پرشین خودرو: درحالحاضر نیاز بازار خودرو به ۲ قسمت تقسیم میشود که نخست نیاز کمی و دوم نیاز کیفی آن است.
شاهد بودیم که سال ۹۲، سال رکود تولید خودرو ایران بود، تا جاییکه تولید خودرو سواری ایران در این سال به ۵۰ درصد میزان تولید خودرو در سال ۹۰ تقلیل پیدا کرد. از سویی کشش بازار هم به علت کاهش قدرت خریداران افت کرد. اما عمده مشکلات صنعت خودرو در سایه تحریم اختصاصی این صنعت که از ابتدای جولای ۲۰۱۴ شکل گرفت توان خودروسازی ایران را گرفت که تمامی این عوامل موجب افت تیراژ تولید خودرو در ایران شد.
اما مقوله دوم یعنی کیفیت خودرو درحالحاضر چالشی دیگر را در میان خودروسازان به وجود آورده است. دیدیم مبحث قیمتگذاری روند تولید را با مشکل روبهرو کرد. اما با این حال معتقدیم که کیفیت خودرو در شان مردم نیست، آن هم در شرایطی که ظرفیت خودروسازی کشور بالا است و مصرفکنندگان نیز لایق و خواهان استفاده از محصولات با کیفیت هستند. با این حال مقوله کیفیت و کمیت خودرو در ارتباط مستقیم با یکدیگر هستند. این در حالی است که اگر تیراژ تولید خودرو افزایش پیدا کند و هزینههای سربار خودرو سر شکن شود روی ارتقای کیفیت نیز تاثیر خواهد گذاشت.
اما با توجه به ظرفیت بالای تولید خودرو در ایران تنوع تولید به میزان لازم مورد توجه قرار نگرفته است. این در حالی است که تنوع تولید نیز در چارچوب کیفیت خودرو گنجانده میشود. اگرچه در تمامی دنیا خودروسازان بسته به نیاز مشتریان در حوزه کیفیت و رفاه یا ایجاد آپشنهای خاص همچون کممصرف بودن خودرو، محصولات خود را برای اقبال در بازارها تولید میکنند، اما این شکل تولید در ایران بهدلیل مشکلات متعدد پیش روی صنعت خودرو کمتر لمس میشود. خودروسازان از آنجا که به تازگی و دوباره در مسیر تولید قرار گرفتند تنها روی افزایش تیراژ تمرکز کرده و کمتر به مقوله نیاز بازار توجه میکنند. آن هم به دلیل اینکه ایجاد یک ساختار یا طرحی نو نیازمند هزینههای بسیار بالا است که در شرایط فعلی صنعت خودروی ما تحقق این امر امکانپذیر نیست.
* آرش محبینژاد / دبیر انجمن صنایع همگن قطعهسازی
کد خبر 140935
نظر شما