پرشین خودرو: رئیس شورای اسلامی کار کارخانه لاستیک دنا با اشاره به قدمت ۵۰ ساله صنعت تولید تایر در کشور گفت: به دلیل عدم نوسازی صنعت لاستیك سازی، تجهیزات این كارخانهها دچار فرسودگی شدهاند و با تكنولوژی روز دنیا فاصله گرفتهاند.
به گزارش «پرشین خودرو» به نقل از ایلنا، حمید با قدرت بر لزوم تلاش برای تولید لاستیکهای پیشرفته رادیال در ایران تاکید کرد و گفت: در حالی که تولید لاستیکهای بایاس (معمولی) برای خودروهای سواری در دنیا منقرض شده، متاسفانه هنوز عمده تولید تایر کارخانجات ایران به شیوه بایاس است و رادیال شدن لاستیکها در این صنایع نیز به کندی پیش میرود.
وی افزود: این در حالی است که ایران از نظر تامین منابع اولیه تولید لاستیک در حال حاضر دچار مشکل است.
این فعال كارگری عمدهترین مشکلات صنایع لاستیک کشور را تهیه مواد اولیه از شرکتهای پتروشیمی داخلی و خارجی به خصوص تهیه کائوچو طبیعی عنوان كرد و افزود: متاسفانه این مواد منحصرا باید از کشورهای جنوب شرقی آسیا خریداری شوند.
او گفت: تحریمهای اعمال شده علیه کشور باعث شده این مشکل بیشتر از هر عیب دیگری در تولید لاستیک خودرو تاثیرگذار باشد.
حمید باقدرت در ادامه افزود: بحث دیگری که این روزها گریبانگیر صنعت لاستیک داخلی شده، نبود نقدینگی کافی و سرمایه در گردش است که با افزایش قیمت تمام شده تولید لاستیک و افزایش ناگهانی دلار، ضعف شدیدی را برای صنعت تولید لاستیک بوجود آورده است.
او با تاکید بر این نکته که تا کنون اقدام جدی برای تامین ارز صنایع لاستیک سازی صورت نگرفته است اضافه کرد: اگر دولت ارز دولتی به تولید کنندگان لاستیک کشور بدهد مشکلات مبادلاتی بین المللی آنان تا حدودی حل خواهد شد در غیر اینصورت در آینده نزدیک این صنعت دچار مشکل جدی خواهد شد.
او در خصوص تامین مواد اولیه با وجود تحریمهای صورت گرفته گفت: در حال حاضر مقدار قابل توجهای از مواد اولیه تولید تایر از قبل توسط تجار و بازرگانان در کشور با نرخ قبلی وجود دارد که بخش اعظمی از نیازهای این تولید کنندگان را جبران کرده است اما بنظر میرسد در خرید جدید این وارد کنندگان با قیمت دلار ۲۰۰۰ تومانی دیگر حاضر به وارد کردن این مواد اولیه نباشند.
او با بیان اینکه قولها و وعدههای دولت در واگذاری ارز دولتی عملی نشده است افزود: اگر این قولها عملی نشود تا ۲ ماه دیگر ما شاهد تعطیلی صنعت لاستیک کشور خواهیم بود.
او گفت: قیمت یک کیلو کائوچو طبیعی که از مواد اولیه تولید لاستیک است قبل از گرانی و افزایش قیمت ارز ۵ هزار تومان بود که در حال حاضر به ۹ هزار تومان رسیده است.
با قدرت افزود: در حال حاضر اغلب شهروندان به دلائل مختلف به دنبال اجناسی با قیمتی ارزان هستند، که این امر موجب میشود فروش محصولات چینی هر چند با کیفیت نامناسب جایگاه خاصی در بازار فروش داخلی پیدا کند که این موضوع به هیچ عنوان به نفع تولید داخلی نیست.
او با بیان اینکه کلیه مواد اولیه تولید لاستیک افزایش قیمت داشته است ادامه داد: با افزایش قیمت ارز، کارخانجات پتروشیمی داخل کشور که تولید کننده کائوچو مصنوعی هستند قیمت تولیدات خود را نیز افزایش دادهاند.
رئیس شورای اسلامی کار لاستیک دنا از وابستگی شدید صنعت تایر به واردات مواد اولیه سخن گفت و افزود: صنعت خودرو و تایر در کشور ما نیاز به تعامل فنی و تخصصی بیشتری دارد و عدم رشد این صنعت میتواند به یکی از بزرگترین مشکلات این صنایع محسوب شود.
به گفته وی افزایش این مشکلات، تولید محصولات باکیفیت مطلوب و با قیمت مناسب را غیرممکن میسازد و هم اکنون صنعت تایر کشور بیش از استانداردهای جهانی، انرژی مصرف میکند که آنهم به سبب کهنه بودن ماشینآلات و قدیمی بودن فناوری تولید تایر است.
او با اشاره به اینکه افزایش میزان مصرف لاستیک در کشور به مراتب از میزان تولید آن بیشتر است خاطر نشان کرد: کسری لاستیک در بازارهای داخلی کشور از خارج تامین میشود.
او گفت: به جهت کسری کار اکثر کارخانجات تولید تایر به بهانه تعطیلات عید نوروز ۱۵ روز عید را تعطیل اعلام کردهاند و این در حالی است که در سالهای گذشته این کارخانهها بطور شبانه روز فعال بودهاند.
او ادامه داد: نبود نیروهای کارآمد و متخصص و آگاه به علوم روز و عدم وجود آزمایشگاههای پیشرفته، تولیدکنندگان داخلی را از داشتن یک محصول ایده آل محروم میکند.
او از عمده مشکلات صنعت لاستیک کشور، افزایش قیمت حاملهای انزژی را نام برد و یاد آور شد: صرف نظر از تغییرات صورت گرفته در بخش صنعت تایر کشور، فرایند رادیالیزه شدن و رفتن به سمت تکنولوژی جدید از واجبات صنعت تایر کشور به شمار میآید.
رئیس شورای اسلامی کار لاستیک دنا با بیان اینكه صنعت لاستیك در كشور برای بیش از 15 هزار نفر اشتغال مستقیم ایجاد كرده است، هشدار داد: با وضعیت کنونی صنایع لاستیک در کشور ادامه این روند، صنعت تولید تایر را در کشور از پای در خواهد آورد.
با قدرت تاکید کرد: صنعت تایر وابستگی شدیدی به واردات مواد اولیه (به خصوص کائوچوی طبیعی) دارد و نوسان قیمت آن بر قیمت تمام شده محصولات تاثیر مستقیم دارد.
وی افزود: بحث تامین مواد اولیه و کمبود نقدینگی برای خرید آن نیز یکی دیگر از معضلاتی است که پیش روی این صنعت وجود دارد.
او در خاتمه خواستار طراحی یک برنامه ویژه برای این صنعت و حمایتهای جدی دولت برای بهبود وضعیت صنعت لاستیک کشور شد.
کد خبر 10328
نظر شما