پس از آغاز طوفانی رشد قیمت خودروهای وارداتی، گزارشهای میدانی حکایت از وزش نسیم ارزانی در این بازار دارد. اگر چه رشد شتابنده قیمتها باعث قفل شدن این بازار شده بود و در عمل خرید و فروشی انجام نمیشد و یا به حداقلترین سطح رسیده بود، اما به نظر میرسد با اخبار رسیده مبنی بر باز شدن سامانه ثبت سفارش خودرو از یک سو و از سویی دیگر آغاز روند کاهنده دلار و تثبیت بیشتر نرخ دلار، این بازار در مدت زمانی نه چندان طولانی به ثبات نسبی برسد. بنابراین بهتر است خریداران واقعی خودروهای خارجی صبر بیشتری به خرج دهند تا در فضای با ثباتتری پس از این رشد حبابگونه به دنبال خرید این خودروها بروند.
رشد حبابی قیمت وارداتیها به حدی بود که عدهای شرایط روزهای گذشته این بازار را با اوایل دهه 90 مقایسه میکردند، اما چند عامل در این مقایسه نادیده انگاشته شده بود. در این بین مهمترین عامل موضوع برجام است به نظر میرسد شرایط پس از برجامی ایران موجب افزایش قدرت مذاکره وارد کنندگان شده است؛ برجام دربهای متعددی بسوی صنعت خودروسازی ایران گشود و فرصتهای مناسبی در اختیار تولیدکنندگان و وارد کنندگان قرار داد.
از سوی دیگر باید به نوع نگاه و عملکرد مسئولان ممکلت در کنترل بحرانها اشاره کنیم. همه میدانیم که در جریان تورم 40 درصدی سال 90جمله معروف رئیس جمهوری وقت «پراید کیلویی چند» چه بلایی بر سر قیمت خودروها آورد. حال آنکه در مقطع فعلی حداقل از بکار بردن این ادبیات که نوعی دخالت هیجانی در بازار است پرهیز شده و سعی بر آن بوده تا تدبیری به کار گرفته شود تا فضای وهم آلود بیش از این پیش نرود.
بخواهیم یا نخواهیم در چند ماه گذشته قیمت خودروهای وارداتی شتابی فزاینده داشته است اما در روزها آینده انتظار کاهشی این قیمتها چندان دور از ذهن نیست. اگر چه شاید این روند کاهشی نتواند قیمت این خودروها را به سال گذشته آنها نزدیک کند اما دستکم میتواند حباب آذر ماه این خودروها را آب کند.
کد خبر 141044
نظر شما