پرشین خودرو: دبیر انجمن قطعهسازان ایجاد مشكل در چرخه تامین قطعات خودرویی را از مهمترین دلایل كاهش تولید خودرو در فروردین ماه امسال دانست.
به گزارش «پرشین خودرو»، ساسان قربانی اظهار كرد: اساسا یكی از دلایل اصلی كاهش تولید خودرو، عدم تامین به موقع قطعات مورد نیاز است.
وی با بیان اینكه حتی تامین نشدن به موقع یك قطعه از میان هزاران قطعه نیز موجب توقف خط تولید یك خودرو خواهد شد، خاطرنشان كرد: در این میان قطعهسازان داخلی نیز در چند ماه گذشته با مشكلاتی در زمینه گشایش اعتبار، انتقال پول به خارج از كشور و تامین ارز برای واردات مواد اولیه خارجی مورد نیاز مواجه بودهاند.
دبیر انجمن قطعهسازان ادامه داد: در واقع در شرایط فعلی چرخه تامین قطعه در صنعت خودرو با مشكل مواجه شده است؛ بهگونهای كه علاوه بر مواد اولیه خارجی، خودروسازان نیز بعضا برای تامین قطعات CKD وارداتی با مشكلاتی مواجه میشوند.
وی افزود: بنابراین مشكلات قطعهسازان داخلی در زمینه تامین مواد اولیه و همچنین خودروسازان در تامین برخی قطعات وارداتی در كنار یكدیگر كاهش تولید برخی محصولات را به دنبال داشته است.
قربانی با بیان اینكه علاوه بر موضوعات یاد شده، قطعهسازان با مشكلات مختلفی از جمله رشد نرخ ارز، افزایش هزینههای سربار تولید و قیمت حاملهای انرژی روبرو هستند، تصریح كرد: سیستم بانكی، گمرك و مالیات نیز در این شرایط باید به كمك تولید آمده و از آن حمایت كنند، در حالیكه برخی از رفتارها مغایر این هدف بوده و اختلال بیشتری در روند تولید ایجاد میكند.
وی خاطرنشان كرد: چند سال پیش با بروز بحران اقتصاد جهانی شاهد حمایتهای اروپا و آمریكا از صنایع این كشورها بودیم؛ بهگونهای كه دولت آمریكا تسهیلات كلانی را به خودروسازی جنرال موتورز پرداخت كرد تا اشتغال این صنعت را حفظ كند، بنابراین در این شرایط خودروسازان ایرانی نیز به حمایتهای این چنینی از سوی دولت نیاز دارند.
به گزارش ایسنا، براساس آمارهای منتشر شده، تولید انواع خودرو در ایران در نخستین ماه سال جاری به پایینترین سطح خود طی سه سال اخیر رسیده است.
تولید انواع خودرو در كشور در فروردین ماه امسال در مقایسه با مدت مشابه در سال گذشته با كاهش 32.6 درصدی به 57 هزار و 603 دستگاه رسید. این میزان تولید نسبت به فروردین سالهای 1389 و 1388 نیز به ترتیب 31.3 و 15.8 درصد كاهش نشان میدهد.
فروردین ماه امسال تولید انواع سواری با كاهش 27.4 درصدی بالغ بر 53 هزار و 740 دستگاه شد. تولید انواع وانت نیز با افت 69.1 درصدی به 2953 دستگاه رسید.
تولید انواع مینیبوس و اتوبوس نیز به ترتیب 96.8 و 65.9 درصد كاهش یافته و به عدد شش و 31 دستگاه رسید. تولید انواع كامیون نیز با كاهش 46.8 درصدی به رقم 873 دستگاه رسید.
کد خبر 11605
نظر شما