پرشین خودرو: بی رقبتی مردم اروپا نسبت به خرید خودرو، دو غول خودروساز آمریکا را وادار می کند دست به کاری بزنند که تا به حال از آن اجتناب می کردند.
به گزارش «پرشین خودرو»، شرکت خودروسازی فورد آمریکا با یک میلیارد دلار زیان در بازار اروپا برای سال 2012 رو به رو شده و انتظار می رود که به زودی دو کارخانه خود را از جمله کارخانه ای در گنک بلژیک را به تعطیلی بکشاند. این اقدام به معنی از دست رفتن 4900 شغل در این کارخانه ها است. کارخانه گنک که خودروی موندئو، گالاکسی، و اس مکس از کمپانی فورد را مونتاژ می کرد، اواخر 2014 تعطیل خواهد شد.
بلومبرگ هم گزارش داده است که شرکت فورد کارخانه دیگری در ساوثمتن انگلستان را نیز خواهد بست این کارخانه شاسی ون ترانزیت تولید می کرد.
فورد از سال 1911 فعالیت خود را در کشور انگلستان آغاز کرده بود. با تعطیلی کارخانه اش در ساوثمتن، تنها فعالیت فورد در انگلستان به کارخانه موتورسازی بریجند در ویلز و کارخانه ای در داگنهم و یک سرمایه گزاری مشترک در لیورپول محدود خواهد شد.
در همین اثنا جنرال موتورز با اتحادی که با پژو-ستروئن فرانسه به وجود آورده می خواهد راهی را برود که شرکت رنوی فرانسه با نیسان ژاپن رفت.
جالب این جا است که پیش از اتحاد رنو فرانسه با نیسان ژاپن قرار بود بین جنرال موتورز و رنو یک اتحاد تشکیل شود اما جنرال موتورز که برند خود را ارزشمندتر می دانست انتظار داشت که رنو 10 میلیارد دلار آورده ی بیشتر از جنرال موتورز داشته باشد و به همین دلیل اتحاد آنها شکل نگرفت.
از آن زمان تا به حال جنرال موتورز هم در اروپا وضع خوبی نداشته و برند اُپل جنرال موتورز در اروپا وخیم ترین اوضاع را در طول تاریخ حیاتش تجربه می کند. جنرال موتورز از سال 1999 تا به حال در اروپا بیش از 17 میلیارد دلار زیان دیده است.
جنرال موتورز امید بسته است که اتحادش با پژو بتواند برند اُپل را نجات دهد. این در حالی است که تحلیل گران در خصوص دلیل اصرار بیهوده جنرال موتورز به ادامه فعالیت در اروپا ابراز تردید می کنند.
در این وانفسا، فولکس دندان های خود را روی هم می فشرد تا جای تویوتا و جنرال موتورز را در صدر جدول پرفروش ترین خودروسازان جهان تصاحب کند و همچنین دو برند مرسدس بنز و بی.ام.و نیز تلاش می کنند سهم خود از بازار خودروهای پرتجمل دنیا افزایش دهند.
دلیل اصلی افول بازار خودروی اروپا، مشکلات اقتصادی کشورهای ایتالیا، یونان و اسپانیا است و اصلا معلوم نیست کشورهایی که پول رایج آنان یورو است، بتوانند یکپارچه بمانند. در حال حاضر ظرفیت تولید کارخانه های خودروسازی اروپا بیش از نیاز بازار آن است. با این حال هنوز در اروپای مرکزی و روسیه کارخانه هایی برای تولید خودرو در حال احداث هستند.
کد خبر 16121
نظر شما