پس از اظهارات مدیر کل دفتر کالاهای فلزی و معدنی سازمان حمایت مبنی بر این که محاسبه سود خودروسازان بر اساس هزینه فایده و با سود 17 درصد در نظر گرفته شده است، دبیر انجمن خودروسازان در واکنش به این اظهارات جوابیه ای را منتشر نمود:
جناب آقای میرآخورلو، زیان 3557 میلیارد تومانی خودروسازان در پایان سال 91 را ندیده گرفته و مدعی شده اند كه برای خودروسازان 17 درصد سود در نظر گرفته اند.
لازم است از ایشان مجدداً خواهش كنیم اشكالات زیر در فرمول محاسباتی سازمان حمایت را برطرف كنند. این درخواست را ده ماه پیش 17/11/91 هم كرده بودیم كه تاكنون بی پاسخ مانده است.
در فرمول محاسباتی سازمان حمایت:
1– باید قیمت مواد، CKD، دستمزد كارگر و ... بر اساس قیمتهای فعلی وروند آتی محاسبه شوند.
2- باید قیمت قطعات داخلی بر اساس قیمت جدید قطعه سازان محاسبه شود.
3-باید قیمت تمام شده واقعی ارز (با توجه به عدم تخصیص ارز مبادله ای ) و از جمله هزینه های تسعیر نرخ ارز لحاظ شوند.
4-باید هزینه یوزانس و نرخ ارز در سر رسید (یكسال آینده) لحاظ شود.
5- باید هزینه های حواله كردن ارز و برخی هزینه های تحمیلی دور زدن تحریم ها لحاظ شوند.
6-باید با توجه به محدودیتهای بسیار شدید تحمیلی به تولید كنندگان، هزینه سربار، تقسیم بر تیراژ واقعی تولید شود و نه بر تعداد تولید اسمی بر اساس ارقام پروانه بهره برداری (كه صوری هستند) .
7-باید هزینه های بانكی /مالی بر اساس ارقام واقعی( طبق اسناد معتبر)، مورد محاسبه قرار گیرد.
8-نباید پاداش یا تخفیفاتی گمركی به خاطر صادرات یا جایزه صادراتی، تخفیفات گمركی ( ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت) به خاطر استفاده از موتورهای كم مصرف و امثالهم از قیمت تمام شده كسر شود.
9- باید هزینه های مضاعف تخلیه بار در بنادر جنوبی خلیج فارس( تحریم كشتیرانی). سپس حمل با كشتی های كوچكتر به داخل كشور لحاظ شود.
10- باید برای هر شركت خودروساز زیان محصول A توسط سود محصول B قابل جبران باشد تا محصول A حذف نشده و فضای رقابتی تنگ تر نشود.
11-باید درآمدهای حاصل از كسب و كارهای مكمل از محاسبات مربوطه خارج گردد.
12-باید قیمتهای جدید از تاریخ تصویب، شامل تمام خودروهای تحویلی ( به غیر خودروهای فروش قطعی) لحاظ شوند.
*دبیر انجمن خودروسازان ایران
کد خبر 140868
نظر شما