پرشین خودرو: کمیته مواقع اضطرار آلودگی هوای تهران با وجودی که وضعیت آلایندهها در شرایط اضطرار قرار نداشت، روز گذشته تشکیل شد تا برای پیشگیری از ادامه آلودگی هوا، هماندیشی شود.
به گزارش «پرشین خودرو» به نقل از شبکه ایران، در این جلسه تردد زوج یا فرد خودروها از در منازل تصویب نشد و همچنین اعضا به ممنوعیت فروش طرح ترافیک روزانه رأی ندادند.
ابتدای این جلسه محمدعلی عزیزاوقلی، مدیرکل جدید هواشناسی استان تهران گزارشی از وضعیت هوا در روزهای آینده ارائه داد: روز سهشنبه و چهارشنبه هفته جاری با انباشت آلایندهها روبهرو خواهیم شد اما پس از آن با موجی که از منطقه رد میشود، وضعیت بهتر خواهد شد تا جایی که آلایندهها تا مقدار قابل توجهی کاسته میشود.
به گفته او، روز پنجشنبه و جمعه پایداری نسبی هوا وجود دارد اما با وجود کاهش تردد خودروها، بر میزان آلایندگی افزوده نمیشود.
عزیزاوقلی درباره روز شنبه و یکشنبه هفته آینده هم گفت: در این روزها دو حالت را پیش رو داریم؛ پایداری هوا و افزایش دما. اگر افزایش دما کامل باشد، آلایندهها بالا میرود ولی پایداری هوا نشان میدهد آلایندهها باقی میمانند. بنابر این، پیشبینی میشود شنبه و یکشنبه هم شاهد انباشت آلایندهها باشیم.
بر اساس پیشبینی هواشناسی استان تهران، روز دوشنبه بارشهای پراکنده آغاز میشود.
سپس محمد رستگاری، مدیر مرکز پایش آلودگی هوای تهران از روند کاهشی آلایندهها خبر داد و شاخصها را اعلام کرد.
سپس محمدرضا محمودی، معاون استاندار تهران که ریاست جلسه روز گذشته را برعهده داشت، درباره طرحی که اجرایش در 30 روز گذشته حرف و حدیثهای زیادی را دنبال داشته، صحبت کرد: موافق با استفاده از وسایل نقلیه شخصی نیستم اما بنا بر گزارش هواشناسی، ضرورتی ندارد محدودیتهای ترافیکی ایجاد شود.
او سعی کرد با گفتن ادامه حرفهایش بر اما و اگرهای زوج و فرد پایانی دهد: در کمیسیون بهداشت مجلس پیشنهاد دادیم قانونی وضع شود تا کسی نتواند دو خودرو با پلاک زوج و فرد بخرد.
همچنین پیشنهاداتی درباره لزوم پارکینگ برای خرید خودرو مطرح شد. این طرحها در صورت تصویب، میتواند مشکلات زیادی را برطرف کند تا دیگر نیازی به اجرای طرح زوج و فرد از در خانهها نباشد.
این موضوع باعث شد سپهر نواب، نماینده وزارت کشور بگوید: با این طرح افراد را زوج و فرد میکنید. اگر این طور است، بگوییم هر کس شماره ملیاش زوج است، امروز خودرو بیاورد و هر کس فرد است، فردا!
او در ادامه به مواد قانونی درباره آلودگی هوا اشاره کرد که اعضای کارگروه آن را تأیید کرده و همه خواستار اجرای دقیقتر این قوانین شدند.
صحبتهای رسول علی اشرفیپور، مدیرکل محیط زیست استان تهران هم به موضوع زوج و فرد و از در منازل گره خورد. در جلسه مشترک میان کارگروه کاهش آلودگی هوای تهران و کارگروه ملی کاهش آلودگی هوا که در دفتر رئیس سازمان حفاظت محیط زیست تشکیل شد، گزارشی داده شد مبنی بر این که مردم از اجرای تردد زوج یا فرد خودروها از در منازل استقبال کردند.
دبیر کارگروه کاهش آلودگی هوای تهران افزود: این طرح باعث استفاده از وسایل نقلیه عمومی شد.
همچنین این طرح باعث کنترل وضعیت ترافیکی شهر شد. اجرای این طرح میتواند نقش بسزایی در کاهش آلودگی هوا داشته باشد. او افزود: ما به طریقی باید بتوانیم در پائیز و زمستان این طرح را اجرا کنیم چون در این فصول با آلودگی بیشتری روبهرو هستیم.
به گفته علی اشرفیپور این طرح ، میتواند در روزهایی که آلودگی کمتر از 150 پیاسآی است هم اجرا شود.
دبیر کارگروه کاهش آلودگی هوای تهران گفت: اگر مصوبات قانونی میخواهد، باید این کار انجام شود و اگر مشکلات اجتماعی دارد، باید آسیبشناسی شود.
او از خلوت شدن تهران گفت که از تردد در این روزها راضی است: در روزهای عادی وقتی ساعت یک ربع به هفت از خانه حرکت میکردم، حدود یک ساعت طول میکشید تا به اداره محیط زیست شهر تهران در میدان هفتم تیر میرسیدم ولی در روزهایی که این طرح اجرا میشد،
25 دقیقهای میرسیدم.
در واقع علی اشرفیپور موافق اجرای تردد زوج یا فرد خودروها از در منازل و محمودی مخالف این طرح است. جلسه روز گذشته بیشتر به بحث و بررسی درباره این موضوع گذشت و در نهایت رأیگیری شد.
اعضای کارگروه به تردد زوج یا فرد خودروها از در منازل تا روز یکشنبه رأی ندادند و در جلسه روز گذشته هیچ محدودیت ترافیکی تصویب نشد.
در جلسه روز گذشته یعقوبعلی حسیننیا، مدیرعامل شرکت گاز استان تهران هم حضور داشت که گزارشی ارائه داد: استان تهران و البرز 21 درصد از مصرف گاز روزانه کشور را به خود اختصاص دادهاند.
او گفت: 23 و 27 دیماه بالاترین مصرف سال 91 را با 112 میلیون مترمکعب داشتیم که این رکورد تاکنون شکسته نشده بود. او درباره نقش گاز در کاهش آلودگی هوا گفت: مصرف بنزین بیمحابا بالا میرفت تا این که دولت با طرحهای خود، گاز طبیعی خودروها را جایگزین 18 میلیون مترمکعب بنزین کرد.
به گفته وی، در شهر تهران 73 هزار دستگاه اتوبوس وجود دارد که 7 هزار اتوبوس آن گازسوز هستند.
خبرنگار روزنامه در جلسه روز گذشته پیشنهاد داد در صورت تصویب طرح زوج یا فرد از در منازل، اعضای کارگروه (که خودروهای همه آنها طرح ترافیک دارد) تا پایان روزهایی که محدودیت ترافیکی تصویب شده است، از وسایل نقلیه عمومی استفاده کنند تا میان مردم فرهنگسازی شود و خودشان هم به کاهش آلودگی هوا کمک کنند.
جلسه روز گذشته در حالی پایان یافت که وزش اندکی باد، وضعیت آلایندهها را بهتر کرد اما طرحهایی مانند تردد زوج یا فرد خودروها میتواند آلودگی را تا حد چشمگیری کاهش دهد تا دیگر چشمها به وزش باد و بارش باران خشک نشود.
کد خبر 19144
نظر شما