هنوز نمی توان پشت فرمان تسلا خوابید

سازمان ایمنی ترافیک بزرگراه ملی آمریکا سرانجام اذعان کرد که پژوهش های آن نشان می دهد سامانه های به کار رفته در هزاران دستگاه خودروی تسلا هنوز به حدی نرسیده است که بتوان اختیار کامل را به دست آنان سپرد و پشت فرمان خوابید.

به گزارش پرشین خودرو، هنوز هم رفت و آمد ناوگان خودروهای بدون راننده در سطح خیابان ها و جاده های عادی شهر، رویایی است و هنوز برای کاهش مالکیت شخصی خودرو، کاهش ترافیک سنگین، ایمن شدن مسیرها برای کهنسالان و معلولان خیلی زود است.

ایده خودروهای خودران برای کاهش تصادف و مرگ و میر به خاطر خطاهای انسانی بود و چنین آینده ای برای شهرها، آرزوی همه است. اما مشکل این جا است که تا آن آینده فاصله خیلی زیادی وجود دارد. و این در حالی است که خیلی از مالکان و صاحبان خودروهای جدید تصور می کنند که به چنین آینده ای رسیده ایم و متأسفانه خودروسازانی وجود دارند که به این توهم دامن می زنند.

نیویورک تایمز هم به انتقادهایی اشاره کرده است که به سازمان ایمنی ترافیک بزرگراه ملی NHTSA و رویکرد آن وارد است. در حال حاضر تحقیق و تفحص این نهاد در خصوص چند تصادف به خاطر استفاده از سامانه اتوپایلوت تسلا در جریان است. با این که تسلا تأکید دارد که سامانه خودران این شرکت نیاز به مداخله انسان دارد اما هنوز برخی از مردم بیش از حد به این سامانه اتکا می کنند. سازمان ایمنی ترافیک بزرگراه ملی به عنوان نهاد ناظر فقط به این موضوع می پردازد که آیا سامانه نصب شده روی این خودروهایی که تصادف کرده اند قابلیت تشخیص موانع را دارد یا نه. این سازمان همچنین این موضوع را مورد ارزیابی قرار می دهد که این سامانه های نصب شده روی خودرو تا چه اندازه راننده را درگیر هدایت خودرو می کنند.

ریچارد بلومنتثال نماینده دموکرات از ایالات کنتیکت و «ادوارد جی مارکی» نماینده دموکرات از ماساچوست طی نامه ای به کمیسیون تجارت فدرال خواسته اند که به موضوع «روش های احتمالاً گمراه کننده و غیرمنصفانه در تبلیغات و بازاریابی تسلا» را مورد بررسی قرار دهند. این خودروساز در حال فروش سامانه یا امکاناتی در خودرو است که نام آن را «خودران کامل» گذاشته و پیش از این هم وعده داده است که خودروهای این شرکت قرار است قابلیت رانندگی بدون نیاز به راننده را به طور کامل پیدا کنند. اما در حال حاضر این خودروها نمی توانند بدون کمک راننده رانندگی کنند و حتی در دفترچه راهنمای این شرکت هم به این حقیقت اذعان شده است.

استدلال تسلا این است که داده های گردآوری شده توسط این خودروساز نشان می دهد که نصب این امکانات و سامانه ها، باعث بهتر شدن ایمنی خودروها از حد متوسط شده و سامانه های کمک به راننده نظیر اتوپایلوت تسلا، سطح ایمنی خودرو را ارتقا می دهند. حتی اگر این موضوع صحیح هم باشد، نوع بازاریابی و تبلیغات این شرکت، حاصل دیگری دارد و به جای این که روی این موضوع تأکید کند که این سامانه ها برای تقویت ایمنی خودرو تعبیه شده اند، صحبت از خودران شدن این خودروها می کند که این توهم را در صاحبان این خودروها به وجود می آورد که می توانند اختیار رانندگی را به دست این سامانه ها بسپارند.

ناظران و قانونگذاران هنوز این موضوع را به درستی از هم تفکیک نکرده اند که نوآوری های عرصه ی ایمنی خودرو هر چند می توانند در آینده در خودران ها مؤثر باشند اما نمی توانند به جای هم مورد استفاده قرار گیرند. ایمنی خودرو با افزودن سامانه های جدید بهبود می یابد اما نباید از آن برای تبلیغات در عرصه خودران ها استفاده کرد. ایجاد هیاهو و تبلیغات یا اغراق در خصوص قابلیت ها و توانایی های فعلی باعث می شود که مشتریان خود را در موقعیت های خطرناکی قرار دهند و متأسفانه روی بلندپروازی های انسان در رسیدن به وضعیت آرمانی خودران ها اثر منفی خواهد گذاشت. صداقت در خصوص محدودیت های امکانات و سامانه های فعلی راه را برای آینده ای نوید بخش هموار می کند.

کد خبر 133728

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha