پرشین خودرو: رئیس سازمان راهداری با اشاره به اجرای طرح راهداری زمستانی از 19 آذر تا 25 اسفند، از آمادگی 320 دستگاه برفروب و برفخور در جادهها خبر داد و گفت: طی این مدت 11هزار و 500 راهدار در قالب یکهزار و 157 اکیپ فعالند.
به گزارش «پرشین خودرو»، شهریار افندیزاده با اشاره به آغاز طرح زمستانی راهداری از 19 آذرماه، اظهار داشت: این طرح که با هماهنگی تمامی ارگانهای دستاندرکار جاده اجرا میشود تا 25 اسفندماه ادامه خواهد یافت.
وی ادامه داد: همانطور که قبلاً هم پیشبینی میشد امسال طبق اعلام سازمان هواشناسی کشور، زمستانی پرباران و پربرف پیش رو داریم، به همین دلیل سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای پس از اتمام طرح تابستانی، نشستهای تخصصی خود را با مدیران راهداری سراسر کشور برای طرح زمستانی راهداری تنظیم کرد تا با آمادگی بهتری در خدمت هموطنان باشیم.
معاون وزیر راه و شهرسازی افزود: معمولاً طرحهای راهداری زمستانی از اواسط آذرماه آغاز شده و تا پایان اسفندماه ادامه دارد، اما متناسب با شرایط جوی پیش رو جلسات از مهرماه آغاز میشود تا همسو با نیاز جادهها، راهدارها استقرار یابند.
رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای اضافه کرد: البته با توجه به شرایط جوی و آغاز بارشها، از اوایل آبان ماه متناسب با بارش نزولات جوی، عملیات راهداری زمستانی در برخی محورهای مواصلاتی آغاز شده است.
معاون وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: با آغاز فصل بارش و افزایش بارش باران و برف، معمولاً 60 درصد استانها تحت تأثیر بارش برف قرار میگیرند و مابقی تحت تأثیر سیل و سایر عوامل هستند.
افندیزاده افزود: پیش بینی میشود 20 درصد تردد جادهها در این ایام زمستان مربوط به وسایل نقلیه سنگین و 80 درصد مربوط به وسایل نقلیه سبک باشد.
رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای تأکید کرد: برنامه مدونی را درباره اقدامات راهداری قبل از بارش، در حین بارش و پس از بارش نزولات جوی به تمامی استانها ابلاغ و نسبت به تشکیل ستادهای زمستانی تأکید کردیم.
افندیزاده با بیان اینکه امسال نیز تلاش کردیم نسبت به افزایش اکیپهای راهداری اقدام کنیم، تصریح کرد: در سال جاری با آمادگیهای از قبل مشخص شده، تعداد 11 هزار و 500 راهدار در قالب یک هزار و 157 اکیپ، عملیات راهداری زمستانی را انجام خواهند داد.
رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای تصریح کرد: تلاش شده است که امسال نسبت به توسعه راهدارخانهها اقدامات بیشتری انجام شود که در این راستا توسعه در دستور کار قرار گرفت و تعداد راهدارخانههای کشور به 640 راهدارخانه افزایش یافت.
معاون وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: در سال جاری 2000 گشت راهداری مجهز به دستگاه GPS در جادههای کشور مستقر خواهند شد و نسبت به ایجاد امکانات لازم برای کمک رسانی و انتقال اطلاعات اقدام میکنند.
رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای با اشاره به اینکه امسال حدود 8 هزار وسیله نقلیه راهداری در اختیار راهداران و اکیپهای راهداری خواهد بود، گفت: در سال جاری حدود 80 دستگاه برفخور، 250 دستگاه مکانیزه برفروب و سایر وسایل نقلیه نظیر گریدر، لودر، نمکپاش و از این قبیل در اختیار راهداران خواهد بود تا در خدمت مسافران باشند.
افندیزاده با بیان اینکه تعداد آشیانه ماشینآلات در اختیار راهداران، 258 باب است، افزود: تلاش میکنیم در کنار راهدارخانهها، آشیانههایی برای نگهداری ماشینآلات راهداری نیز در نظر گرفته شود تا حفاظ مطلوبی باشد.
رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای با بیان اینکه 190 سوله شن و نمک آماده داریم، افزود: سعی می کنیم تا جایی که امکان دارد آشیانههای نمک و مصالحی نظیر شن موردنیاز را دپو کنیم تا در شرایط لازم به سرعت عملیات راهداری اجرا شود.
معاون وزیر راه و شهرسازی با تأکید بر اینکه در راستای اطلاعرسانی به بهترین وجه عمل کردهایم، گفت: 25 مرکز مدیریت راههای کشور در 20 استان هم اکنون فعال هستند و اطلاعات جادهها را از دوربینهای نظارتی، دوربینهای ثبت سرعت، ترددشمارها و دستگاههای هواشناسی جادهای دریافت کرده و از طریق سامانههای تلفنی و پیامکی در اختیار مردم قرار میدهند.
رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای با اشاره به نصب بیش از 280 دوربین نظارت تصویری در جادههای کشور، افزود: این دوربینها اطلاعات مطلوبی را از سطح جادههای کشور در اختیار مراکز قرار میدهند.
افندیزاده افزود: اطلاعات راهها معمولاً از طریق سامانههای تلفنهای 141 گویا، سامانه پیامکی 1000141 و آدرس اینترنتی www.iran141.ir در اختیار مسافران قرار میگیرد.
رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای اظهار داشت: در راستای توسعه فناوری جادهای استفاده از ایستگاههای هواشناسی جادهای مدنظر قرار گرفته است.
معاون وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: طی تفاهمنامهای که بین سازمان هواشناسی و سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای منعقد شد، بیش از 45 گردنه جادهای برفخیز به ایستگاههای هواشناسی جادهای تجهیز شدند.
رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای افزود: این ایستگاهها علاوه بر اطلاعات معمول هواشناسی، میزان رطوبت، میزان یخزدگی و از این قبیل را نیز در اختیار مرکز مدیریت راهها قرار میدهد.
افندیزاده گفت: سیستمی ایجاد شده است که اطلاعات هواشناسی جادهها از سه روز قبل در اختیار ادارات کل استانی قرار میگیرد تا آمادگی لازم راهداران در استانها متناسب با نیازها ایجاد شود.
معاون وزیر راه و شهرسازی با تأکید بر اینکه کنترل و هدایت تقاضای سفر در زمستان توسط مردم ضروری است، گفت: طبیعتاً با اطلاعرسانیهای دقیق جادهها از مردم میخواهیم طی این مدت تنها سفرهای ضروری را انجام دهند و مدیریت سفر داشته باشند.
رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای یادآور شد: طبیعتاً در شرایط جوی نامناسب، وسایل نقلیه باید به تجهیزات لازم نظیر زنجیر چرخ مجهز باشند و حتماً نظم و مقررات ترافیکی رعایت شده و به اطلاعرسانی جادهها توجه شود.
معاون وزیر راه و شهرسازی با تأکید بر اینکه در زمستان به دلیل شرایط جوی تعداد سفرها محدودتر است، افزود: رانندگان باید در این فصل دقت بیشتری در رانندگی داشته باشند و تنها برای سفرهای ضروری از جاده استفاده کنند ضمن آنکه با کسب اطلاعات دقیق از سامانههای اطلاعرسانی جادهای، با اطلاع دقیقتری وارد محورهای مواصلاتی کشور شوند.
رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای افزود: تمام تلاش این است که ارائه خدمات به بهترین وجه به مسافران انجام شود تا سفرهای زمستانی با سطح سرویس بالاتر و ایمنتر ارائه شود.
معاون وزیر راه و شهرسازی ضمن تأکید بر لزوم توجه به علائم راهنمایی و رانندگی به خصوص در فصل زمستان، تصریح کرد: تلاش شده است مدیریت علائم و تابلوهای پیام متغیر طبق شرایط آب و هوایی جادههای کشور، انجام شود.
رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای افزود: برای طرح زمستانی راهداری طی هماهنگی با پلیس راه، به شرکت های حمل و نقلی توصیه شده است با دقت بیشتر نسبت به انتخاب ناوگان و رانندگان عمل کنند.
معاون وزیر راه و شهرسازی یادآور شد: توجه به کاهش تصادفات و محدودیتهای ترافیکی محورها به شرکتها مسافربری توصیه شده است؛ همه باید هماهنگ باشند تا حمل و نقل عمومی جادهای، سفری ایمن و مطمئن را برای مسافران رقم بزند و کاهش تصادفات امکانپذیرتر شود.
رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای افزود: همچنین توجه به مراکز معاینه فنی خودروهای سنگین به مدیران فنی پایانههای مسافریبری توصیه شده است.
افندیزاده اظهار داشت: برای ایجاد سفرهای ایمن در زمستان رانندگان باید نظم و انضباط رانندگی را مدنظر قرار دهند ضمن آنکه نیروهای امدادی، خدماتی، راهداران و انتظامی در این مدت در خدمت مسافران هستند.
معاون وزیر راه و شهرسازی افزود: شعار امسال طرح زمستانی این است که «هیچ راه اصلی کشور بسته نخواهد بود مگر اینکه به دلیل شرایط ایمنی باشد».
رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای به فارس گفت: با توجه به عملیاتی که نسبت به بهسازی و بهینهسازی جادهها انجام شده است، امیدواریم امسال نیز راهداران و سایر ارگانهای دستاندرکار جاده، عملکرد مناسبی جهت افزایش هر چه بیشتر ایمنی داشته باشند.
کد خبر 17478
نظر شما