پرشین خودرو: طبق آمارهای رسمی در سه ماه نخست امسال تولید خودرو با كاهش 36درصدی مواجه بوده است؛ ضمن آنكه به گفته برخی از كارشناسان، حجم كاهش تولید خودرو به حدود 50 درصد هم رسیده است و همزمان گزارش شده كه خودرو بین30 تا 35درصد تنها طی چند وقت اخیر افزایش قیمت داشته است.
به گزارش «پرشین خودرو»، طبق آمار انجمن خودروسازان ایران، تولید خودرو درمرداد ماه امسال 43.4 درصد و در مجموع پنج ماهه امسال 36 درصد در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته كاهش یافته است.
این درحالیاست که در یک ماه اخیر طبق گفته کارشناسان، با قطع ارز دولتی برای واردات مواد اولیه صنعت قطعه سازی وتبع آن تامین دلار از بازار آزاد، قیمت خودرو 30 درصد گران خواهد شد.
افزایش 100 درصدی قیمت مواد اولیه قطعات در مجموعههای داخلی خودرو و افزایش قیمت مواد پتروشیمی، مواد فلزی و فولاد از جمله مشكلاتی است كه خودروسازان با آن دست و پنجه نرم كردهاند.
نوسانات نرخ ارز نیز طبق اعلام، در پنج سال گذشته بیش از 600 میلیارد تومان صنعت خودرو را متضرر كرده است.
هفته گذشته، عضو هیات مدیره انجمن خودرو سازان ازافزایش 30 درصدی قیمت خودرو خبر داده و بیان کرده بود: با توجه به قیمت تمام شده نهادهها از افزایش قیمت خودرو دفاع میکنم.
محمد رضا نجفی منش افزایش نرخ ارز را دلیل اصلی بالا رفتن قیمت خودرودانسته و گفته بود: با افزایش قیمت قطعات و همچنین نرخ ارز، حفظ قیمتهای فعلی خودرو مقرون به صرفه نیست.
اما دراین خصوص دبیر انجمن خودرو سازان درگفتوگو با تهران امروز گفت: قیمت بازار طبق مصوبه سازمان حمایت افزایش داشته و از این افزایش 30 درصدی خبر ندارم.
احمد نعمت بخش در مورد کاهش تولیدات خودروسازان معتقد است: عمده ترین مشکلات کاهش تولید در 5ماهه نخست امسال به کمبود نقدینگی در واحدهای خودروسازی مرتبط است. کمبود نقدینگی هم دلایلی دارد ازقبیل اینکه: در سالهای گذشته 80درصد تولیدات خودروسازی، به صورت یک ساله یا دوساله پیش فروش میشد، اما با افزایش تولید، مردم دیگرنیازی نیست پیش خرید کنند. درحال حاضر حداکثر25 درصد تولیدات پیش فروش میشود و مابقی را تحویل نقدی یا قسطی می دهیم.
احمد نعمت بخش دلیل دوم این کاهش را با مسئله تحریمها مرتبط دانست وافزود: قبل از زمان تحریمها برای خرید خارج 10 درصد مبلغ اعتبار را گشایش اعتبار می کردیم یعنی وقتی کالا به گمرک می رسید یک سال بعد هزینهاش را به گمرک می پرداختیم اما در حال حاضر باید 100 درصد مجموع پول را حواله کنیم که این حالت یعنی 10برابر نقدینگی پیش از خرید مورد احتیاج داریم.
وی ادامه داد: دلیل دیگر اینکه در تمام دنیا شرکت های لیزینگی واسطه شده و خرید وفروش را انجام می دهند اما در کشورما شورای پول واعتبار، با تعیین 17 درصدی حداکثر سود تسهیلات شرکتهای لیزینگ سبب کاهش فعالیت این شرکتها شد وعملا مجبورشدند به عنوان مثال ایران خودرو4 هزار میلیارد تومان را لیزینگ کند که باعث کمبود وکاهش نقدینگی آنها شد.
نعمت بخش مانند گذشته معتقد است برای به تعادل رسیدن بازارخودرو باید دولت اجازه دهد که مانند 4 سال گذشته خودمان تعیین قیمت کنیم یعنی براساس مصوبه شورای اقتصاد قیمت گذاری باید به خودروساز محول شود تا دست واسطهها کوتاه شده و تقاضاهای کاذب از بین برود.
تولید خودرو 36 درصد كاهش یافت
در پنج ماهه امسال در مجموع 350 هزار و 703 دستگاه خودرو سواری در كشور تولید شده كه در مقایسه با مدت مشابه سال قبل 36.6 درصدكاهش را نشان میدهد.
مرداد ماه امسال مجموع تولید خودرو سواری در گروه صنعتی ایران خودرو 25 هزار و 559 دستگاه بوده كه نسبت به مرداد سال قبل 36.5 درصد و نسبت به تیرماه امسال 38 درصد كاهش را نشان میدهد.
در این ماه مجموع تولید سواری در گروه خودروسازی سایپا نیز 14 هزار و 735 دستگاه بوده كه نسبت به مرداد سال قبل 51.7 درصد و نسبت به تیرماه امسال 13 درصد كاهش داشته است.
طبق آمار انجمن خودروسازان ایران، شركتهای خودروسازان بم، تاپكو، بنرو، زاگرس خودرو و سناباد خودرو توس و مرتب در مرداد ماه امسال تولید نداشتهاند. در مرداد ماه امسال خودروسازی راین 38 دستگاه خودرو سواری تولید كرده كه نسبت به مرداد سال قبل 77.4 درصد كاهش نشان میدهد.
افزایش هیجانی قیمت ارز در روزهای اخیر و تأثیر جو روانی آن بر بازار، باعث رشد قابل توجه و البته غیرمجاز قیمت خودروهای داخلی و خارجی شد.
به گزارش فارس، به گفته فعالان بازار، نوسان نرخ ارز طی هفتههای اخیر و افزایش قابل توجه قیمت ارز در بازار باعث رشد یک تا 20 میلیون تومانی قیمت خودروهای داخلی و خارجی شد. این در حالی است که در واقع تأثیر نرخ ارز بر قیمت تمام شده تولید و همچنین خودروهای وارداتی در مدت کوتاهی امکانپذیر نیست و برای برآورد تأثیر آن بر قیمت تمام شده تولیدات داخل باید از زمان سفارشگذاری خرید قطعات مدتی بگذرد و در مورد خودروهای وارداتی نیز باید حداقل 45 روز زمان برای ثبت سفارش و واردات خودرو صرف شود.
کد خبر 14725
نظر شما