پرشین خودرو: عضو هیئت مدیره انجمن قطعه سازان از مذاکره انجمن قطعه سازان با سازمان مالیات بر ارزش افزوده خبر داد و گفت: طبق مذاکرات انجمن با سازمان مالیات برارزش افزوده مقررشده است که این سازمان مستقیماً مبلغ مالیات بر ارزش افزوده قطعه سازان را از شرکت های تامین کننده دریافت کند.
به گزارش «پرشین خودرو»، محمدرضا نجفی منش گفت: پیش از این مالیات بر ارزش افزوده مشکلاتی را برای قطعه سازان ایجاد نموده بود به طوری که با وجود آنکه شرکتهای قطعه سازی میزان مطالبات را دیر دریافت می نمودند اما وزارت دارایی چنین هزینه ای را از قطعه سازان مطالبه می نمود.
وی تصریح کرد: براین اساس آن دسته از قطعه سازانی که مالیات برارزش افزوده خود را به علت عدم دریافت مطالبات از شرکت های تامین کننده پرداخت ننموده اند، می توانند این مبلغ را با دریافت سه نامه از سوی سازمان مالیات برارزش افزوده و اداره دارایی محل و همچنین شرکت تامین کننده (مگاموتور،ساپکو،و سازه گستر) به سازمان مالیات برارزش افزوده اعلام نمایند.
وی تصریح کرد: بر همین اساس طبق ماده ۲۱۸ دارایی ،اداره دارایی بر اساس میزان مطالبات قطعه سازان مالیات بر ارزش افزوده را مستقیماً از شرکت های فوق الذکر دریافت می نمایند.
وی همچنین در خصوص پرداخت ارز مبادله ای به قطعه سازان گفت: اتاق مبادلات ارزی علاوه بر دریافت یکجای معادل ریالی ارز مبادله ای، برای ضمانت ۳۵ درصد از مبلغ کل واردات را از واردکننده برای ارائه ارز مبادله ای دریافت می کند.
عضو هیئت مدیره انجمن قطعه سازان ایران تصریح کرد: در حالی که هم اکنون واردکنندگان با مشکل کمبود نقدینگی مواجه هستند و نمیتوانند ریال معادل را به صورت یکجا تامین کنند چطور می توان انتظار داشت که واحدهای تولیدی با این شرایط سخت برای دریافت ارز مبادله ای به فعالیت خود ادامه دهند.
وی افزود: با این شرایط واردکننده باید ۳۰ برابر نقدینگی داشته باشد تا بتواند به میزان نیاز خود برای واردات کالا از ارز مبادله ای ۲۶۰۰ تومانی بهره مند شود که باید گفت عملا هیچ قطعه سازی چنین پولی ندارد که بدهد.
وی ادامه داد: باید ۵ تا ۱۰ درصد از مبلغ ریالی ارز مبادلاتی از طریق واردکنندگان تامین شود و الباقی نیز طی اقساط ۶ ماهه با نرخ بهره پایین از واردکننده دریافت گردد تا بدین طریق قطعه ساز با اطمینان خاطر بیشتری برای خرید مواد اولیه تولید اقدام نماید.
نجفی منش در پایان به افکار گفت: هم اکنون وضعیت تولید قطعه خودرو در ایران دارای وضعیت خوبی نبوده و تولید ۶۰ درصد کاهش داشته است، به طوری که اگر شرایط به این منوال پیش رود، حتما تولید تا ۸۰ یا ۹۰ درصد کاهش یافته و چه بسا خیلی از واحدهای تولیدی تعطیل گردند.
کد خبر 16169
نظر شما