پرشین خودرو: اشتغال بالای صنعت خودرو مهمترین مساله در بقاء این بخش در كشورها محسوب می شود اما نمی توان نقش موثر صنعت خودرو را در تولید ناخالص ملی و داخلی و همچنین ارز آوری آن را نادیده گرفت.
به گزارش «پرشین خودرو» به نقل از میهن صنعت، در بین صنایع مختلف در یك نظام اقتصادی، صنعت خودرو علاوه بر جایگاه عالی در زمینه های مختلف صنعتی و همچنین ارتباط با صنایع مختلف، حمایت دولت ها را از آن خود میكنند.
خودروسازی از جهات گوناگون از حساسیت بالائی هم در افكار عمومی و هم در بین دستگاه های مختلف دولتی برخوردار است و نگرش های مختلف جامعه بواسطه استفاده مبرم از این كالا باعث شده كه حتی در خودروسازی های كاملاً خصوصی شده دولت ها نیز جهت رفاه حال شهروندان جامعه و همچنین تولیدات ملی خود نسبت به جزئیات مختلف تولید یك خودرو دیدگاه های حمایتی و موثر داشته باشند.
در كنار این، سردمداران و تصمیم گیرندگان بزرگ یك كشور از فواید و عواید وجود صنعت خودروسازی در كشور خود اطلاع كافی دارند و مضرات از دست دادن آن و معضلات اقتصادی و اجتماعی كه پس از تعطیلی این بخش ها به چرخه اقتصادی یك كشور وارد می كند را به خوبی درك كرده اند.
خودروسازی معمولاً بصورت مستقیم و غیر مستقیم زمینه اشتغال بسیار زیادی را فراهم می كند چه آنكه بنا بر آمار، صنعت خودروی آمریكا بیش از یك پنجم شاغلین این كشور را در خود جای داده است و این آمار با احتساب نیروهای اضافه شده به صنایع دیگر كه برای افزایش میزان تولید واحدهای صنعتی مانند فولاد و ... بكار گرفته شده است مطمئناً ازدید هیچ سیاست مدار آمریكائی پنهان نمانده است.
این مساله در ایران نیز مصداق داشته بطوریكه بر اساس آمار دوسایت بزرگ خودروسازی ایران خودرو و سایپا به ترتیب مقام اول و دوم اشتغال در كشور را بخود اختصاص داده اند و بر اساس همین مزیت در سالهای گذشته از حمایتهای دولت برخوردار بودند.
كارشناسان معتقدند تعطیلی و از بین رفتن صنعت خودروسازی در یك كشور بواسطه بی كاری عده زیادی از شاغلین این بخش تبعات اجتماعی خوبی را در برنخواهد داشت و این یكی از مهمترین دلایل سرپا نگه داشتن و حمایت های ویژه دولتها از صنعت خودرو بوده و مطمئناً سیاسیون برنامه های متفاوتی را برای بقا و امنیت شغلی كارگران این صنعت پی ریزی می كنند.
اشتغال بالای صنعت خودرو مهمترین مساله در بقاء این بخش در كشورها محسوب می شود اما نمی توان نقش موثر صنعت خودرو را در تولید ناخالص ملی و داخلی و همچنین ارز آوری آن را نادیده گرفت.
خودروسازان با تكیه بر تكنولوژی های داخلی با ارزش افزوده بالای خود باعث ایجاد شور و نشاط در سیستم اقتصادی هر نظام می شوند و ارتقاء این صنعت باعث بالا رفتن سطح اقتصادی در كشورها محسوب می شود و بیشتر كشورها به همین دلایل به حمایت های خود از صنعت مادری چون خودروسازی ادامه می دهند.
ذكر این نكته خالی از لطف نیست كه بسیاری از كشورهای اروپائی تاكنون موفق به ایجاد بنگاه های تولید خودرو حتی به صورت مونتاژ در كشور خود نشده اند و حتی كشورهای همسایه نظیر تركیه آرزوی داشتن همچنین خطوطی را در كشور خود دارند.
کد خبر 17526
نظر شما