پرشین خودرو: لی شوفو، رئیس جیلی در زمان خرید برند ولوو در ماه آگوست مجبور شد از دو ایالت چین کمک مالی بگیرد تا این معامله را انجام دهد اما اکنون و با گذشت چند ماه از معامله باید سسبهای آن بخشندگی را پرداخت کند.
به گزارش «پرشین خودرو»، برای مالکیت ولوو 11.3 میلیارد یوان معادل 1.7 میلیارد دلار پرداخت شد. در آن زمان شهردار داکینگ که قطب نفتی چین به شمار میآید سه میلیارد یوان و شهردار جیادینگ نیز یک میلیارد یوان به لی شوفو کمک کردند. اکنون هر دو شهردار از خریدار ولوو انتظار دارند ولوو در شهرهای آنها کارخانه بسازد.
شهر نفتخیز چین که کمکم منابعش را از دست میدهد در صدد جذب فعالیتهای تولیدی است و جیادینگ نیز که سایک و فولکس شانگهای در آن کارخانه دارند در تلاش برای تبدیل شدن به قطب خودروسازی چین است.
در پاسخ به خواسته آنها لی اعلام کرده دو کارخانه جدید را خواهد ساخت و سومین کارخانه را نیز در دستور کار قرار میدهد. وی گفته برای جا انداختن برند ولوو در چین نیاز به افزایش تولید و گسترش فعالیتها داریم و میخواهیم این برند سوئدی را چینی کنیم.
بر اساس آمار موسسه جیدی پاور، در حال حاضر تنها دو مدل S40 و S80L در کارخانه مشترک فورد جیلی تولید میشود که در 9 ماه سال جاری 22 هزار و 700 دستگاه از آنها در چین فروخته شده است.
این علت عمدهای است که این شرکت اعلام کرده قصد ایجاد کارخانههای جدید دارد. برای رسیدن به مقیاس اقتصادی ولوو کمتر تمایل دارد تولیدات را در یک کارخانه بزرگ نظیر چنگدو متمرکز کند.
اما اینبار لی باید دو کارخانه جدید را در دو شهری که خرید ولوو را مدیون کمک شهردار آنهاست بسازد. و بسیاری از کارشناسان خودروسازی بزرگترین بازار خودرو جهان معتقدند کسبوکار خصوصی در چین بهتر از این نیست و مساله جیلی قمیتی است که این شرکت خصوصی از کار در این کشور میپردازد.
چرا جیلی از وامهای بانکی برای خرید ولوو استفاده نکرد؟ بانکهای بزرگ چین در کنترل دولت بوده و این موسسات هنوز هم در وامدادن به بخش خصوصی در مضیفه هستند. این موضوع را لی در یک مجمع صنعتی در ماه سپتامبر اعلام کرد.
اما با خرید ولولو توسط جیلی شرکت چینی در بین خودروسازان بینالمللی صاحب پرستیژ و کلاس ویژهای شد اما لی مجبور است در ازای این کلاسی که به دست آوره قیمت بالایی را بپردازد.
کد خبر 1120
نظر شما