پرشین خودرو: خودروهای گذرموقت بخشی از فرهنگ ماشین بازی جامعه است. شاید برای شما جالب باشد چطور میتوان یك خودرو گذرموقت وارد كشور كرد.
به گزارش «پرشین خودرو» به نقل از مجله ماشین، در ابتدای دهه 70 شمسی شاهد تردد خودروهایی با پلاک کشورهای حوزه خلیج فارس و ... در خیابانها بودیم و به مرور زمان تردد این ماشین ها در جاده های کشورمان افزایش یافت تا جایی که قوانینی جهت تردد این گونه خودروها، اعم از مدت تردد، پلاک گذر موقت، کارت خودرو و ... وضع گردید.
اینگونه خودروها بر خلاف خودروهای پلاک ملی از هیچگونه محدودیتی از نظر نوع خودرو، سال ساخت، حجم موتور و تعداد سیلندر برخوردار نیستند و تنها کافی است که خودروی دلخواه خود را انتخاب کرده و آن را از کشورهای حاشیه خلیج فارس و یا کشورهای همجوار همانند آذربایجان، ترکیه و ... وارد کنید، اگر چه محدودیتی برای کشوری که می خواهید خودرو را از آنجا بیاورید وجود ندارد.
اکثرخودروهای گذرموقت از کشور امارات وارد ایران می شوند و انجام این پروسه حالا دیگر به یک امر عادی مبدل گشته است.
روش ورود یکی از این اتومبیل ها اینطور است که چمدان های خود را به مقصد دبی ببندید و راهی شوید. پس از خروج از فرودگاه دبی به اولین تاکسی بگویید شما را به عویر ببرد - نام منطقه ای بسیار بزرگ در دبی که در آن خرید و فروش خودرو صورت می گیرد.
در آنجا می توانید ماشین مورد نظرتان را با قیمتی از 5 هزار دلار تا یک میلیون دلار و یا شاید هم بالاتر را انتخاب کنید. پس از انتخاب خودرو و خریداری آن حال باید مقدمات خروج آن فراهم گردد.
به کلوپ اتومبیل رانی کشور امارات مراجعه کرده و با پرداخت سپرده، برای ارسال خودرو و صدور مجوز خروج اقدام کنید.
مبلغ سپرده به میزان 30 درصد ارزش خودرو بوده که پس از بازگشت خودرو، آن مبلغ را به شما عودت می دهند. لازم به ذکر است که مبلغ تضمین یا همان سپرده را به صورت نقدی دریافت می کنند.
اگر قصد واردات خودروی گذرموقت را دارید باید حداقل شش ماه خارج از ایران بوده و مقیم آن کشور باشید تا اسناد به نام شما صادر گردد، اما اگر فاقد چنین شرایطی هستید، باید اسناد خودرو را به نام فردی که مقیم آن کشور بوده صادر کنید.
اینگونه افراد عمدتاً اهل کشورهای جنوب و جنوب شرق آسیا و یا هموطن هستند که بعد از دریافت مبلغی، گذرنامه خود را جهت صدور مدارک و خروج خودرو به رویت گمرک و مقامات مسئول آنجا می رسانند و شما به جهت پیشگیری از سوء استفاده و با دریافت وکالت نامه و اقرارنامه به نام خود، از وقوع آن جلوگیری می کنید.
خودروتان در راه ایران است و تا چند روز دیگر در گمرک باید ترخیص گردد.
اگر خودرو به نام خودتان باشد در کمترین زمان و حداقل هزینه ترخیص می شود، در غیر این صورت باید مالک صوری را با هزینه خود به ایران بیاورید تا بتوانید خودرو را از گمرک ترخیص کنید که در گذشته این امر تنها با یک وکالت نامه محضری به انجام می رسید اما با تغییر قوانین، راه ها برای رسیدن به این تخلف ناهموار شد.
گمرک ایران با ارائه نامه ای به گمرک ترخیص کننده، مقدمات کار را برای خروج خودرو و اخذ پلاک گذرموقت هموار می کند و پس از پرداخت مالیات پلاک و سپس مراجعه به شهرک آزمایش، پلاکتان را که تنها 2 ماه اعتبار دارد دریافت می کنید و پس از دو ماه باید دوباره به شهرک آزمایش مراجعه نمایید تا پلاکتان فک گردد.
در گذشته از سه ماه تا یک سال می توانستید با خودرو گذرموقت خود در تمام کشور رانندگی کنید اما اکنون این زمان به دو ماه کاهش یافته اگر چه بعضاً دیده شده که خودروهایی به مدت بیشتر در خیابان ها تردد می کنند که برای ما روشن نیست که چرا !!
در پایان مهلت قانونی، باید ماشین را به گمرک ورودی انتقال دهید و پس از گذراندن مراحل اداری، خودرو را بارگیری کرده و به محل خرید انتقال دهید.
پس از چند روز که از خروج اتومبیل در ایران گذشت باید کارها را در محل خرید پیگیری کرده تا وجه ضمانتی که در ابتدای امر پرداخت کرده اید دریافت کنید، اما بر خلاف پروسه سخت و طاقت فرسای اداری در کشورمان، تمامی کارهای شما در عرض چند ساعت به اتمام می رسد که شامل ترخیص خودرو، دریافت وجه ضمانت و ... بوده است.
زمانی نزدیک به سه ماه جهت خرید، استفاده و فروش خودرو شما صرف می گردد و هزینه هایی نظیر، حمل و نقل دریایی و زمینی (رفت و برگشت)، بیمه، شماره گذاری، ترخیص و اقامت شخص گذرانده گذرنامه از سوی شما پرداخت می شود که حدود 10 میلیون تومان خواهد شد و تمام این هزینه بدون احتساب افت خودرو و کاهش قیمت آن بوده که اگر خودروتان صفر کیلومتر باشد، 20 تا 30 درصد از قیمت خرید کمتر عایدتان می شود.
پس از تردد خودروهای گذر موقت در کشور، شرکت هایی تأسیس شدند تا تمام این پروسه را انجام دهند و خودرو را در محل سکونت شما تحویل دهند تا مالک کوچکترین دغدغه ای نداشته باشد، اما این ماجرا تنها یک روی سکه بوده، روی دیگر سکه سودجویی این افراد است که اقدام به واردات خودروهایی خاص کرده و با تبلیغات در روزنامه ها و مجلات، خودرویی گذرموقت را به شما می فروشند و به ظاهر شما مالک آن می گردید اما پس از اتمام زمان تردد این شما و آن شرکت که باید مجدداً خودروتان را با ضرر به آنها بفروشید که این امر بسیار شباهت به اجاره خودرو دارد.
وجود انواع خودروهای گذرموقت، حاکی از آن است که یک ماه دردسر به همراه هزینه های جانبی ارزش آن را دارد تا خودرویی که به آن علاقه مند هستید را برانید. اما در مدت دو ماه مواردی هم هست که لذت را برای شما کمرنگ می کند، مواردی نظیر کنترل دائم مدارک راننده و خودرو، سؤال های مکرر از خودروی شما و حتی بعضاً دیده شده در خودروهای خاص، اقدام به تصویربرداری و تجمع مردم به دور خودرو، مالک را عصبی می کند که باید برای مواجهه با این گونه برخورد ها، کمی صبور باشید.
شایان توجه است، اخیرا تبلیغاتی در زمینه فروش خودروهای گذرموقت در روزنامه ها به چاپ می رسد که چندی پیش ناصر علیمددیجهرمی با اشاره به درج آگهیهای مختلف در روزنامهها برای واگذاری خودروهای گذرموقت از مناطق آزاد تجاری اظهارداشت: از آنجایی که خودروهای سواری ورود موقت صرفاً جهت استفاده دارندگان پروانه گمرکی صادره در مهلت اعتبار آن است و باید پس از انقضای مهلت مقرر از قلمرو گمرکی یا کشور خارج گردد، لذا خرید و فروش و واگذاری آنها ممنوع بوده و مستند به ماده 113 قانون امور گمرکی این اقدام قاچاق محسوب میشود.
معاون حقوقی گمرک ایران تأکید کرد: اشخاصی که قصد خرید یا استفاده از خودروهای خارجی را دارند باید اطمینان حاصل نمایند که خودروهای مذکور بهصورت قطعی (نه به صورت گذر موقت) از گمرک ترخیص و دارای پروانه ورود قطعی بوده و در صورت عدم رعایت موارد مذکور گمرک ناگزیر است افراد خاطی را به مراجع ذیصلاح جهت برخورد قانونی و ضبط خودرو و پرداخت جریمه معرفی نماید.
کد خبر 11843
نظر شما