پرشین خودرو: هفته پیش خودروهای وزارت صنعت، معدن و تجارت اعلام کرد واردات خودرو به شرطی که حجم موتور از ۲۵۰۰ سی سی پایین تر باشد آزاد است.
به گزارش «پرشین خودرو»، شبکه ایران پیشتر جدولی از خودروهایی که با فیلتر جدید واردات آن ها مجاز می شد، را منتشر کرد با این حال، واکنشی در میان صنعتگران در مخالفت با این تصمیم به دنبال داشت.
با نگاهی به فهرست خودروهای واردات آزاد می توان محدوده قیمتی آن ها را در بازار تشخیص داد.
آنچه در نمودار پایین آمده تصویری است از این محدوده قیمتی که بالای ۶۵ میلیون تومان را پوشش می دهد اما آیا این محدوده می تواند بر بازار داخلی ها تاثیر بگذارد یا صرفا بر قیمت های بازار تاثیرگذار است؟
در اینکه در شرایط کنونی باید از صنعت و تولید داخلی حمایت حرفی نیست و مسوولان ارشد کشور هم بر این نکته تاکید دارند.
با این حال، به اعتقاد دسته ای دیگر از کارشناسان و فعالان، رقم کمتر از ۵۰ هزار دستگاهی واردات خودرو در مقابل یک میلیون و ۶۰۰ هزار دستگاه خودرو تولید داخل اصلا به چشم نمی آید چه برسد به آنکه بتواند بازار خودروسازان و یا سهم بازار ۹۹ درصدی آن ها را تحت تاثیر قرار دهد.
از سوی دیگر، امسال به دلیل شرایط و محدودیت های بین المللی وکاهش شدید نقدینگی در شرکت های خودروساز، تولید خودرو تا ۶۰ درصد کاهش یافت. لزوم حمایت از صنعت خودرو را دولت هم احساس کرد و با مصوبه ای یک هزار میلیارد تومان به آن اختصاص داد با این حال این مصوبه در پیچ و خم های شروط بانک مرکزی به فراموشی سپرده شد و عملا پولی دست خودروسازان تشنه نرسید.
این در حالی است که قیمت خودرو به دلیل کاهش شدید عرضه، در بازار همزمان با خبرهای ممنوعیت واردات خودرو، حتی تا دو برابر هم بالا رفت اما خودروسازان هم چنان در کنترل بازار و افزایش عرضه به دلیل مشکلات گفته شده، ناتوان ماندند.
با این حال، محدوده قیمتی خودروهای مجاز وارداتی اگرچه بسیار بالاتر از خودروهای داخلی است اما سهم زیادی در کاهش روند قیمت داخلی ها در بازار بازی کرد به گونه ای که روند قیمت ها اکنون به سراشیبی روی نهاده است اما با آنچه که باید باشد هنوز فاصله فراوانی وجود دارد.
کارشناسان معتقدند مردم در انتخاب کالای مورد نیاز خود آزادند و می توانند انواع کالاها را با هم مقایسه و آنچه را که با معیار و توان آن ها همخوانی دارد خریداری کنند، بنابر این نمی توان با ممنوعیت واردات به این بخش از نیاز بازار پاسخ نداد و به صورت کامل مانع آن شد.
هر چند مدیریت منابع ارزی کشور در شرایط کنونی ایجاب می کند که محدودیت های خاصی در این زمینه در نظر گرفته شود. کما اینکه در خصوص لوازم خانگی هم محدودیت ها و فیلترهای خاصی برای واردات برخی کالاهای با نمونه داخلی در نظر گرفته شد که بازار از آن استقبال کرد.
این کارشناسان می گویند: واردات خودرو که همواره در مرزهای کشور با مانعی به نام تعرفه حدود ۱۰۰ درصدی روبه رو بوده، علاوه بر اینکه به تقاضای خود پاسخ می دهد، حمایتی است از تولیدکننده داخل در جهت رقابت و توسعه اما اینکه با این میزان اندک واردات هم که اکنون به با شرایط جدید باز هم به نصف کاهش یافته، مخالف شود، شاید ناشی از عامل نامشخص دیگری است.
تنها قیمت تعداد اندکی از داخلی ها به وارداتی ها نزدیک است با این حال، این گرانی ناشی از هزینه های سربار بالا به دلیل تولید پایین و افزایش نرخ ارز است که با مدیریت اخیر و پایین آمدن قیمت ارز ، قطعا قیمت آن ها هم کاهش می یابد.
کد خبر 17366
نظر شما