پرشین خودرو: طفره رفتن و کوتاهی کردن برخی نمایندگیهای خودروهای وارداتی در تحویل خودرو به مشتریان به آشفتگی و نابسامانی بازار خودروهای وارداتی دامن زده است.
به گزارش «پرشین خودرو»، در شرایطی که این روزها بازار خودروهای وارداتی به دلیل نوسانات نرخ ارز و تحریم های اقتصادی حال و روز خوشی ندارد و با افزایش لحظه ای قیمت ها دست و پنجه نرم می کند، برخی نمایندگی ها به جای تلاش برای تنظیم و متعادل کردن بازار با قطع و یا کاهش عرضه سعی بر آن دارند تا از آب گل آلود موجود ماهی های بیشتری بگیرند.
رئیس اتحادیه نمایشگاه دارن و فروشندگان خودرو کشور با تایید احتکار در بازار خودروهای وارداتی به خبرنگار ما گفت: امتناع واردكنندگان از تحویل خودرو پیش فروش شده به مشتری و دپو کردن خودروهای وارداتی در انبارها منجر به ایجاد بازار سیاه و فروش این محصولات دراین بازار سیاه با قیمت هایی غیرواقعی شده است.
حسین اردوخانی با بیان اینکه برخی نمایندگیها به بهانه خالی بودن انبارها و یا موجود نبودن خودرو درخواستی از تحویل خودرو به ثبتنامکنندگان شانه خالی می کنند، ادامه داد: این کار، شرکت های واردکننده خودرو از یک واردکننده و تاجر به واسطه و دلال تبدیل کرد چرا که این شرکت ها به جای تنظیم بازار- در زمان نوسانات شدید نرخ ارز- به امید افزایش بیشتر نرخ ارز و کسب سود بالاتر، اقدام به احتکار خودرو به بازار کردند و با این کار زمینه افزایش تا دو برابری قیمت برخی خودروهای وارداتی را به وجود آوردند.
وی با بیان این كه شركتهای واردكننده به طور مرئی و نامرئی در افزایش قیمت محصولات نقش دارند، تصریح كرد: شرکتهای واردکننده خودرو اگرچه با استفاده از ارز دولتی محصولاتشان را وارد میکنند، اما در زمان عرضه، این خودروها را بر مبنای نرخ آزاد ارز قیمتگذاری کرده و وارد بازار میکنند. در واقع شرکتهای واردکننده خودرو به دلالانی تبدیل شدهاند که علاوه بر سود معقول کار خود، سود سرشاری نیز از ناحیه تفاوت نرخ بانک مرکزی و بازار آزاد ارز کسب میکنند.
یکی از مخاطبان «پرشین خودرو» نیز در این باره گفت: بنده 6ماه است که در شرکت اطلس خودرو کیا اسپورتیج 2012ثبت نام کرده ام که باید بر اساس تعهد شرکت خودرو مورد نظر بنده در اسفند90 تحویل داده می شد اما با وجود سپری شدن دو ماه از سال 91 مسوولان شرکت از تحویل خودرو خودداری کرده و می گویند: خودرو نداریم!
وی اظهار داشت: مسوولان این شرکت پس از گذشت 8 ماه به بنده می گویند به جای خودرو، مبلغ پرداختی را با سود بانکی به بنده پس می دهند!
وی با طرح کردن این پرسش که آیا این حق مردم است؟، گفت: شرکت واردکننده خودروهایش را با ارز دولتی و پول مردم وارد می کند اما بجای اینکه خودروها را تحویل مشتری واقعی بدهد در روزهای پایانی سال 90 آنها را با قیمت 105میلیون تومان در بازار فروخت و از این طریق فروش هر دستگاه خودرو اسپورتیج در بازار آزاد40 میلیون تومان اضافه تر بر سود 10 درصدیشان برد.
روزنامه دنیای اقتصاد نیز در گزارشی به این موضوع پرداخته و می نویسد: آن طور که برخی مشتریان در تماس با دفتر روزنامه عنوان میکنند، در حال حاضر موعد تحویل خودروهای ثبت نامی آنها گذشته، اما شرکتهای واردکننده اقدامی در راستای انجام تعهدات خود انجام نمیدهند و حتی به گفته یکی از ثبتنامکنندگان، در پاسخ آنها عنوان میکنند «همین است که هست.»
یکی از مشتریان در این زمینه به دنیای اقتصاد میگوید که موعد تحویل خودرو ثبت نامی اش اسفند ماه بوده، اما وقتی با گذشت بیش از یک ماه از موعد مقرر، برای دریافت آن به نمایندگی موردنظر مراجعه کرده، با جواب منفی روبهرو شده است.
وی در جواب شنیده که «خودرو نداریم و اگر هم داشته باشیم، به مشتریان مخصوص خود میدهیم.»
هرچند در حال حاضر به دلیل مسائلی مانند تحریم و رشد نرخ ارز، واردات خودرو محدود شده و عرضه کم است، اما برخی معتقدند نمایندگیها نیز به این «کمبود عرضه» دامن میزنند.
به گفته آنها، برخی واردکنندگان با وجود اینکه خودرو برای تحویل دارند، از عرضه آن طفره رفته و با این کار بازار را تحت تاثیر قرار میدهند.
این موضوع را البته هنوز هیچ مرجع رسمی تایید نکرده است، با این حال طی چند ماه گذشته همواره اتهام کمفروشی متوجه واردکنندگان بوده و آنها نیز معمولا واکنشی به آن نشان ندادهاند.
در حال حاضر با وجود اینکه بازار خودرو کشور راکد است و قیمتها نیز در مقایسه با پیش از نوروز کاهش داشته، اما به گفته کارشناسان، قیمتها هنوز هم بالا و کاذب است.
این موضوع نیز طبعا از کمبود عرضه ناشی میشود و تا زمانی که عرضه خودروهای وارداتی متناسب با تقاضا نباشد، قیمتها بالا خواهند ماند.
کد خبر 10683
نظر شما