کرده است، نیاز تولید به نقدینگی را افزایش می دهد و نتیجه ای جز توقف تولید نخواهد داشت.
به گفته تنها، در این سیستم یک ایران کد برای هر قلم کالا، هر فروشنده و هر خریدار تخصیص می یابد و بنابراین با تغییر هر یک از عناصر مزبور اعم از منبع، خریدار و کالای مورد معامله می بایست این فرآیند پیچیده از نو تکرار شود.
وی با اشاره به اینکه واردات تایر در ماه های اخیر دچار چالش نشده و فقط تولیدکنندگان برای تامین مواد اولیه با مشکل مواجه شده اند، بیان کرد: تولیدکنندگان در این شرایط قادر به تولید با ریتم گذشته نیستند و برای مدت کوتاهی با کاهش تولید و در آخر نیز با توقف آن مواجه می شوند.
سخنگوی انجمن صنعت تایر ایران همچنین برای بهبود وضع صنعت تایر کشور پیشنهاد کرد که ایران با کشورهای جنوب شرق آسیا که تولیدکننده کائوچو طبیعی هستند، مذاکره کند و با آنها به تعاملات بانکی بپردازد تا بتوان مستقیما از این کشورها مواد اولیه مورد نیاز صنعت تایر را با واحد پولی آنها تامین کرد.
تنها، اضافه کرد: مدت هاست که برخی مبادلات تجاری و از جمله خرید کائوچو از طریق تجار کشور ثالث صورت گرفته است، در این چرخه نقش کشور ثالث تنها در اسناد معاملات منعکس می شد ولی کالا مستقیم از کشور مبدا به بنادر ایران حمل می گردید، حال آنکه طبق مقرراتی که جدیدا ابلاغ شده کالا ابتدا باید به کشور ثالث حمل و پس از تخلیه و بارگیری مجدد به بنادر ایران حمل شود که نوعی خود تحریمی را تداعی می کند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: حمایت از تولید ایجاب می کند تا قوانین و مقررات به صورتی باشد که در کمترین زمان و با حداقل هزینه، کالا به مقصد برسد.
کد خبر 10057
نظر شما