پرشین خودرو: رییس پلیس راهنمایی و رانندگی نیروی انتظامی از کاهش هفت درصدی تلفات تصادفات رانندگی در 9 ماهه امسال خبر داد.
به گزارش «پرشین خودرو»، سردار اسکندر مومنی در دومین کنگره بینالمللی ایمنی جادهها که در بیمارستان رضوی مشهد برگزار شد، اظهار کرد: امروز موضوع ایمنی در رفت و آمد یکی از دغدغههای مهم مردم دنیا است.
وی با بیان اینکه بیش از یک میلیارد و 700 میلیون وسیله نقلیه موتوری در دنیا وجود دارد، افزود: سالانه بیش از یک میلیون و 200 هزار نفر در دنیا براثر سوانح رانندگی جان خود را از دست میدهند.
سردار مومنی با اشاره به این که از آغاز دهه 80 شمسی تقاضای مالکیت خودرو در کشور افزایش روز افزون داشت، تصریح کرد: در ابتدای دهه 80 حدود 4.5 میلیون خودرو در کشور وجود داشت که این تعداد در سال 90 چهار برابر شده و به 16 میلیون وسیله نقلیه رسید
وی اضافه کرد: در آغاز دهه گذشته حدود 13 میلیون نفر در کشور گواهینامه رانندگی داشتند در حالی که در پایان سال 90 تعداد دارندگان گواهینامه رانندگی به 30 میلیون نفر افزایش یافت.
رییس پلیس راهور ناجا با بیان اینکه این آمارها نشان دهنده اهمیت بخش ایمنی جادههاست، خاطرنشان کرد: در نتیجه پلیس بر آن شد تا با همکاری تمام دستگاهها نسبت به ایمنی جادهها اقدام کنند.
وی اضافه کرد: طبیعی است که این پدیده اجتماعی جهانی با یک دستور و یک مولفه، ساماندهی نخواهد شد. بلکه موضوعی بین بخشی است که تمام دستگاهها باید در آن وظیفه خود را انجام دهند.
وی با بیان اینکه10 مولفه عمده تاثیرگذار را در خصوص ایمنی جادهها احصاء کردیم برخی از این مولفهها را تشریح کرد و گفت: قانون تاثیرگذار، اجرای فراگیر قانون، مدیریت قانون سفر، ایمنی وسایل حمل و نقل و توسعه و ایمنی شبکه معابر برخی از این مولفههای تاثیرگذار است.
مومنی با اشاره به اینکه تا قبل از سال گذشته اصلاحی در قوانین راهنمایی و رانندگی صورت نگرفته بود، تصریح کرد: قوانین و مقررات میتواند تمام مولفههای دیگر را تحت تاثیر قرار دهد بنابراین در گام اول اصلاح قانون ضرورت بود تا بتوانیم در فضا و بستری که قانون ایجاد میکند سوانح را کاهش دهیم.
وی توجه به حقوق شهروندان، توجه ویژه به وظایف سایر دستگاهها، توجه به مشارکت مردم در ایمنی و انضباط ترافیک، استفاده از فناوریهای نوین و سیستمهای هوشمند و افزایش بازدارندگی برای متخلفان را 5 ویژگی عمده قانونی برشمرد که در سال گذشته اصلاح شد.
مومنی در خصوص استفاده از فناوری نوین و سیستمهای هوشمند در قانون جدید راهنمایی و رانندگی تصریح کرد: سال گذشته یکی از بزرگترین مراکز کنترل ترافیک آسیا در کشور ما افتتاح شد.
به گزارش ایسنا، وی در خصوص افزایش بازدارندگیها در قانون جدید با بیان این که اکثر هموطنان قانون مدار هستند خاطرنشان کرد: این قانون صرفا جریمهمحور نیست و علاوه بر جرایم ریالی، محدودیتهای اجتماعی از قبیل ضبط و ابتال گواهینامه، توقیف خودرو و ... نیز برای متخلفان در نظر گرفته شده است.
رییس پلیس راهور کشور ادامه داد: در سال گذشته 1903 بار به سازمانها و دستگاههای مختلف و خودرو ساز در خصوص نقص ایمنی خودروها و معابر تذکر داده شد و متخلفان به دستگاه قضایی معرفی شدند.
وی با بیان اینکه کشتههای تصادفات جادهای در سال 90 نسبت به آغاز دهه 80 حدود 14 درصد کاهش داشته است، افزود: این تعداد از 23 هزار و 362 نفر در دهه 80 به 20 هزار و 68 نفر در سال 90 رسیده است.
سردار مومنی میانگین کشتههای دنیا را در تصادفات جادهای به ازای هر 10 هزار وسیله نقلیه 7.5 نفر عنوان کرد و افزود: این آمار در ایران در سال 90 حدود 8.1 نفر بوده و در آسیا بیش از 10 نفر است.
وی اقدامات هماهنگ تمام دستگاهها را در بستری که قانون فراهم کرده است، دلیل اصلی کاهش این تصادفات عنوان کرد.
رییس پلیس راهور ناجا اظهار کرد: در سال 90 حدود 12 میلیارد دلار از خسارات انسانی ناشی از تصادفات جلوگیری شد.
مومنی در خاتمه با بیان این که در آغاز اجرای این قانون جدید هستیم گفت: امیدواریم با بستری که این قانون فراهم میکند بتوانیم سوانح و حوادث را کاهش داده و میزان تلفات ناشی ازآن را درکشور از میانگین جهانی نیز کمتر کنیم.
کد خبر 19912
نظر شما