پرشین خودرو: هر چند از اتحاد استراتژیک پژو و جنرال موتورز نزدیک به دو ماه است که میگذرد، اما همچنان اخبار ضد و نقیضی از برخورد پژو فرانسه با خودروسازان ایرانی به گوش میرسد.
به گزارش «پرشین خودرو»، از سویی برخی خبرگزاریهای خارجی از تعلیق روابط پژو با ایران به واسطه اتحاد استراتژیک با جنرال موتورز خبر میدهند و از سوی دیگر طی استعلامی که ایران خودرو در خصوص ادامه همکاری با این شرکت فرانسوی صورت داده، مسوولان پژو از استقلال عمل خود در تصمیمگیریهای مربوط به ایران سخن به میان آوردهاند.
ظاهرا سال گذشته همزمان با عقد قرارداد همکاری بین شرکت پژو و جنرال موتورز، شرکت ایران خودرو از مدیر کل پژو در ایران در این خصوص استعلام کرده است.
پیر مارسکو نیز در پاسخ به استعلام یاد شده عنوان کرده که شرکت پژو، چه در شرایط فعلی و چه در آینده برنامهای برای اختلال در روند همکاری خود با ایران خودرو ندارد.
وی همچنین تاکید کرده که پژو و جنرال موتورز همچون گذشته استقلال عمل دارند و تصمیمگیری در خصوص طراحی، تولید و فروش محصولات و سی کیدیهای خود را به طور مستقل انجام میدهند.
حال با وجود تمام این تفاسیر و روی خوش مسوولان پژو، در عمل آن چه در صنعت خودرو اتفاق افتاده، کاهش تولید در بسیاری از محصولات پژو است، کاهشی بیسابقه که بسیاری از دستاندرکاران، آن را به تحریم این شرکت فرانسوی ربط میدهند.
هر چند خودروسازان سال ناخوشایندی را آغاز کردند، اما اعتقاد بر این است که اجرای قانون هدفمندی یارانهها، تشدید تحریمهای بینالمللی و مشکلات نقدینگی، بخش اعظمی از چالش خودروسازان را در شرایط کنونی دربرگرفته است.
با این حال نمیتوان در سال جدید از عملکرد شرکت پژو در مقابل خودروسازان داخلی چشم پوشی کرد.بهطوریکه یک منبع آگاه در یکی از شرکتهای خودروساز در گفت و گو با دنیای اقتصاد عنوان کرد که کاهش همکاری پژو با ایران تاثیر مستقیمی بر تولید خودروهای دنده اتوماتیک گذاشته و تولید خودروهای مذکور هم اکنون تا حدودی متوقف شده است.
با این حساب هنوز خبر موثقی از میزان سطح روابط پژو با ایران نیست این در حالی است که بسیاری از کارشناسان معتقدند اگر روابط ایران و این شرکت فرانسوی افت کرده باشد، بازار خودروی کشور طی دو سه ماهه آینده شرایط متفاوتی پیدا خواهد کرد.
از سوی دیگر برخی دیگر از کارشناسان بر این عقیده اند که شرکت فرانسوی پژو طبق آنچه در همکاری استراتژیک خود با جنرال موتوز اعلام کرده محدودیتی در مبادلات تجاری با ایران ندارد اما مشکلات داخلی شرکت طرف قرارداد پژو، مبنی بر نقل و انتقالات پولی مانع از اجرای تعهدات دو طرف شده است.
قطعهسازان پژو نگرانند
اما گذشته از سطح روابط پژو با ایران، صنعت قطعهسازی دو کشور نیز متاثر از این روابط هستند. هر چند طبق آمارهای ارائه شده هم اکنون 40 درصد از بازار خودروی ایران در انحصار پژو قرار دارد اما در این بین قطعهسازان داخلی و فرانسوی را نباید خارج از این گود دانست.
با کاهش تولید خودرو در کشور به طور حتم قطعهسازان نیز که هم اکنون با مصائب نقدینگی دست و پنجه نرم میکنند، موجودیتشان به خطر خواهد افتاد. اما از آن سو قطعهسازان پژو هم با نگرانی تغییر و تحولات ایران را دنبال میکنند.
در این زمینه خبر دار شدیم که انجمن قطعهسازان پژو با توجه به کاهش مبادلات تجاری این شركتها با ایران که افت تولید آنها را نیز منجر شده، جلساتی را با وزیر اقتصاد این کشور و همچنین اعضای مجلس سنا برگزار و از آنها خواستند که به وضعیت موجود خاتمه دهند.بر همین اساس اعضای انجمن سازندگان قطعات پژو در آخرین سمیناری که با حضور مدیرعامل و مسوولان رده بالای این شرکت برگزار شده، عنوان کردند که با توجه به محدودیت در نقل و انتقالات ارزی ایران، تولیدات شرکتهای قطعهساز عضو این انجمن تا سپتامبر متوقف است و بعد از آن با یک برنامه افزایشی، تولید آغاز خواهد شد.
از سوی دیگر رابط انجمن قطعهسازان فرانسه و ایران طی نامهای به انجمن قطعهسازان کشورمان، خواستار دریافت شرح حالی از وضعیت کنونی خودروسازان و قطعهسازان فعال در ایران شده است.
در نامه مذکور پرسش شده که آیا قطعهسازان با مدیران شرکتهای خودروساز در مورد شرایط موجود مذاکره کردهاند؟
همچنین رابط انجمن قطعهسازان ایران و فرانسه در نامه خود بر این نکته تاکید کرده که انجمن مذکور با مدیر عامل و مدیران رده بالای پژو گفتوگو کرده و به آنها در مورد وضعیت بحرانی شرکتهای قطعهساز فرانسوی هشدار داده ایم.
وی عنوان کرده که قطع صادرات قطعه از سوی پژو به ایران، میتواند مشکلات جبرانناپذیری را بهوجود آورد.ظاهرا انجمن مذکور برای حل مشکلاتشان دیدارهایی با وزیر اقتصاد و اعضای مجلس سنای فرانسه داشتهاند.رابط انجمن قطعهسازان در ادامه تاکید کرده که در جلسات مذکور بر این نکته اصرار داشته که زمان برای نجات قطعهسازان پژو محدود است و مسوولان باید هرچه زودتر در این زمینه تمهیداتی بیاندیشند.
مشکل، نقل و انتقالات پولی است
انجمن قطعهسازان پژو در حالی خواستار تعیین تکلیف مسوولان این شرکت در مورد محدودیتهای بینالمللی ایران هستند که به گفته یک کارشناس خودرو، هم اکنون مشکلی در تامین قطعات پژو در ایران نیست و این قطعات میتواند به راحتی وارد کشور شوند اما خودروسازان با توجه به مشکلاتی که در نقل و انتقالات ارزی وجود دارد نمیتوانند، پولی ارسال کنند.
این کارشناس با اشاره به تحریمها و موانع داخلی تاکید میکند که شرکت رنو طی 9 ماه گذشته نتوانسته پولی از سوی ایران دریافت کند، بنابراین شرکتهای خودروساز فرانسوی حسننیت خود را در همکاری با طرفهای قرارداد ایرانی نشان دادند اما مسائل و مشکلاتی دیگر مانع از ادامه آن شده است.
وی عنوان میکند که خودروسازان داخلی، هم اکنون فارغ از چگونگی ادامه همکاری با طرف فرانسوی باید راه حلی برای تحریمهای داخلی پیدا كنند تا هر چه زودتر خود را نجات دهند.
کد خبر 11724
نظر شما