پرشین خودرو: شهردار تهران گفت: بیش از 48 درصد خودروهای تولید داخل وارد استان تهران میشود که از این میان بیش از 75 درصد نیز سهم کلان شهر تهران است.
به گزارش «پرشین خودرو»، محمدباقر قالیباف در نخستین همایش ملی مدیریت آلودگی هوا و صدا که در دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد، با اشاره به افزایش سرانه خودروی برخی خانوادهها به سه خودرو اظهار کرد: این امر تاثیرات زیادی در شهرسازی، پارکینگسازی و خیابانها دارد.
وی افزود: این موضوع سبب شده که شبها خیابانها به پارکینگ خودروها تبدیل شده و امکان تمیز کردن خیابانها برای نیروهای خدماتی شهرداری وجود ندارد و هنگام صبح و پس از خروج خودروها از خیابان، خیابانهای تمیز نشده باقی میمانند و عدهای عنوان میکنند که ماموران شهرداری خواب هستند اما ماموران شهرداری خواب نیستند بلکه امکان تمیز کردن شهر را ندارد.
شهردار تهران در ادامه گفت: در زمینه ورود خودرو و سوخت و غیره شهرداری نمیتواند کاری انجام دهد و این امر مشکلی ساختاری است. اما در زمینه فراگیر کردن سیستم حملونقل عمومی شهرداری میتواند موثر باشد.
قالیباف در ادامه با اشاره به برنامه پنجم توسعه و بحث مدیریت واحد شهری عنوان کرد: برخی معتقدند برای حل این مشکل باید مدیریت واحد شهری را به شهرداری واگذار کرد اما مدیریت واحد شهری بر مشکلات میافزاید و ما در شهرداری به دنبال مدیریت یکپارچه شهری و انجام اقدامات فرابخشی هستیم.
وی در ادامه با تاکید بر اینکه مهمترین کاری که شهرداری تهران میتواند انجام دهد فراگیر کردن حمل و نقل عمومی است، گفت: آلودگی هوا بزرگترین چالش در حوزه مدیریت شهری است و شهرداری تهران علیرغم عدم پشتیبانی مالی با اجرای سیاستگذاری درست در پی حل مشکل آلودگی هوا از طریق فراگیر کردن سیستم حمل و نقل عمومی است.
58 تا 63 درصد اعتبارات شهرداری به حمل و نقل عمومی اختصاص مییابد
قالیباف در ادامه با بیان اینکه امروز در شهرداری عذاب وجدان نداریم، گفت: 58 تا 63 درصد از کل اعتبارات شهرداری به حوزه حمل و نقل اختصاص مییابد تا بدین ترتیب بتوان مشکل آلودگی هوا را حل کرد.
به گفته قالیباف بخشهای حقوق، مزایا، اعتبار جاری، فضای سبز و غیره شهرداری تنها حدود 40 درصد از اعتبارات شهرداری را به خود اختصاص داده است.
قالیباف در ادامه عنوان کرد: در زمانی که مدیریت شهرداری به من واگذار شد حدود 34 ایستگاه مترو در شهر تهران وجود داشت که با احتساب ایستگاههایی که فردا افتتاح میشود این رقم به 85 ایستگاه رسیده است و سعی کردیم علیرغم مشکلات پولی و مالی مترو را در شهر فراگیر کنیم.
بنا بر اظهارات وی، شهرداری تهران میتواند سالانه 30 کیلومتر مترو را به بهرهبرداری برساند.
قالیباف در ادامه با اشاره به وجود 165 کیلومتر مترو در تهران تاکید کرد: اگر شبکه مترو در تهران به 218 کیلومتر ارتقا پیدا کند تهران از بحران و اضطرار نجات مییابد و در صورت انجام اقدامات لازم این امر ظرف 2 سال قابل تحقق است.
وی در ادامه با اشاره به بومی شدن توانایی تونل سازی و پل سازی اظهار کرد: پس از افتتاح پروژه صدر - نیایش میتوان در سایر نقاط پرترافیک همچون حد فاصل پلهای فجر تا شهرک قدس اقدام به انجام پروژههایی مشابه همچون پروژه صدر نیایش کرد چرا که در این حد فاصل مشکل دکلهای فشار قوی برق و ترافیک پابرجاست.
به گفته قالیباف پس از افتتاح پروژه صدر میتوان هر 40 روز یک کیلومتر پل 2 طبقه ایجاد کرد.
شهردار تهران در ادامه اظهار امیدواری کرد: با فراگیر کردن سیستم حمل و نقل عمومی هر شهروندی در هر کجای تهران بزرگ پس از 300 متر پیاده روی به ایستگاهی با یک تابلوی روشن برسد که آن تابلو به وی اظهار میدارد که با چه قیمتی و چه زمانی و کدام وسیله حمل و نقلی به مقصد برسد.
قالیباف افزود: اگر این اقدام انجام شود، توانستهایم وظیفه خود را در حوزه حمل و نقل انجام دهیم.
وی در ادامه با اشاره به وظایف و تصمیمات شورای شهر و شورای عالی ترافیک گفت: اگر حریف خودروسازان نمیشویم باید این موضوع را عملی کنیم.
آمار حملونقل عمومی از مرز 10 میلیون نفر در روز گذشته است
وی در ادامه با اعلام خبر گذشتن آمار حمل و نقل عمومی از مرز 10 میلیون نفر در روز، گفت: در صورت حل مشکل پارکینگ و محقق شدن فاصله تنها 300 متری شهروندان با ایستگاههای وسایل حمل و نقل عمومی و انجام فرهنگ سازی میتوان امیدوار بود که مشکل آلودگی هوا و ترافیک از بعد انسانی حل شود.
وی در ادامه با اشاره به همکاری شهرداری تهران با دانشگاه امیرکبیر در بحث اتوبوسهای تندروی BRT گفت: در ابتدای افتتاح سامانه BRT مخالفتهایی حتی از سوی کارشناسان دانشگاه شریف با این موضوع میشد اما در ادامه مخالفان بر موفقیت این سامانه حمل و نقل عموموی اذعان داشتند.
قالیباف همچنین در ادامه با تاکید بر اهمیت سیستم IT در بحث مدیریت یکپارچه شهری گفت: باید شرایطی ایجاد کنیم که هر شهروندی بتواند با استفاده از آن کارهای اداری خود را انجام دهد؛ تا بدین ترتیب آمار سفرها به حداقل برسد و زیرساختهای IT این امر فراهم شده است.
وی در ادامه عنوان کرد: امروز اقدامات شهرداری تهران در زمینه ایجاد زیر ساختهای شبکهای قابل قیاس با شبکه خود وزارت ارتباطات نیست و در این زمینه بسیار در شهرداری تلاش شده است.
قالیباف در ادامه گفت: برای آموزش استفاده از شبکه نیز مشکلی وجود ندارد چرا که بر اساس سنجشی که در شهرداری انجام شده است در خانوادههای تهرانی حداقل یک نفر وجود دارد که به صورت حرفهای بتواند از شبکه استفاده کند.
قالیباف در ادامه با بیان اینکه نزدیک به 40 درصد جمعیت کشور دچار معضل آلودگی هوا هستند، گفت: آلودگی هوا مهمترین چالش تهران بزرگ و اکثر کلان شهرهاست.
وی با بیان اینکه در تهران با پنج چالش بزرگ مواجه هستیم که بزرگترین آن آلودگی هواست، افزود: اگر این چالش حل شود سایر مشکلات نیز قابل حل و فصل است و نخستین قدم برای حل مشکل آلودگی هوا شناخت دلایل آلودگی هواست.
قالیباف در ادامه با تاکید بر اینکه به دنبال این نیستم که از بخشی از مشکلات آلودگی هوا که به عهده شهرداری است شانه خالی کنم، گفت: مدیون مردم هستم اگر بخواهم در زمینه آلودگی هوا، سلامت شهر و شهروندان تهرانی را به خطر انداخته و رفتار پینگپنگی بروز دهم.
وی ادامه داد: چه آن زمانی که در نیروی انتظامی و آن سوی میز بودم و چه الان که در این سوی میز و در شهرداری هستم اعتقاد دارم که نباید نگاه بخشینگر به آلودگی هوا داشته باشیم.
وی با اشاره به پیشتاز بودن دانشمندان ایران در عرصه علم و فناوری گفت: کشور ایران در مرزهای علم و فناوری قرار دارد و حتی در این زمینه میتوان گفت جزو 10 کشور برتر دنیا هستیم اما زمانی که باید برای اداره شهر از این مرزها استفاده کنیم نمیتوانیم.
شهردار تهران افزود: در بسیاری از شاخصها در جنوب غرب آسیا و بر اساس برنامه 20 ساله عقب هستیم و میان 22 کشور گاها در ردههای 16، 14 و 19 و در برخی مواقع دوم و سوم قرار داریم . دلیل این امر این است که نتوانستهایم از پیشرفتهای خود در حوزه علم و دانش در دیگر حوزهها استفاده کنیم و این امر چالش بزرگ مدیریتی، ساختاری و کارکردی است چرا که چنین ظرفیتی در مجموعههای مدیریتی ما وجود ندارد.
وی در ادامه با اشاره به فاصله بین بخش علمی و اجرایی در کشور گفت: اگر نگوییم این امر درد بی درمان است، حداقل درد بزرگی است که دامنگیر آلودگی هوا نیز شده است. باید توجه کنیم زمانی که بحث آلودگی هوا میشود مدیران با چه ادبیاتی به آن میپردازند. بسیاری تنها به ارائه راهکارهای کوتاه و موقتی همچون طرح ترافیک، اعمال محدودیت ترافیکی و زوج و فرد کردن میپردازند. در حالی که باید این مشکل را به صورت اساسی حل کرد.
وی با بیان این مطلب که برخی اعتقاد داشتند با گران کردن بنزین میتوان این مشکل را حل کرد اما در ادامه دیدند که این اعتقاد غلطی است، گفت: آلودگی هوا معضلی چند وجهی است و منطقی نیست که آلودگی ایجاد کنیم و سپس برای از بین بردن آن تلاش کنیم و روشهای علمی روز دنیا میگوید باید برای منبع آلودگی چارهای بیندیشیم تا تولید آلودگی نکنیم ؛ نه اینکه با راه حلهای بسیار ناشیانه سعی در رفع آن کنیم.
وی افزود: با ایجاد محدویت برای شهروندان آنها را ساعتها کنار خیابانها در معرض استشمام هوای سمی میگذارند و وقت آنها را تلف میکنند و بدین ترتیب شهروندان به مقصد خود نمیرسند، در حالی که نمیتوان با اتخاذ این روشها معضل آلودگی هوا را حل کرد و اینها روش های غلط اندر غلطی است که قابل اصلاح نیست.
وی در ادامه با اشاره به مباحثی همچون شهرسازی، استفاده از وسایل سرمایشی و گرمایشی در خانهها، ساختمان سازی، فرهنگ مصرف و غیره گفت: از همه اینها مهمترین منبع آلاینده هوا خودرو است.
کد خبر 17786
نظر شما