به گزارش پرشین خودرو، در ابتدا نمونه اولیه تولید و به جهت اهمیت بالای آن در بحث ایمنی تست های لازم انجام شد و سرانجام در سالی که با عنوان "جهش تولید" مزین شده است به تولید انبوه رسید.
ایربگ از دو قسمت اصلی رایانه کیسه هوا (ACU) و مدول کیسه هوا تشکیل شده که در گذشته همه آنها وارداتی بودند و شرکت کروز پس از پنج سال کار تحقیقاتی، انجام آزمایش های متعدد و سرمایه گذاری چشمگیر، بدون کمک از خارج و با تکیه بر دانش و توانمندی مهندسان ایرانی موفق به تولید آن شده است.
این قطعه استراتژیک علاوه بر طراحی سخت افزار که در خودروهای متفاوت یکسان است، مستلزم اجرای مرحله به مرحله یک نرم افزار چندین هزار خطی است و پس از طی مراحل تست، در گام نخست با تیراژ 500 عدد کنترلر ایربگ در روز به تولید انبوه رسید و تیراژ تولیدی آن در حال افزایش است.
در اصل ایربگ از 2 بخش پلتفرم و کالیبراسیون تشکیل شده که پلتفرم آن مشتمل بر الگوریتم تشخیص تصادف و همچنین تشخیص سناریوهایی است که نباید با تصادف اشتباه گرفته شود و فرمان باز شدن ایربگ صادر شود. بخش کالیبراسیون نیز متناسب با نوع خودرو تنظیم می شود.
کروز در حال حاضر کالیبراسیون مربوط به خانواده خودروهای سواری ایران خودرو و سایپا را آماده سازی کرده و تا پایان سال جاری کالیبراسیون نرم افزار برای همه ی خودروهای داخلی انجام می شود.
کروز تامین کننده اصلی ایربگ مورد نیاز خودروسازان کشور است و ایربگ های خودروهای داخلی مانند تیبا، ساینا، ال90، ساندرو، سمند، 405، پارس، 206، 207، وانت آریسان، کارا و... را تولید می کند.
یکی از مشکلات اصلی خودروسازان در دوران تحریم، همین خودروهای ناقص در کف کارخانه ها بود و است. در بین قطعاتی که خودروسازان کمبود داشتند، نام کیسه هوا نیز به چشم می خورد و حالا این امیدواری هست که این چالش کمتر به چشم آید. به هر حال مشخص نیست تحریم ها علیه خودروسازی ایران تا چه زمانی ادامه خواهد داشت و تا آن وقت، چالش تامین قطعاتی مانند کیسه هوا هم کم و بیش است؛ بنابراین داخلی سازی کیسه هوا به کمرنگ شدن این مسئله می انجامد.
واحد تحقیق و توسعه کروز برای بومی سازی بخش های متفاوت سیستم ایربگ با دانشگاه های شریف، امیرکبیر و تهران همکاری داشته که علاوه بر پیشبرد پروژه، نخبگان دانشگاه های مذکور با گذراندن آموزش های مورد نیاز جذب کروز شدند.
در واقع یک همکاری دو سر برد میان کروز و جامعه دانشگاهی صورت گرفته که شرکت های صنعتی کشور از ظرفیت نخبگان و دانشگاهیان بهره می برند. در واقع کروز توانسته در عرصه بومی سازی کیسه هوا، شعار ارتباط صنعت و دانشگاه را تا حدی و به نوبه خود عملی کند. همچنین با بومی سازی قطعات متفاوت ایربگ و افزایش ظرفیت تولید، نیروی انسانی مستقر در خطوط تولیدی این محصول نیز افزایش پیدا کرده است.
این واحد اثر بخش بر روی پروژه هایی مانند بومی سازی و تولید مولتی مدیا و ECU نسل جدید برای خودروهای دوگانه سوز در حال تحقیق و انجام تست های لازم است که به زودی زنجیره وابستگی این قطعات به خارج از کشور قطع می شود.
نظر شما