پرشین خودرو: به گفته معاون حمل و نقل ترافیک شهرداری تهران، تهران به 2 هزار اتوبوس جدید نیاز دارد.
به گزارش «پرشین خودرو»، معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران اعلام کرد: هر چند دستیابی به سهم 75 درصدی حمل و نقل عمومی در جابه جایی های روزانه شهروندان در شهر تهران یک هدف گذاری آرمانی به نظر می رسد اما مدیریت شهری این مهم را به عنوان یک هدف زیربنایی مد نظر و به عنوان یک سیاست سازمانی در دستور کار خود قرار داده است.
سید جعفر تشکری هاشمی افزود: در حال حاضر روزانه 20 تا 22 میلیون نفر در تهران جابهجا میشوند که با توجه به سهم 20 درصدی تاکسیرانی، 25 درصدی اتوبوسرانی و نیز 30 درصدی مترو، میبایست 4 میلیون مسافر با تاکسی، 5 میلیون مسافر با اتوبوس و 6 میلیون مسافر نیز با مترو جابه جا شوند.
وی با اشاره به این که در حال حاضر حدود 4 میلیون مسافر از طریق 80 هزار راننده زحمتکش و پر تلاش ناوگان تاکسیرانی و نیز حدود 4 تا 5 میلیون مسافر دیگر نیز از طریق رانندگان تلاشگر و زحمتکش ناوگان اتوبوسرانی جابه جا می شوند، گفت: تلاش کرده ایم تا در تاکسیرانی و اتوبوسرانی به کیفیت بیشتر اهمیت داده و از نظر کیفی وضعیت این دو بخش را ارتقاء بخشیم.
معاون شهردار تهران با اشاره به این که امروزه مساله اصلی ما تکمیل شبکه مترو و دستیابی به سهم 6 میلیون جابه جایی با مترو است، اظهار کرد: هر چند تا چندی پیش رسیدن به این رقم امری غیر ممکن تلقی می شد اما به رغم محدودیت هایی که جهت توسعه مترو با آن ها روبه رو هستیم، رسیدن به این رقم نه تنها دور از ذهن به نظر نمی رسد بلکه کاملاً قابل دسترس است.
وی با بیان این که علاوه بر مترو، در اتوبوسرانی نیز با محدودیت هایی روبه رو هستیم، تصریح کرد: دو سال است اتوبوس دریافت نکرده ایم و عمر مفید اتوبوس های موجود رو به پایان می رود و برای همین بسیاری از اتوبوس هایمان فرسوده، معیوب و کُند شده اند، چرا که عمر مفید اتوبوس ها در تهران 7 – 8 سال است و به این منظور باید سالی هزار دستگاه اتوبوس جدید دریافت کنیم.
تشکری هاشمی با تاکید بر این که انتظار داریم همان طور که وزارت کشور به سایر شهرها در حوزه حمل و نقل شهری خدمات می دهد، به تهران نیز خدمات بدهد، اضافه کرد: برای حفظ وضع موجود و سر پا نگه داشتن 7 هزار دستگاه اتوبوس ناوگان اتوبوسرانی تهران، حداقل به 2 هزار دستگاه اتوبوس جدید بابت سهمیه سال گذشته و نیز سهمیه سال جاری نیاز داریم.
معاون شهردار تهران با بیان این که قبلاً با دلار 900 تومانی نسبت به خرید اتوبوس های دوکابین اقدام می کردیم اما الان با دلار 2560 تومانی اتوبوس های مورد نیازمان را خریداری میکنیم، اعلام کرد: اتوبوس به هیچ عنوان کالایی لوکس محسوب نمی شود در صورتی که در اولویت های دهگانه تخصیص ارز، حمل و نقل عمومی را هم ردیف خودروهای لوکس و در اولویت نهم قرار داده اند.
وی با بیان این که در چند سال اخیر در مترو یک تحول اساسی و یک جهش بزرگ اتفاق افتاده، افزود: این تحول و جهش از سال 84 تا کنون کاملاً محسوس بوده، هر چند برای رسیدن به وضعیت آرمانی مترو که هدف گذاری 217 کیلومتر در میان مدت و نیز 430 کیلومتر در بلند مدت است، فاصله داریم.
تشکری هاشمی با اعلام این که بخش میانی خط 3 مترو به طول 7 کیلومتر ظرف چند روز آینده به بهره برداری می رسد، گفت: با راه اندازی این خط، اتصال آن به خطوط 1، 2 و 4 مترو امکانپذیر شده و علاوه بر آن امکان تبادل مسافر بین این خطوط فراهم می شود، ضمن این که بخش جنوبی خط مذکور به طول 12 کیلومتر نیز تا پایان سال جاری مورد بهره برداری قرار می گیرد.
معاون شهردار تهران با اشاره به این که در چند سال اخیر تعداد واگن های مترو از 274 دستگاه به 920 دستگاه افزایش پیدا کرده، اظهار کرد: تا آخر سال جاری تعداد واگن های متروی تهران برای نخستین بار 4 رقمی شده و به یک هزار دستگاه افزایش می یابد و خودکفایی 60 درصدی کارخانه واگن سازی متروی تهران در شرایط تحریم، تحول بزرگی را در صنعت مترو به وجود آورده است.
وی با بیان این که از سوی برخی دستگاه ها و بعضی مسئولان به مترو به چشم میهمان ناخوانده نگاه می شود، تصریح کرد: این در شرایطی است که در حال حاضر مترو نیاز اضطراری شهر تهران و شهروندان تهرانی است و در صورتی که اعتبارات مورد نیاز این بخش پرداخت شود، تا پایان سال 93 با توسعه مترو می توانیم به میزان قابل توجهی مشکل ترافیک تهران را برطرف کنیم.
تشکری هاشمی در پایان با انتقاد از این که در بین اولویت های ده گانه تخصیص ارز، حمل و نقل عمومی را در اولویت نهم قرار داده اند، خاطرنشان کرد: واقعاً چه موضوعی به اندازه حمل و نقل عمومی برای مردم اهمیت دارد که مسئولان مربوطه این موضوع را به عنوان اولویت ماقبل آخر تخصیص ارز تعیین می کنند و حتی برای آن هیچ نرخ ارزی را نیز معین نمی کنند.
کد خبر 16929
نظر شما