پرشین خودرو: رییس كمیته محیط زیست شورای شهر تهران از توقف بازرسی مخازن CNG اتوبوسهای پایتخت از سال 89 تاكنون انتقاد كرد و خواستار رسیدگی به این موضوع شد.
به گزارش «پرشین خودرو»، معصومه ابتكار در جریان چهارصد و هفتاد و هفتمین جلسه علنی شورای شهر تهران ضمن بررسی طرح «پیشنهاد به دولت و مجلس شورای اسلامی جهت توسعه، بهبود و ساماندهی وضعیت ناوگان حمل و نقل عمومی (ون، مینیبوس، میدلباس و اتوبوس)»، با اشاره به اینكه بازرسی مخازن CNG اتوبوسهای شهر تهران از سال 89 تاكنون متوقف شده است، تاكید كرد: این موضوع یك چالش جدی پیشروی شهر تهران است.
رنجبریان به نمایندگی از معاونت حملونقل و ترافیك شهرداری تهران در این باره توضیح داد: موضوع بازرسی مخازن CNG توسط شركت پیشگامان نوین انجام میشد و تا پایان سال 88، هزار و 566 دستگاه اتوبوس مورد بازرسی قرار گرفت و هماكنون یكهزار و 949 دستگاه اتوبوس بازرسی و تست نشده كه علت آن از سوی شركت پیشگامان نوین، كمبود اعتبار اعلام شده است.
در خلال بررسی این طرح، حمزه شكیب رییس كمیسیون عمران شورای شهر تهران هم با اشاره به اینكه در دو سال اخیر تنها حدود 112 دستگاه اتوبوس با یارانه دولتی به شهر تهران واگذار شده است، گفت: در هیچ سالی سابقه نداشته كه دولت تعداد بسیار زیادی اتوبوس به شهرداری واگذار كند.
وی در خصوص نوسازی ناوگان مینیبوسرانی یادآور شد: شورای شهر پیش از این مصوبهای به منظور جایگزینی میدلباس با مینیبوسهای فرسوده گذرانده بود كه در عمل اجرایی نشد.
اعضای شورای شهر تهران با تصویب طرح پیشنهاد به دولت و مجلس جمهوری اسلامی جهت توسعه، بهبود و ساماندهی وضعیت ناوگان حملونقل همگانی پیشنهاد كردند كه تامین اعتبارات لازم برای توسعه، بهبود و ساماندهی ناوگان حملونقل همگانی در دو بخش گازوئیلی و CNG از محل چهار هزار میلیارد تومان بودجه پیشبینی شده برای حملونقل درون شهری را مطابق ماده 10 قانون توسعه حملونقل عمومی و مدیریت مصرف سوخت پیشبینی كنند.
پیشنهاد خارج كردن هزار و 300 دستگاه مینیبوس فرسوده شهر تهران و جایگزینی آن طی یك اقدام عاجل و نیز از رده خارج كردن 65 دستگاه اتوبوس برقی شركت واحد كه بیش از 17 سال عمر دارد، از دیگر پیشنهادات ارائه شده به دولت بود.
به دولت پیشنهاد شد كه با توجه به طرح جامع حملونقل و ترافیك نسبت به خرید هزار و 310 دستگاه اتوبوس دو كابین با استاندارد روز اروپا ویژه خطوط تندرو اقدام كند و شرایط لازم برای تولید اتوبوسهای دو كابین در كارخانجات داخلی نیز فراهم شود.
همچنین به دولت پیشنهاد شد كه در صورت اجرای مرحله دوم هدفمندسازی یارانهها، هزینههای بالای تعمیر و نگهداری اتوبوسها به ویژه اتوبوسهای گازسوز نسبت به تعدیل نرخ سوخت (گازوئیل و گاز CNG) و تطابق قیمت CNG با گاز مصرفی اتوبوسها به شركت واحد اقدام كند.
به گزارش ایسنا، در غالب این مصوبه موضوعاتی همچون ایجاد مدیریت واحد در جایگاههای CNG با نگاه مدیریت سیستمی و نیز در اولویت قرار گرفتن گازسوز شدن خودروهای حملونقل عمومی تا سقف 50 درصد و پس از آن گازسوز شدن خودروهای شخصی به دولت پیشنهاد شد.
نمایندگان مردم پایتخت در شورای شهر به دولت پیشنهاد كردند كه تكالیف مربوط به نوسازی بیش از هزار و 200 دستگاه اتوبوسهای اتوبوسرانی تهران كه عمر بالای هشت سال دارند را اجرایی و عقبماندگی آن را با جایگزینی اتوبوسهای نو جبران كنند.
در غالب تبصره دیگر این مصوبه به دولت پیشنهاد شد، توزیع گازوئیل كم گوگرد در حد 50PPM را برای ون، مینیبوس، میدلباس و اتوبوس در اولویت قرار دهد و نیز كارخانجات اتوبوسهای شهری را موظف كند كه نسبت به تطبیق موتور اتوبوسهای دیزل با گازوئیل استاندارد یورو 4 و محدودیت در جهت شمارهگذاری اتوبوسهای فاقد سطح آلایندگیهای مجاز، اقدام كنند.
به پیشنهاد معصومه ابتكار رییس كمیته محیط زیست شورای شهر تهران در خاتمه این مصوبه درج شد كه اگرچه پیشنهادات یاد شده بر اساس وضعیت تهران طرح شده است، اما میتواند در دیگر شهرهای كشور نیز مورد استفاده قرار گیرد.
در این جلسه همچنین گزارش حسابرس شورای شهر از سازمان زیباسازی و نیز شركت یادمان سازه برای سال مالی منتهی به اسفند 88 قرائت شد.
در حاشیه این جلسه مهدی چمران رییس شورای شهر تهران گشایش خط اعتبار برای خط چهار متروی تهران را به پورزرندی معاون مالی و اداری شهرداری تهران تبریك گفت.
کد خبر 13108
نظر شما