پرشین خودرو: تا به حال به این موضوع فکر کرده اید که امروز با مبلغ یک میلیارد تومان چه کارهایی می توان انجام داد؛ از راه اندازی یک کسب و کار پرسود گرفته تا خرید آپارتمانی بسیار لوکس و یا احیانا آپارتمانی برای خودتان و مثلا خانه ای برای مادری که سر پیری مستاجر یک نوکیسه نباشد و ...
به گزارش «پرشین خودرو»، یا اگر آرزوی دیدن گوشه وکنار دنیا را داشته باشید، به دور دنیا سفر کنید و احتمالا هزار تا رویا و فکر و ایده جورواجور ... اما در همین شهر کسانی هستند که این مبلغ را صرف خرید یک خودرو می کنند.
اگر طی یک سال گذشته از اخبار مربوط به بازار خودرو کشور و حواشی مربوط به آن غافل نبوده باشید، بی شک خبر ورود برند خوشنام و جدیدی به نام مازراتی به کشور را شنیده اید.
با آنکه آغاز داستان واردات مازراتی به ایران به اواخر سال 1389 بازمی گردد اما کش و قوس های موجود در این بین سبب شد تا پای نهادهایی همچون پلیس و مجلس نیز به این ماجرا کشیده شود.
«پلاک می شود، نمی شود»های هر روزه و اخبار ضد و نقیضی که هر از چندگاهی در این رابطه شنیده می شد، باعث شد تا این برند ایتالیایی در ماه های اخیر خبرسازترین برند بازار داخلی باشد.
در نهایت نیز پس از کش و قوس های فراوان و به اصطلاح عبور از هفت خان رستم، طی روزهای اخیر مشکل پلاک گذاری این خودرو برطرف و مازراتی مزین به پلاک ملی شد. همین اتفاق کافی بود تا محصولات این خودروساز لقب «گران قیمت ترین» خودرو بازار کشور را نیز از آن خود کند.
در ادامه با گران ترین محصول مازراتی در کشور بیشتر آشنا خواهیم شد.
مازراتی گرن توریسمو، نخستین بار در نمایشگاه خودرو ژنو سال 2007 رونمایی شد. این خودرو که یک کوپه در کلاس Grand Tourer محسوب می شود، به دستان هنرمند طراح معروف دنیای مد «Jason Castriota» در شرکت «پینین فارینا»ی ایتالیا خلق شد.
با آنکه پس از موفقیت اولیه گرن توریسمو در بازارهای جهانی، شرکت مازراتی بلافاصله نسخه های بهبود یافته و ارتقا یافته این مدل را تحت عناوین گرن تورسیمو S و گرن توریسمو MC روانه بازار کرد اما آخرین و چشمگیرترین گونه تولیدی این محصول نسخه کوپه آن یعنی گرن کابریو است که در سال 2009 و در جریان نمایشگاه خودرو فرانکفورت به علاقه مندان معرفی شد اما باز هم شرکت مازراتی بیکار نماند و مهندسان این شرکت در مدت زمانی که مشتریان گرن کابریو از انتخاب خود سرمست بودند، آخرین تغییرات را در این مدل اعمال کردند تا اندکی بعد آخرین و پیشرفته ترین محصول شرکت مازراتی متولد شود، آن هم چیزی نبود جز گرن کابریو اسپورت.
شکل و شمایل یک اسطوره
گرن کابریو اسپورت نخستین با ردر جریان نمایشگاه خودرو ژنو 2011 و با تبلیغات محیطی و رسانه ای بسیار به علاقه مندان برند مازراتی معرفی شد. شاید همانگونه که از تیتر این مطلب دریافتید صفات و القابی چون «خودرو زیبا» یا «خودرو مدگرا» برای توصیف مازراتی گرن کابریو منصفانه نباشد واز این خودرو باید تنها با عناوینی چون مانکن ایتالیایی یا تندیس متحرک یاد کرد!
با آنکه چهره ظاهری گرن کابریو S با نسخه عادی این خودرو تفاوت چندانی ندارد اما اگر با دقت به چهره گرن توریسمو اسپورت بنگریم شاهد تغییرات کوچکی در نمای ظاهری این خودرو خواهیم بود. نخستین تفاوت را در جلو پنجره حجیم گرن کابریو خواهیم دید که طراحان مازراتی با اعمال تغییراتی در ابعاد و گرافیک این قسمت امضای منحصر به فرد نسخه اسپورت را در این نما به ثبت رسانده اند.
البته جالب است بدانید تغییرات اعمال شده در نمای جلو خودرو که علاوه بر جلو پنجره، شامل فرم کاپوت پیشرانه می شود صرف نظر از مسائل مربوط به طراحی و زیباشناسی خودرو ریشه درمهندسی و علم آیرودینامیک نیز دارد.
به طوری که با اعمال این تغییرات در نسخه جدیدتر گرن کابریو، نتایج وارقام آیرودینامیکی بهتری نسبت به نسخه معمولی در مدل موسوم به اسپورت حاصل شده است و به این ترتیب طراحان و مهندسان شرکت مازراتی با یک تیر چند هدف را نشانه گرفته اند و علاوه بر متفاوت و زیباتر جلوه دادن گرن کابریو اسپورت، این خودرو را با مقاومت کمتری در مقابل جریان باد روانه خیابان کرده اند.
توانایی های دینامیکی
پیشرانه به کار رفته شده در گرن کابریو اسپورت در حقیقت همان پیشرانه معروف 4/7 لیتری 8 سیلندر شرکت مازراتی است که قبلا آن را در خودروکواتروپورت GTS اسپورت نیز دیده بودیم. این پیشرانه با حجم دقیق 4691 سی سی که در قالب 8 سیلندر با آرایش 90 درجه انجام وظیفه می کند، توانایی تولید 450 اسب بخار قدرت در داور موتور 7000 دور در دقیقه وهمچنین توانایی تولید بیشینه گشتاوری معادل 510 نیوتن متر را داراست اما نکته قابل توجه اینجاست که با برنامه ریزی کامپیوتر مرکزی پیشرانه 80 درصد گشتاور تولیدی در دور موتور 2500 دور در دقیقه در اختیار راننده قرار گرفته و تنها 20 درصد باقی مانده در دورهای بالاتر از 4750 دور در دقیقه تولید می شود.
طبق اعلام رسمی شرکت سازنده، این پیشرانه می تواند گرن کابریواسپورت را در عرض 2/5 ثانیه از حالت سکون به مرز سرعت 100 کیلومتر بر ساعت برساند که این رقم حدود 2/0 ثانیه کمتر از رکورد مدل عادی گرن کابریو است.
علاوه بر آن دسترسی به سرعت 285 کیلومتر بر ساعت به کمک پیشرانه مذکور امکانپذیر بوده و گرن توریسمو اسپورت می تواند بدون هیچ زحمتی سرعت خود را در عرض سه ثانیه از مرز 80 کیلومتر بر ساعت به 120 کیلومتر بر ساعت برساند اما در کنار این پیشرانه یک جعبه دنده منحصر به فرد که به صورت انحصاری برای این نسخه ساخته شده دیده می شود که در کسب رکوردهای ذکر شده نقش بسزایی را ایفا می کند.
این جعبه دنده 6 سرعته خودکار ساخت شرکت ZF آلمان بوده و با کد شناسه 6HP26ZF شناخته می شود. این جعبه دنده جدید که نخستین جعبه دنده اتوماتیک در نظر گرفته شده برای پیشرانه های 4/7 لیتری مازراتی نیز محسوب می شود، توانایی تعویض دنده به حالت اتوماتیک و دستی را برای راننده مهیا می سازد.
البته علاوه بر تعویض دستی انده که هم به کمک کاهرم دنده و هم به وسیله شیفترهای پشت فرمان مقدور خواهد بود، این جعبه دنده دارای پنج حالت تعویض دنده از پیش برنامه ریزی شده از جمله دستی معمولی، دستی اسپورت، اتوماتیک اقتصادی، اتوماتیک اسپورت و در نهایت MC Auto Shift است که در حالت آخر، این جعبه دنده برگ برنده خود را روکرده وبا درگیر کردن دنده ها در کسری از صدم ثانیه و تعویض دنده در بالاترین حد مجاز دورموتور لذت متفاوتی را از رانندگی با گرن کابریواسپورت برای راننده به ارمغان می آورد.
سیستم تعلیق گرن کابریو اسپورت نیز از آخرین فناوری ابداعی در این زمینه بهره مند است. این فناوری جدید که Skyhook Active Suspension نام دارد و می تواند رفتارهای فرمان، گاز و ترمز را تحت نظر گرفته و با آنالیز آنها در هر لحظه عکس العمل متفاوتی را با توجه به شرایط رانندگی از خود نشان دهد.
این فناوری از یک سامانه جناغی به همراه کمک فنرهای گازی تشکیل شده است که توانایی ضبط و ذخیره رفتارهای حرکتی خودرو را در کامپیوتر مرکزی خود داراست.
همچنین مهندسان مازراتی با به کارگیری آخرین ترفندهای تولیدی در ساخت شاسی و سیستم تعلیق کاملا جدید این خودرو توانسته است وزن گرن کابریو اسپورت را به میزان 100 کیلوگرم نسبت به مدل پیشین کاهش دهند. توزیع وزن در این خودرو در حالت سقف بسته به صورت 49 درصد روی محور جلو و 51 درصد روی محور عقب است که این نسبت در حالت باز بودن سقف به 48 درصد روی محورجلو و 52 درصد رویمحور عقب می رسد.
علاوه بر بازبینی و بازطراحی های صورت گرفته در قسمت های مختلف این خودرو، مجموعه ترمزگیری گرن کابریو اسپورت نیز تغییرات گسترده ای را به خود دیده است. مجموعه ترمزگیری این خودرو با دارا بودن دیسک های 360 میلی متری در چرخ های محور جلو و 330 میلی متری در محور عقب به کمک انواع سامانه های کمکی همچون Brake Assist سطح متفاوتی از احساس امنیت را برای راننده به همراه می آورد. طبق اعلام شرکت مازراتی، سامانه ترمزگیری گرن کابریو اسپورت در سرعت 100 کیلومتر بر ساعت به 35 متر مسافت نیاز دارد تا این خودرو 1980 کیلوگرمی را به حالت ایست کامل درآورد.
میزان مصرف سوخت نیز فاکتور موثر دیگری است که در نسخه ارتقا یافته گرن کابریو با حساسیت بیشتری به آن پرداخته شده است. هر چند خریداران این قبیل خودروها اهمیت چندانی برای این مسئله قائل نیستند اما توجه بیش از پیش دولت ها به مقوله کاهش مصرف سوخت و ارتباط مستقیم میزان مالیات با میزان مصرف سوخت خودروها در برخی از کشورها، این فاکتور نیز برای خودروسازان امری حیاتی و رقابتی محسوب می شود.
با آنکه نسخه گرن کابریو اسپورت از پیشرانه حجیم تر و پرقدرت تری نسبت به گونه های دیگر برخوردار است اما تدابیر به کار گرفته شده در این خودرو سبب شده است میزان مصرف سوخت گرن کابریو اسپورت به میزان شش درصد در مقایسه با دیگر نسخه های این خودرو کاهش یافته و به رقم 5/14 لیتر در هر صد کیلومتر از پیمایش در سیکل ترکیبی برسد.
خالی از لطف نخواهد بود بدانیم مصرف سوخت این هیولای 450 اسب بخاری در سیکل بزرگراه فقط و فقط هشت لیتر در هر صد کیلومتر از پیمایش مسیر خواهد بود. شرکت مازراتی یک باک سوختگیری 75 لیتری را برای گرن کابریو اسپورت در نظر گرفته که با توجه به میزان مصرف سوخت خودرو کافی به نظر می رسد.
همچنین گرن اسپورت در هر کیلومتر از رانندگی 337 گرم گاز سمی CO2 منتشر می کند. مازراتی گرن کابریو اسپورت ابعادی به میزان 4881 میلی متر طول، 2056 میلی متر عرض و 1353 میلی متر بلندا را دارا بوده و صندوق بار این خودرو کانورتیبل به 173 لیتر می رسد.
این خودرو به صورت استاندارد با رینگ هایی به ابعاد 35ZR20/245 در محور جلو و 35ZR20.285 در محور عقب تولید می شود و مشتریان می توانند نوع خاصی از رینگ های 9 بازو را با رنگ مشکی مات سفارش دهند که طبق اعلام شرکت مازراتی در ساخت آنها از صور فلکی الهام گرفته شده است.
همچنین مشتریان گرن کابریو اسپورت همچون دیگر محصولات تولیدی این کمپانی حق انتخاب و سفارش جزئی ترین موارد همچون رنگ بندی صندلی ها، نحوه طراحی و دوخت چرم غربالک فرمان، رودری ها و دیگر دکوراتیو داخلی خودرو را دارا هستند.
موقعیت در بازار داخلی
با آنکه سال گذشته پیش بینی می شد با واردات نخستین محموله مازراتی به کشور قیمت این محصولات از حدود 400 میلیون تومان آغاز و به 600 میلیون تومان ختم شود اما امروز قیمت پایه مدل گرن تورسمو رقم بالای 620 میلیون تومانی یافته و مدل گرن کابریو اسپورت نیز با قیمت 900 میلیون تومانی رکورددار قیمت خودروهای سواری در بازار خودرو پایتخت است.
از مهمترین رقبای مازراتی گرن تورسمو در بازار داخلی می توان به نسل نو مرسدس بنز SL-Class با قیمت 750 میلون تومانی (برای نسخه SL500) و پورشه 911-Carrera با قیمت 580 تا 720 میلیون تومانی اشاره کرد.
شاید برای بسیاری از افراد چنین ارقامی هیچ گاه شکل ملموسی به خود نگیرد اما فراموش نکنیم که در همه جای دنیا هر محصولی در هر شکل و کاربردی برای بازار هدفی خاص ساخته و پرداخته شده و محصولات مازراتی نیز از این امر مستثنا نیستند. پیش بینی می شود طی هفته های آینده و با افزایش عرضه محصولات مازراتی در ایران، بازار خرید و فروش محصولات این خودروساز شکل منظم و باثبات تری به خود بگیرد.
کد خبر 15845
نظر شما