پرشین خودرو: سفر یك اتفاق، جابجایی و پویایی است كه می توان جاده را بخش اصلی ماجرا در فرآیند سفر به شمار آورد اما انگار جاده های کشورمان حرف دیگری برای گفتن دارند، حرفی از جنس سنگ و آسفالتی ترک خورده که دیگر به مسافران خود هم رحمی نمی کند.
به گزارش «پرشین خودرو» به نقل ازباشگاه خبرنگاران، واژگونی و برخورد اتوبوس های مسافری در 24 ساعت گذشته تنها جزئی از این بی رحمی های جاده های پرپیچ و خم کشور است که روزی وسیله ای برای وصل افراد بود نه ابزاری برای فصل.
ترکیدگی آسفالت ها، عدم خط کشی مناسب، نبود علایم و تابلوهای هشدار دهنده شاید زنگ خطری برای جان مسافران باشد که مسولان هنوز صدای زنگ خطر را یا نشنیده اند و یا شنیده و خود را به خواب زده اند.
با تغییر هرفصل مسولان از جای جای کشور دور هم جمع می شوند و راهکارهایی را برای ساماندهی جاده های مربوط به حوزه استحفاظی خود ایراد می کنند اما وقتی در دل جاده های سفر می کنی می بینی هیچ کدام از راهکارهای گفته شده عملی نشده و تنها در حد یک حرف باقی مانده است.
همین دو روز پیش بود که نشست سراسری مدیران راهداری 31 استان در اداره کل راه و ترابری استان تهران برگزار شد که در این گردهمایی مدیران راهداری اکثر استانها با اذعان به مشکلات راهها و جاده های کشور که شامل ترکیدگی آسفالت ها، نبود علایم و تابلوهای هشدار دهنده، تعریض نمودن جاده ها و کمبود راهدارخانه ها و ماشین آلات به روز می شود ضرورت برطرف کردن این مشکلات را تخصیص منابه مالی مناسب برای ساماندهی جاده های کشور اعلام کردند.
در همین ارتباط مدیر راهداری استان خراسان رضوی با گله مندی از کمبود منابع مالی گفت: هم اکنون برای بهسازی و نوسازی جاده های این استان که از جمله استانهای مسافر خیز کشور است، 2 میلیارد تومان اعتبار نیاز است.
صنیعی با اشاره به اینکه یکی از دلایل عدم ساماندهی جاده ها و راههای این استان کمبود منابع مالی است، اظهار داشت: پیگیری های انجا شده از سوی راهداری استان خراسان رضوی در طول چند ماه گذشته برای دریافت اعتبار 2 میلیارد تومانی تاکنون به نتیجه نرسیده در حالی که از 15 اذر ماه نیز باید به استقبال زمستان برویم و طرح زمستانی را اجرا کنیم.
مدیر راهداری استان خراسان شمالی با بیان اینکه مشکلات مالی یکی از دلایل عمده بریا عملی نشدن وعده های مسولان در خصوص بهسازی جاده ها در سراسر کشور است اظهار داشت: بهتر است برنامهریزی برای تخصیص اعتبارات به راهداریها هدفمند صورت گیرد.
وی ادامه می دهد: به طور مثال تخصیص اعتبار برای نوسازی ماشین آلات راهداری یکی از الولویت های سازمان راهداری برای تخصیص اعتبار باشد.
اما انگار بحث کمبود اعتبار نقل مجلس مسولان رهداری کشور شده چرا که تا حرفی از کمبود منابع مالی پیش کشیده می شود، مسولان به این نکته اکتفا می کنند که "مسائل مالی در جای خود وجود دارد اما شما باید وظیفه خود را با وجود این مشکلات درست انجام دهید"
افندی زاده معاون وزیر راه و شهرسازی در نشست سراسری مدیران راهداری استانهای کشور در پاسخ به گله مندی مدیران راهداری در خصوص کمبود منابع مالی می گوید:حرف مشکلات مالی را نزنید، ما می توانیم با همت بلندمان بهترین خدمات را در بخش نگهداری و ساماندهی جاده های کشور ارائه دهیم.
حال این پرسش در ذهن هر خواننده ای ایجاد می شود که تصادفات اخیر ناشی از پایین بون همت مسولان راهداری است که آنطور که باید و شاید به وظایف خود عمل نکردن و باعث از دست رفتن جان تعدادی از هموطنانمان شده اند و یا اینکه کمبود منابع مالی زمینه ساز بروز سوانح رانندگی در راههای کشور شده است ؟!
اندكی آهسته ران، جاده ها را باید دریافت، جاده تنها برای رسیدن نیست شاید مقصود خود جاده باشد و ما غافل از این مسئله ؟!
کد خبر 15930
نظر شما