تولید ادامهدار خودروهای قدیمی در ایران در حالی مورد انتقاد کارشناسان این حوزه قرار دارد که دنیا هرروز خودروهایی با طراحیهای روز و جدید را به بازار معرفی میکند و این امر انتظار مصرفکننده داخلی را بالا برده است.
آنچه امروز از آن به عنوان حلقه گمشده صنعت خودرو یاد میشود، جای خالی تحقیق و توسعه در صنعت خودرو است. به طور قطع تا زمانی که تفکر مجموعههای خودروسازی در این جهت نباشد نه تنها شرکتهای خودروساز به طور جدی به دنبال ایجاد این مراکز نیستند بلکه همچنان شاهد تولید خودروهایی با طراحی قدیمی در خط تولید خودروسازان خواهیم بود. به طور قطع امیدواری فعالان صنعت خودرو به داشتن بازار آنها را از فعالیت در زمینه تحقیق و توسعه بازداشته است.
این در حالی است که اگر خودروسازان آینده فعالیت و تولیدات را در خطر میدیدند به طور قطع نسبت به فعالسازی مراکز تحقیق و توسعه اقدام جدی انجام میدادند اما هماکنون شاهد هستیم که سرمایهگذاری قابل توجهی در این حوزه از سوی شرکتها نمیشود. بیشک بخش زیادی از شرایط حاکم بر صنعت خودرو به اجرا نشدن خصوصیسازی واقعی در این بخش بازمیگردد و تا زمانی که بخش خصوصی جریان حاکم بر صنعت خودرو نشود، مجموعههای خودروساز هیچگاه آینده روشن و امیدوارکنندهای نخواهند داشت.
این در حالیاست که جریان حاکم بر صنعت خودرو امروز مانعی برای توسعه فناوری و تمرکز بر مراکز تحقیقاتی صنعت خودرو شده است. در این شرایط لازم است خودروسازان در مسیر نوآوری و پژوهش و تغییر ساختارهای فیزیکی تولید همپای جریان تولید روز دنیا حرکت کنند زیرا تا زمانی که سیاست تولید و سرمایهگذاری در بخش تحقیق و توسعه در صنعت خودرو تغییر جدی نکند و برنامه مونتاژکاری در این صنعت تداوم داشته باشد، صنعت خودرو ایران روی توسعه و حضور در بازار رقابت جهانی را نخواهد دید.
هرچند در چند سال گذشته مراکز تحقیق و توسعه در کنار شرکتهای خودروسازان ایجاد و در حوزه طراحی خودرو اقداماتی انجام شده با این وجود به دلیل برخی سیاستهای متناقص مدیران این جریان به درستی مدیریت نشده است.
کارشناس صنعت خودرو
کد خبر 141040
نظر شما