پرشین خودرو: در شرایطی که قطعه سازان کشور از عدم پرداخت مطالبات خود از خودروسازان گلایه می کنند، یک بار دیگر اخبار مربوط به واردات قطعات چینی توسط خودروسازان و ترجیح قطعات چینی به ایرانی نقل محافل خبری شده است.
به گزارش «پرشین خودرو»، مدتی است که کمبود نقدینگی، کاهش تولید، تعدیل نیروی کار، بدهی های میلیاردی خودروسازان و دیگر مشکلات اقتصادی قطعه سازان به صدر اخبار صنعت خودروسازی کشور تبدیل شده و همه کارشناسان نسبت به بحرانی که در کمین این صنعت نشسته هشدار داده اند.
مشکلات اقتصادی قطعه سازان کشور به حدی است که پای قطعهسازان به بهارستان هم کشیده شده به طوری که فعالان این صنعت برای دریافت مطالباتشان از خودروسازان دست به دامان مجلسیها شدهاند که البته مجلسی ها هم برای رفع این مشکلات به قطعه سازان قول مساعدی داده اند.
حال در این شرایط اخباری هم مبنی بر افزایش واردات قطعات چینی توسط خودروسازان داخلی به گوش می رسد. اخباری که صدای قطعه سازان را درآورده که چرا خودروسازان به جای پرداخت بدهی های خود به قطعه سازان اقدام به واردات قطعات چینی کرده اند.
به اعتقاد آنان، در شرایطی که عدم پرداخت مطالبات قطعه سازان در هفت - هشت ماه اخیر كمبود شدید نقدینگی و كاهش تولید قطعه را به دنبال داشته، خودروسازان به جای آنكه مطالبات قطعه ساز را پرداخت كرده و شرایط عادی برای حفظ تولید قطعات خودرویی را فراهم كنند، به راحتی قطعات خارجی را جایگزین قطعات داخلی كه تولید آنها كاهش یافته می كنند، به گونه ای كه پولی كه باید بابت مطالبات قطعه سازان پرداخت شود، نصیب تولیدكنندگان چینی می شود.
در این باره یکی از اعضا انجمن قطعهسازان از شکلگیری مسابقه واردات قطعه بهویژه از چین در میان خودروسازان بزرگ داخلی در سال حمایت از تولید ملی خبر داد و گفت: متاسفانه برخی خودروسازان به بهانه هایی چون عدم تامین به موقع قطعات و یا گرانی قطعات داخلی، قطعات مورد نیاز خودرا به کشور وارد می کنند.
محسن رزمخواه اظهار کرد: در حالیکه قطعهسازان در حدود هفت ماه اخیر مطالبات خود را از خودروسازان دریافت نکردهاند، هیاتهای کارشناسی از برخی خودروسازان بزرگ کشور به کشورهایی همچون هند و چین برای واردات قطعه سفر میکنند.
این عضو انجمن قطعهسازان ادامه داد: در این شرایط زنگ بحران نقدینگی در صنعت قطعه به صدا درآمده و سرمایهگذاریهای عظیمی که در دهههای 70 و 80 در این صنعت شکل گرفته و پیشرفت شکوهمند صنعت خودرو و قطعه در این دو دهه در معرض نابودی قرار گرفته است.
وی افزود: در حال حاضر صنعت قطعه دچار افت قابل توجه تولید شده و برخی واحدهای قطعهسازی نیز تعطیل شدهاند که در صورت ادامه این روند به تدریج توان تولید داخل به حداقل ممکن رسیده و دوباره به یک مونتاژکار صرف در صنعت خودرو تبدیل خواهیم شد.
رزمخواه با بیان اینکه در حال حاضر با توجه به حجم سفارشها از ایران، برخی از قطعهسازان چینی خطوط تولید کارخانههای خود را تنها مختص به قطعات صادراتی به ایران تنظیم کردهاند، تصریح کرد: روا نیست در سالی که از سوی مقام معظم رهبری سال حمایت از تولید ملی نامیده شده، واحدهای فعال قطعهسازی کشور تعطیل، کارگران ایرانی بیکار و سرمایههای صنعتگران کشور نابود شود.
عضو انجمن قطعهسازان تصریح کرد: خودروسازان داخلی به جای واردات قطعات از چین، مطالبات قطعهسازان داخلی را پرداخت کنند تا با تزریق نقدینگی روند تولید قطعات روال عادی خود را بازیابد.
کد خبر 12921
نظر شما