پرشین خودرو: معاون موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران گفت: اگر خودرویی از نظر كیفیت مشكل دارد، نمیتوان گفت كه هر خودرو دیگری كه آن تولیدكننده به بازار عرضه میكند نیز مشكل دارد.
به گزارش «پرشین خودرو» به نقل از ایسنا، بهادر كاظمی درباره آخرین وضعیت بررسی استانداردهای كامیون فراز توضیح داد: شركت تولیدكننده كامیون فراز یكی از شركتهای بزرگ تولیدكننده ماشینآلات سنگین در چین بوده و ما این كامیون را نیز طبق معمول از نظر استاندارد و كیفیت به طور كامل بررسی میكنیم.
وی افزود: در مورد هوو هم نگفتیم كه این كامیون استاندارد نیست، بلكه از نظر كیفیت در شرایط حداقلی قرار داشت.
معاون نظارت بر اجرای استاندارد و سیستمهای کیفیت موسسه خاطرنشان كرد: اگر خودرویی از نظر كیفیت مشكل دارد، نمیتوان گفت كه هر خودرو دیگری كه آن تولیدكننده به بازار عرضه میكند نیز مشكل دارد. به عنوان مثال شركت كیاموتورز كرهجنوبی زمانی خودرو پراید را تولید میكرد كه به هر حال از نظر كیفیت در شرایط حداقلی قراردارد، اما این به این معنا نیست كه سایر محصولات كیا نیز چنین وضعیتی دارند.
كاظمی با اشاره به اینكه مدل كامیون فراز و سیستمهای به كار رفته در آن با محصولات قبلی شركت چینی متفاوت است، افزود: ملاك ما برای تایید كامیون فراز پاس كردن استانداردهای لازم است و در صورت لزوم با توجه به سابقه هوو ممكن است سختگیریهای بیشتری در مورد این كامیون شده و برخی استانداردها نیز تكرار شوند.
این مقام مسوول با بیان اینكه تایید احتمالی كامیون فراز به معنی تایید كیفی كامیون هوو نیست، عنوان كرد: هماكنون در حال بررسی استانداردهای e-mark یا همان استانداردهای اروپایی كامیون فراز هستیم كه شركت ایران خودرو دیزل نیز این استانداردها را به ما ارایه كرده است.
وی درباره زمان اعلام تایید یا تایید نشدن كامیون فراز از سوی این سازمان صحبتی نكرد، اما گفت كه به محض پایان یافتن بررسی استانداردهای مربوط به این كامیون، نتایج نهایی اعلام میشود.
كامیون فراز یكی از محصولان شركت سینوتراك چین است كه خط تولید آن در كارخانه ایرانخودرو دیزل راهاندازی شده و تولید آن منتظر دریافت مجوزهای لازم است. كشنده وارداتی هوو یكی دیگر از محصولات این شركت چینی است كه در ایران با حاشیههای زیادی همراه بوده است.
پیشتر هاشم یكهزارع - مدیرعامل ایران خودرو دیزل، خبر داده بود كه تولید انبوه کامیون جدید ایران خودرو دیزل به نام فراز، از مهرماه امسال آغاز میشود.
ماده 70 حذف شد
كاظمی درباره سرنوشت ماده 70 لایحه برنامه پنجم توسعه نیز گفت: قرار بود طبق این ماده بخشی از وظایف سازمان استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران در حوزه استانداردسازی به معاونت برنامهریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری منتقل شود كه در نهایت نمایندگان به این ماده رای ندادند.
وی افزود: هماكنون كلیه وظایف مربوط به استانداردسازی در حوزه تولید، توزیع و خدمات در حیطه وظایف سازمان استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران بوده و قرار نیست هیچ مادهای جایگزین ماده 70 لایحه برنامه پنجم توسعه شود.
کد خبر 1459
نظر شما