پرشین خودرو: مدیرکل دفتر صنایع ماشینسازی و نیرو محرکه وزارت صنعت، معدن و تجارت از توقف کاهش تولید خودرو در کشور خبر داد.
به گزارش «پرشین خودرو»، طی اوایل سال جاری میزان تولید خودرو توسط دو خودروساز کشور بیش از 36 درصد کاهش یافت. این تنزل در تولید به واسطه 3 مشکل در کشور بود؛ نخستین دلیل ماههای ابتدایی سال بود.
هر ساله در سهماه اول سال به علت کاهش تقاضا در خرید خودرو، خودروسازان میزان تولید خود را کاهش میدهند و پس از رشد تقاضاها نسبت به افزایش تیراژ اقدام میکنند.
موضوع دوم، کاهش منابع مالی خودروسازان بود که البته این مشکل هنوز بر طرف نشده است و خودروسازان در تأمین نقدینگی و پرداخت بدهیهایشان به قطعهسازان مشکل دارند در این راستا تنها امید خودروسازان وعده 2 هزار میلیارد تومانی است که دولت داده، اما هنوز خبری از پرداخت قطعی آن بهگوش نرسیده است.
سومین موضوع که افت 36درصدی تولید خودرو را رقم زد تحریمها بود. کشورهای متخاصم با تنگنا قرار دادن ایران در پی آن هستند که به اهداف خود یعنی ضربه زدن به اقتصادکشورمان برسند.
حال که به اوج تقاضاها در خرید خودرو نزدیک شدهایم، خودروسازان باید از موانع پیش رو عبور کنند و برای افزایش تولید چارهای بیندیشند.بدین جهت خبرها حاکی از آن است که خودروسازان به سمت خودکفایی در تولید قطعات خودرو در حال حرکت هستند و این امر نوید دهنده آن است که تولید خودرو افزایش خواهد یافت.
در این راستا کیومرث فروتنی مدیرکل دفتر صنایع ماشینسازی و نیرو محرکه وزارت صنعت، معدن و تجارت خبر از توقف کاهش تولید خودرو در کشور طی تیرماه سال جاری داده و گفته است: به رغم کاهش تولید خودرو در مقایسه چهارماهه سال جاری با مدت مشابه سال گذشته، این روند کاهشی در تیرماه سال جاری نسبت به ماه قبل از آن متوقف شده است.
به گفته وی تولید خودرو در تیرماه به نسبت خرداد ماه کاهش نیافته بلکه با تولید 83 هزار و 629 دستگاه خودرو نسبت به خرداد ماه که معادل 83 هزار و 522 دستگاه بوده نشانگر اندکی افزایش در میزان تولیدات است.
فروتنی در ادامه تصریح کرد: مقایسه آمار تولید تیر با خرداد ماه در مورد خودروهای سواری که بیشترین شمارگان را در بین خودروهای تولیدی دارد، بیانگر رشد تولید 1.8 درصدی و در خودروهای گروه کامیون رشد 21 درصدی تولید است که پیشبینی میکنیم با تداوم و سرعت گرفتن این روند در ماههای آینده شاهد جبران کاهش تولید در ماههای قبل باشیم.
وی در ادامه با اشاره به برگزاری نخستین جلسه شورای سیاستگذاری خودرو در سال 91 در هفته جاری که با حضور اعضا برگزار شد اظهار کرد: در این جلسه مدیران گروههای صنعتی ایران خودرو و سایپا به بیان آمار تفکیکی خودروهای تولیدی گروه خود پرداختند که مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
فروتنی همچنین یادآور شد: در این جلسه چگونگی پرداخت مطالبات قطعهسازان خودرو از سوی خودروسازان به بحث و مذاکره گذاشته شد که با توجه به اتمام وقت جلسه ادامه مذاکرات به جلسه بعد موکول شد.
حسین نجاری قائم مقام مدیرعامل ایران خودرو درباره توقف کاهش تولید خودرو به خبرنگار گفت: با افزایش خودکفایی کشورمان در تولید قطعات خودرو، گروه صنعتی ایران خودرو توانست میزان تیراژ محصولات خود را افزایش دهد.
وی افزود: با گسترش تحریمها، تمهیدات و برنامههای منسجم تدوین و اتخاذ شد تا به صورت پلکانی میزان تولید خودرو افزایش پیدا کند.
وی با بیان اینکه در آیندهای نزدیک میزان تولید خودرو رشد قابل توجهی خواهد یافت، تصریح کرد: برنامه تولید مدلهای مختلف خانواده 206 از جمله 206 صندوقدار و تیپ 2 در دستور کار قرار گرفته است.
نجاری افزود: به مشتریان ایرانخودرو اطمینان میدهیم نگرانی از بابت کمبود خودرو نداشته باشند چرا که بزودی تمام خودروهای تولیدی این مجموعه به روال سابق خود بر میگردد و میزان تولید و تقاضا یکسان میشود.
وی تأکید کرد: گروه صنعتی ایرانخودرو با همکاری مهندسان و قطعهسازان داخلی توانسته است در تولید 206 به 90 درصد خودکفایی برسد از این رو با آغاز داخلیسازی 206 بازار از خودروهای این مجموعه بینیاز خواهد شد و به مرور قیمت این خودرو پر طرفدار کاهش خواهد یافت.
قائم مقام مدیرعامل ایرانخودرو با بیان اینکه قیمت 206 در بازار افزایش نخواهد داشت متذکر شد: در بازار قیمتها به نرخ کارخانه نزدیک خواهد شد بدین جهت برای آنکه مردم در شرایط فعلی متضرر نشوند بهتر است تا عرضه انبوه 206 در بازار اقدام به خرید نکنند.
وی همچنین به افزایش تولید تندر 90 اشاره کرد و افزود: برای سال جاری برنامهریزی برای تولید 60 هزار دستگاه تندر 90 صورت گرفته است و تاکنون 12 هزار دستگاه از این خودرو تولید شده است. این عدد نشان میدهد میزان تولید تندر 90 نسبت به سالگذشته بیش از 4 هزار دستگاه رشد یافته است.
همچنین حسن امیری معاون اقتصادی و مالی سایپا درباره کاهش تولید و جبران آن تا پایان تابستان گفت: دلیل اصلی کاهش تولید ناشی از فروشهای اعتباری و تضعیف نقدینگی است. در سالهای گذشته با هزینههای گزافی که از بابت تسهیلات و اعتبارات بانکی ایجاد میشد از سوی خودروسازان دنبال گردید که در نهایت با افزون شدن نیاز به نقدینگی و کاهش حجم فروشهای اعتباری، روند تولید با کاهش مواجه شده است.
وی افزود: خودروسازان داخلی همواره به دلیل تعطیلات تقویمی و فصلی در نیمه اول سال از عملکرد مطلوبی برخوردار نبوده و در واقع از ششماهه دوم سال با افزایش تولید و فروش رو به رو میشوند.
به نوشته ایران، امیری اذعان داشت: تلاش شده کاهش حجم فعلی تولید با تزریق بخشی از تسهیلات بانکی تا پایان مرداد ماه جاری حل شود.وی در مورد اثرگذاری تحریمها نیز گفت: عمده قطعات و کالاهای خریداری شده سایپا با پرداخت ریالی تسویه میشود از این روتأمین قطعات منفصله (CKD) در گروه سایپا حجم چندانی را به خود اختصاص نداده و این در حالی است که ورود و خروج قطعات اتومبیل به کشور مشمول تحریمها قرار نگرفتهاند.
کد خبر 13688
نظر شما