پرشین خودرو: عضو انجمن قطعهسازان با اشاره به اینكه با ادغام وزارتخانهها صنعت خودرو رو به تعالی گام نهاد، گفت: ادغام، زمینهساز یك حركت جدید و سرآغازی برای توسعه سرمایهگذاری در صنایع مختلف و از جمله صنع خودروسازی شد.
به گزارش «پرشین خودرو» به نقل از آریا، محمدرضا نجفیمنش با تاكید بر اینكه خودروسازی قلب تپنده صنعت كشور است و دولت باید هوای آن را داشته باشد، افزود: با همگرایی بیشتر بخش تجارت و تولید، تا كنون شاهد ایجاد همفكری و جلوگیری از تشتت نظرات و تصمیمگیریها در این خصوص بودهایم. وی با اشاره به اینكه پیش از این در شبرخی مواقع با اعمال سیاستهای نه چندان مناسب در مباحث مربوط به حمایت از تولید داخل و وضع تعرفههای وارداتی روبرو بودیم، خاطرنشان كرد: بعد از ادغام، رسیدگی و تصمیمگیری در مواردی از این دست با سرعت بیشتری صورت گرفته است.
به گفته نجفی منش، از این پس با موضوع افزایش تعرفههای وارداتی برای حمایت از تولید داخل از سوی وزارت صنایع ومعادن و از آن سو با كاهش تعرفههای وارداتی برای تامین بازار داخل و تامین نیاز مصرفكنندگان توسط وزارت بازرگانی مواجه نشدهایم.
این عضو انجمن قطعهسازان همچنین تصریح كرد: این ادغام توانست بخشهایی را كه به هر دلیل رودر روی یكدیگر قرار داشتند در كنار هم و برای هم قرار دهد. تاثیر ادغام بر صنعت خودرو نیز در زمینه حمایت از تولید ساخت داخل و خودروهای وارداتی نیز متعادل شد، چرا كه باید به هر دو بخش پاسخگو باشند. بنابراین پس از ادغام خودروسازان كمتر با مشكل مواجه شدند.
همچنین علی آرام یك كارشناس صنعت خودرو با بیان اینكه این ادغام یكی شدن تفكرات دو وزارتخانه را به همراه داشت افزود: ادغام وزارتخانههای بازرگانی و صنایع و معادن، به معنای یكی شدن تفكرات موجود در آنها بود و اصلا بحث اینكه كدام تفكر غالب میشود و كدام مغلوب، مطرح نشد.
به گفته وی، با این ادغام برخی موانع موجود بر سر راه واردات خودرو كمكم برداشته شد. همچنین خودروسازان تلاش كردند خودروهای باكیفیت و صادرات محور تولید كنند.
آرام تاكید كرد: ممكن است در وزارتخانه جدید اوضاع به شكلی پیش برود كه فضای بیشتری برای صادرات خودرو به وجود آید و تفكری مشترك در توسعه این مقوله مهم شكل بگیرد.
این كارشناس صنعت خودرو با اشاره به اینكه دولت قصد دارد با اعمال حمایتهای مشروط از خودروسازان، آنها را به سمت تولید محصولاتی صادرات محور و رقابتپذیر سوق دهد، خودروسازان نیز باید در این زمینه با برنامهریزیهای دقیق بازارهای هدف صادراتی را شناسایی كرده و برای آن كشورها خودروهایی متناسب با سلیقه آنها تولید كنند.
وی، ضرورت توجه هرچه بیشتر با ساخت تولید داخل را مورد تاكید قرار داد و افزود: در حال حاضر توانمندی ساخت بسیاری از تولیدات در داخل كشور وجود دارد از این رو باید توجه به عمق ساخت تولید داخل افزایش پیدا كند، اما در این بین نباید مقوله صادرات نیز از اهمیت بیفتد.
براساس اسن گزارش، ادغام وزارتخانهها بر روی صنعت خودرو تاثیرات بسزایی داشته است.
وزارت صنعت، معدن و تجارت همیشه حامی خودروسازان بوده و هست و از آنجاكه صنعت خودرو نقش بسزایی در اقتصاد و تولید ناخالص ملی دارد، این حمایت و پشتیبانی در مقایسه با سایر صنایع، ویژهتر و عیانتر به نظر میرسد. این وزارتخانه با استفاده از ابزار تعرفه، حمایتی آشكار را از خودروسازان داخلی انجام میدهد و توجهی بسیار ویژه به آنها دارد.
تا پیش از اینكه وزارت صنایع و معادن با وزارت بازرگانی ادغام شود، حمایتهای دوجانبه وزارتخانهها شامل صنعت خودرو كشور میشود. با ادغام این دو وزارتخانه تفاوت نظر بوجود آمد كه كار صنعت خودرو مشكل خواهد شد، چراكه یكی طرفدار تولید داخل و تولید كننده به حساب میآمد و دیگری در پی رعایت حقوق مصرفكننده بود.
در این مورد، البته نظرات مختلفی وجود دارد. هرچند بیشتر كارشناسان عنوان میكنند ادغام وزارتخانه های بازرگانی و صنایع، ناهماهنگیهای موجود در واردات خودرو را از بین برده است، اما برخی معتقدند روند كلی واردات تغییری تامنون نكرده است. یكی از كارشناسان نیز بر این باور است كه با تشكیل وزارتخانه جدید، تولید خودرو به سمت صادرات محوری و رقابت پذیری حركت كرده است. در این بین برخی نیز معتقدند چون سیاست های كلی تنظیم بازار، فراتر از سطح وزارتخانه های صنایع و بازرگانی تعیین می شود، ادغام این دو تاثیر خاصی بر كم و زیاد شدن واردات خودرو نداشته است.
کد خبر 11991
نظر شما