پرشین خودرو: عضو كمیته اجرایی انجمن صنفی صنعت تایر با اعلام اینكه صنعت تایر كشور در آستانه ورشستگی قرار دارد، گفت: عدم تخصیص ارز مرجع در كنار افزایش فشارهای سیاسی حاكم بر مسائل اقتصادی موجب شده فرآیند تولید برای واحدها و مجموعه های تولید كننده تایر با ضرر و زیان همراه باشد.
به گزارش «پرشین خودرو» به نقل از موج، مصطفی تنها با اعلام این مطلب، افزود: هم اكنون بیشتر واحدهای صنعتی به منظور پرداختن بر امر تولید از ارز آزاد استفاده می كنند، این در شرایطی است كه تهیه ارز آزاد نیز در كشور مشكلات خاص خود را دارد.
به گفته وی، در حال حاضر 70 درصد از نیاز بازار تایر در داخل كشور توسط تولید كنندگان داخلی و مابقی از طریق صادرات از سایر كشورها تامین می شود.
تنها با اعلام اینكه از سهم واردات تایر به علت عدم دسترسی آسان به ارز دولتی و ارز آزاد كاسته شده است، اظهار داشت: تحریم ها نتوانسته میزان صادرات را در این صنعت متاثر كند.
سخنگوی انجمن صنفی صنعت تایر در ادامه با رد این مطلب كه بسیاری از كامیون ها به علت نبود تایر از حركت ایستاده اند، اذعان داشت: افزایش نرخ ارز و نبود ارز مورد نیاز در نهایت موجب كاهش میزان صادرات و افزایش قیمت تایرهای وارداتی شده است اما این امر در حدی نبوده كه منجر به از حركت ایستادن كامیون ها شود.
وی یادآور شد: 90 درصد واردات تایرهای خارجی در پنج ماه نخست سال جاری به واسطه بهره گیری از ارز مرجع صورت گرفته است در حالی كه هم اكنون واردكنندگان تایر به منظور ادامه فعالیت برای تهیه ارز آزاد نیز با مشكل روبرو هستند.
وی در ادامه به افزایش هزینه های تولید در واحدها و مجموعه های تولیدكننده تایر در كشور اشاره كرد و ابراز داشت: هم اكنون قیمت مواد اولیه اصلی تایر از جمله كائوچو، نخ و دوده با افزایش قابل ملاحظه ای روبرو شده است و به دنبال آن نیز هزینه نهایی تولید در این واحدها و مجموعه های صنعتی نیز افزایش یافته است.
تنها تاكید كرد: با توجه به اینكه هم اكنون قیمت تمامی محصولات با افزایش روبرو شده بنابراین افزیش قیمت تایرهای داخلی و وارداتی امری اجتناب ناپذیر خواهد بود.
وی اضافه كرد: هم اكنون بسیاری از مجموعه های تولید كننده تایر در كشور ترجیح می دهند، تولید تایر برای خودروهای سورای را جایگزین تولید تایر برای خودروهای سنگین كنند.
تنها با اشاره به كاهش 18 درصدی تولید تایر در واحدهای تولید كننده داخلی در چهار ماه نخست امسال، ادامه داد: میزان عرضه و تقاضا در كنار تاثیرات عدم تخصیص ارز مرجع، تعیین كننده قیمت ها در بازار تایر شده است.
این مقام مسئول در ادامه عدم انتقال تكنولوژی و فن آوری پیشرفته در صنعت تایر كشور را مورد انتقاد قرار داد و گفت: متاسفانه تكنولوژی صنعت تایر كشور متعلق به حدود نیم قرن پیش است و همین امر موجب شده این صنعت نتواند همگام با صنایع پیشرفته در سایر كشورها، مسیر رشد و تعالی را طی كند.
عضو كمیته اجرایی انجمن صنفی صنعت تایر در پایان با اعلام اینكه در سال های اخیر طرح های توسعه ای صنعت تایر مورد حمایت واقع نشده است، خاطرنشان كرد: عدم اعمال سیاست های حمایتی از طرح ها و پروژه های توسعه ای صنعت تایر در كنار نبود امكان استفاده از صندوق توسعه ملی در این صنعت، منجر به عقب ماندگی صنعت تایر كشور شده است.
کد خبر 15980
نظر شما