پرشین خودرو: طرح سوخت گیری خودروها توسط كارگران جایگاهها كه در دیماه سال 1385 به صورت آزمایشی در چهار جایگاه تهران صورت گرفت، اكنون تنها به عنوان یك شاخص در طرح درجهبندی جایگاهها استفاده میشود.
به گزارش «پرشین خودرو» به نقل از ایسنا، علیرضا رجب پور، معاون مدیر بازرگانی شركت پخش فراوردههای نفتی، در مورد اجرایی نشدن طرح سوختگیری خودروها در جایگاهها توسط كارگران جایگاه، با بیان مطلب بالا اظهار كرد: این طرح توسط یکی از شرکتهای اداره کننده جایگاههای شرکتی مطرح و برای مدتی به صورت آزمایشی اجرا شد که بعد از مدتی در طرح درجهبندی جایگاهها به عنوان یک شاخص برای ارتقای درجه جایگاهها درنظر گرفته شده است.
وی با بیان اینكه با اجرای طرح درجهبندی جایگاهها به دنبال ایجاد فضای رقابتی برای كسب درآمد بیشتر جایگاهداران بودیم، یكی دیگر از دلایل اجرای این طرح را تكریم مصرف كنندگان و ایجاد چشم انداز زیبا در محل توزیع فرآوردههای نفتی عنوان كرد و افزود: ارائه خدمات رایگان نظیر تنظیم باد چرخ و پاك كردن شیشه خودرو از موارد موثر در درجهبندی جایگاههاست.
بازنگری هرساله در شاخصهای کمی و كیفی و درجه جایگاهها
او با بیان اینكه هر ساله با نظر جایگاهداران و كارشناسان بازنگری در شاخصهای کمی وكیفی و درجه جایگاهها صورت میگیرد، گفت: در ابتدا جایگاهها به چهار سطح تقسیم میشد، ولی اكنون درجه بندی در شش سطح تعریف شدهاست كه شامل سطح ممتاز، سطح یك تا چهار و خارج از سطح میشود.
رجب پور با اشاره به اینكه فاصله جایگاههای ممتاز با سطح یك بسیار زیاد و تفاوتها از طریق مشاهده كاملا ملموس است، رعایت نکات ایمنی با حساسیت بالادر هنگام عرضه بنزین، استفاده از ابزار با تكنولوژی روز، معیارسنجیها و یك نوع خدمات رایگان را از ویژگیهای جایگاههای ممتاز برشمرد.
وی تعداد جایگاه ممتاز در سراسر كشور را 47 و در تهران 11 جایگاه برشمرد و افزود: تعداد جایگاههای درجه یك 461، درجه دو 293، درجه سه 668 ، درجه چهار 297 و جایگاههای خارج از سطح 298 باب است.
وی خاطرنشان كرد: جایگاههایی كه خارج از این درجهبندی قرار میگیرند، الزامات و استانداردهای مربوط به عرضه فرآوردههای نفتی را رعایت كردهاند، اما با توجه به قرار گرفتن در راههای فرعی روستاها و فروش پایین یا به دلیل مشکلات مالکیتی تمایلی به رعایت معیارهای درجهبندی و افزایش درآمد خود ندارند. البته این جایگاهها به سرعت در حال رفع نواقص خود برای ورود به طرح درجهبندی هستند.
هزینههای ارتقای درجه بیشتر از كارمزد دریافتی نیست
این مدیر شركت پخش فراوردهای نفتی، این موضوع كه هزینههای ارتقای درجه جایگاهها بیشتر از كارمزد دریافتی است را رد كرد و توضیح داد: با یك بار سرمایهگذاری، جایگاهداران میتوانند به صورت مستمر از امتیاز آن استفاده كنند، ضمن اینكه مساله جبران هزینهها و سود جایگاهها نیز در این طرح دیده شده است.
او با اشاره به اینكه كارمزد پرداختی به جایگاهداران براساس نوع درجهبندی و فروش آنها متفاوت است، گفت: كارمزد در برخی از مجاری عرضه به صورت مستقیم و در برخی دیگر در پایان ماه محاسبه و پرداخت میشود.
به گفته رجب پور 98 درصد بنزین و 45 تا 50 درصد نفت گاز (گازوئیل) از طریق جایگاهها عرضه میشود.
وی با بیان اینكه فروش جایگاه با توجه به موقعیت آنها متفاوت است، گفت: اگرچه در مناطق روستایی میزان سرمایهگذاری و قیمت زمین پایین است و طبیعتا بهرهبرداری از آن نیز كمتر است، اما با توجه به رسالت شركت پخش اگر درآمد این نوع جایگاهها نتواند هزینهها را بپوشاند، حداقل كارمزدی را به عنوان كارمزد متمم به آنها پرداخت میكنیم.
کد خبر 1047
نظر شما