پرشین خودرو: بسیاری از رانندگان حتی وقتی فرمان خودرو به نشانه برهم خوردن تعادل و بالانس چرخها در حدی خطرناك میلرزد نیز مدتها به همین حال رانندگی میكنند و با این وضع، از نقل و انتقال مسافر یا نزدیكان خود نیز ابایی ندارند.
به گزارش «پرشین خودرو»، اگر نمیدانید بالانس چیست و چه ضررهای اقتصادی یا حتی جانی برای بالانس نبودن چرخها متقبل میشوید، خوب است اكنون برخی از آنها را بدانید.
بالانس كردن تایر یعنی قرار دادن وزنههایی معمولا از جنس سرب در قسمتهایی خاص از رینگ برای هدایت ایمنتر خودرو، ایجاد تعادل و جلوگیری از لرزش و استهلاك چرخ و برخی متعلقات اتومبیل.
یكی از نشانههای برهم خوردن تعادل چرخها در مراحل خطرناك آن، لرزش فرمان یا اصطلاحا «زدن فرمان» است.
هرقدر مسافت بیشتری با خودرویی برانید كه چرخهای آن بالانس نیست، باعث برهم خوردن بیشتر جلوبندی، سیستم تعلیق، میزان فرمان و اجزا و قطعات مرتبطی چون تلسكوپی فرمان، پولوس و بلبرینگها شدهاید.
بالانس نبودن چرخها، مصرف سوخت را بیشتر میكند.
تغییر رینگها برای اسپرت كردن خودرو، نهتنها سبب غیراستاندارد شدن پایداری اتومبیلی میشود، بلكه دفعات خارج شدن بالانس چرخ و هزینههای بازتنظیم و ایجاد تعادل را افزایش میدهد.
ارتعاش چرخها، عمل بهینه سیستم ترمز را مختل كرده، توقف خودرو را طولانیتر میكند. لرزش حاصل از برهمخوردگی بالانس چرخها سبب لرزش بدنه و استهلاك زودتر و به صدا افتادن آن با گذشت زمان میشود. فنر و سیستم تعلیق، زیر فشار و ضربات مداوم چرخ، درگیر كاهش عمر مفید میشود.
به نوشته جام جم آنلاین، هدایت خودرویی كه چرخهای خارج از بالانس دارد، بویژه در پیچها دشوارتر است.
بههم خوردن تعادل جرمی چرخ، افزون بر غیرمتعادل كردن جلوبندی، ممكن است با كشیدگی فرمان به یك سمت جاده نیز توام شده، علاوه بر استهلاك سریعتر قطعات خودرو، سلامت جسمی راننده را تحت تاثیر قرار دهد.
خطرات جرحی و جانی برای خودرویی كه چرخهای خارج شده از حالت بالانس دارد، بیشتر است. معمولا اگر خودرو در سرعتهای كم فرمان بزند، بالانس چرخهای جلو و اگر در سرعتهای بالا فرمان بزند، بالانس چرخهای عقب به هم خورده است.
هر فصل با اندكی هزینه، از بالانس بودن چرخها مطمئن شده، آنها را جابهجا كنید تا لاستیكها نیز دیرتر مستهلك شوند.
کد خبر 14300
نظر شما