پرشین خودرو: کارشناسان اقتصادی خاطر نشان کردند صنایع خودروسازی در اروپا بیش از حد ظرفیت بازار اتحادیه اروپا اتومبیل تولید می کنند و به احتمال زیاد به تعدیل زیاد نیرو در این بخش روی خواهند آورد.
به گزارش «پرشین خودرو»، شرکت خودروسازی پژو-سیتروئن در نظر دارد بیش از هشت هزار فرصت شغلی را حذف و دست کم یکی از کارخانه هایش را تعطیل کند اما این مسئله موجب اعتراض شدید دولت سوسیالیست فرانسه شده است.
شرکت پژو می گوید رکود اقتصادی موجب افت شدید فروش محصولاتش در مناطق زیادی از اروپا شده است.
یکی دیگر از علل مطرح شده در کاهش فروش خودرو در فرانسه، افزایش واردات خودروهای کره ای به علت توافق جدید مبادلات آزاد با کره جنوبی است . همچنین انتقادهای زیادی از میزان پایین بهره وری در فرانسه و هزینه های بالای کاری و نیز عوارض زیاد در این کشور وجود دارد.
به گفته برخی ها زمان پایان دادن به تولید بیش از حد ظرفیت بازارها در اروپا و آغاز ادغام های بزرگ فرا رسیده است اما برخی دیگر عقیده دارند مشکلات عمیق تر است . در بسیاری از بخش ها هزینه های کاری کاهش و بهره وری بهبود می یابد به علاوه حمایت از صنایع بدون تشویق نوآوری صورت نخواهد گرفت.
ایوان هوداچ دبیرکل انجمن خودروسازان اروپایی در این زمینه خاطر نشان کرد اکنون زمان کاهش نیروها و کاهش تولید در صنایع خودروسازی اروپا فرا رسیده است اما این مسئله شامل همه کشورهای اروپایی و همه شرکت های خودروسازی نمی شود. مشکل به طور کلی به اروپا مربوط می شود. در سطح جهانی بازارها اشباع نشده بلکه فقط بازار اروپا اشباع است.
لوک تریانگل معاون دبیرکل فدراسیون اتحادیه های کارگری اروپا درباره پیشنهاد تعدیل نیرو گفت علت اشباع شدن بازارها، در پیش گرفتن سیاست های ریاضت اقتصادی در اروپا است که موجب کاهش قدرت خرید شهروندان فرانسوی و حقوق بگیران شده است.
این بخش اصلی مشکل اروپا است. در ثانی شرکتهای خودروسازی خود مسبب تولید بیش از ظرفیت بازارها شده اند. خودروسازان با سرمایه گذاری در کشورهای حاشیه اروپا نظیر صربستان و مغرب و ترکیه، موجب تولید بیش از ظرفیت در بازار اروپا شده اند.
کاترین تروتمن نماینده فرانسوی پارلمان اروپا از حزب سوسیالیست و عضو کمیسیون صنایع، تحقیقات و انرژی نیز در این خصوص گفت حقیقت این است که تولید خودرو بیش از ظرفیت صورت بازار می گیرد.
ما با مشکل رکود بازار خودرو مواجه شدیم و متوجه شده ایم که فروش خودرو بیش از پیش دشوار شده است. رقابت جهانی است و ما باید صنایع خودروسازی را مطابق با شرایط جدید وفق دهیم و به همین علت باید جنبه های مختلف این صنایع راهبردی مد نظر قرارگرفته شود چرا که این صنایع در نوآوری تاثیر زیادی دارد.
لوک تریانگل درباره تعطیلی کارخانه پژو در فرانسه و واکنش دولت گفت واضح است که دولت فرانسه با در پیش گرفتن اقداماتی مجبور به حمایت از صنایع خودروسازی خواهد بود. این کار در دیگر کشورهای اروپایی با کاهش مدت زمان کاری صورت گرفته است.
حفظ حقوق بگیرانی که آموزش دیده اند و قابلیتهای بالایی دارند، بسیار مهم و ضروری است.
کاترین تروتمن افزود دولت سوسیالیست فرانسه می خواهد از دو جنبه مشکل را حل کند از یک سو با حمایتهای مالی از شرکتها و پیمانکاران و خودروسازان می خواهد در بخش نوآوری و فناوریهای نوین سرمایه گذاری کند. در ثانی دولت می خواهد صنایع را در این کشور با ایجاد مدلهای جدید حفظ کند. برای تحقق آن به توافق بین خودروسازان و صنایع نیاز است.
ایوان هوداچ خاطر نشان کرد ما فقط برای بازار اروپا خودرو تولید نمی کنیم. این صنایعی جهانی است و اگر این صنایع را در سطح کل جهان مد نظر قرار ندهیم با مشکل مواجه می شویم.
لوک تریانگل عضو اتحادیه کارگران اروپا درباره موافقتنامه مبادله آزاد با کره جنوبی و اعتراض برخی از دولتها از جمله فرانسه و احتمال در پیش گرفتن سیاستمهای حمایتگرایانه اروپایی گفت ما در حال حاضر هیچ سیاست مشترکی در زمینه حمایت نداریم. ما بازار مشترک بزرگی را تشکیل می دهیم اما در عمل بیست و هفت سیاست متفاوت داریم. به همین علت باید سیاستهای اروپایی پیش از هر چیز هماهنگ شود.
آمریکا بازار بزرگ مشترکی دارد که سیاستی مشترک بر آن اعمال می شود. همین نکته در خصوص چین نیز صدق می کند.
ایوان هوداچ نیز درباره توافقهای مبادلات آزاد گفت: موافقتنامه ها باید مقررات عادلانه ای فراهم سازد. با مذاکره درباره توافقی با کره جنوبی باید همان شرایطی که برای کره ای ها در بازار اروپا ایجاد می شود همان شرایط مساعد برای اروپاییها در بازارکره نیز فراهم شود. صنایع به دنبال پایان دادن به این توافقها نیست بلکه خواهان مقررات عادلانه است. کمیسیون اروپا مسئول چنین کاری است.
کاترین تروتمن نیز خاطر نشان کرد مبادله آزاد با کره جنوبی حقیقت پیدا نکرده است زیرا کره جنوبی بر واردات برخی محصولات نظیر تایر سیاستهای حمایتگرایانه اعمال می کند.
کد خبر 18182
نظر شما