پرشین خودرو: معاون نظارت و برنامهریزی سازمان نظام پزشکی با اشاره به نقش مهم ارائه خدمات اروتز و پروتز در کشور گفت: ۷ برابر آمار مرگ سالیانه تصادفات در کشور افراد دچار معلولیت میشوند.
به گزار «پرشین خودرو»، علیرضا زالی در دهمین کنگره اروتز و پروتز در سالن همایشهای بینالمللی رازی اظهار داشت: سالانه در حدود 21 هزار نفر براثر حوادث در تصادفات جان خود را از دست میدهند که 5 تا 7 برابر این آمار، افرادی در کشور دچار معلولیت میشوند و باید جهت پاسخگویی به این معلولیتها از توان علمی و خدمات رشته اروتز و پروتز استفاده کرد.
وی افزود: جامعه ما به سمت صنعتی شدن پیش رفته است و ایران نیز کشور تروماخیزی است و خاستگاه و نخستین اقدامات برای نیازمندان خدمات اروتز و پروتز نیز از ارتش وقت آغاز شد و بالندگی این رشته در ایام دفاع مقدس بیشتر نمود پیدا کرد.
زالی به چالشهای فراروی بخش سلامت نیز اشاره کرد و افزود: کشور ما از نظر سن به سمت سالمندی پیش میرود و بیماریهای سالمندی نیز کاملاً متفاوت است و میطلبد که برای پاسخگویی و حفظ و ارتقا سلامت جامعه از دانش اروتز و پروتز به خصوص اروتزهای هوشمند که کشورهای جهان نیز به آن سمت پیش رفتهاند بیشتر استفاده کنیم.
وی با اشاره به استفاده از اروتزها و پروتزهای هوشمند باید بهرهگیری از آنان افزایش یابد گفت: در گذشته یک وسیله ساده مکانیکی برای جایگزینی اندامها استفاده میشد ولی امروز دانش آن قدر پیشرفت کرده است که برای یک اندام جهت یک مفصل باید مفصل دیگر را نیز هماهنگ و مورد توجه قرار داد که شاخصههای این فرایند را میتوان در بهبود و کمک به حوزه ورزش و ورزشکاران دید.
زالی با بیان اینکه آینده سلامت ارتباط تناتنگی با حوزه توانبخشی دارد تصریح کرد: یکی از شایعترین فلجها بر اثر سکتههای مغزی است و افراد پس از سکتههای مغزی دچار معلولیت میشوند که باید از خدمات توانبخشی به خصوص اروتز و پروتز استفاده کنند و بیشک طراحیهای اروتز و پروتز و ارائه خدمات توانبخشی به این گونه افراد بسیار با توجه به قطع عضوها پیچیده است.
معاون سازمان نظام پزشکی گفت: یکی از چالشهای رشته اروتز و پروتز جایگاه آن در حوزه سلامت بود که در شورای عالی نظام پزشکی برای تبیین این جایگاه اقدامات لازم صورت پذیرفته ولی باید اطلاعات کافی بیشتری از این رشته به رشتههای دیگر پزشکی ارائه شود تا حوزههای پزشکی دیگر از ظرفیتهای رشته اروتز و پروتز اطلاع یابند.
زالی بیان داشت: بسیار مطلوب است که مشاورههای حوزههای توانبخشی برای بیماران بستری در بخش های آیسییو از همان زمان بستری در کنار تیم پزشکی صورت پذیرد.
وی ادامه داد: در سالهای اخیر مراکز آموزشی و حوزههای اروتز و پروتز افزایش چشمگیری داشته است و ما شاهد دستاوردهای علمی و خدمات بالینی مبتنی بر شواهد هستیم.
زالی با اشاره به اینکه در گذشته حوزه توانبخشی در مرتبه سوم حوزه سلامت تعریف شده بود ولی مشاهده میشود که در جهان حوزههای توانبخشی به خط اول خدمات پزشکی تبدیل شدهاند.
وی خاطرنشان کرد: یکی از ویژگیهای مهم رشته اروتز و پروتز تطابق رشته مهندسی و پزشکی است که در کمتر رشته دیگری دیده میشود و براساس چالشهای فراسوی سلامت نیاز کشور به این رشته با توجه به حوادث ترافیکی در ایران در مرگومیرها و معلولیتهای آن هر روز افزایش مییابد.
کد خبر 11611
نظر شما