کد خبر 19964
۲۸ بهمن ۱۳۹۱ - ۱۳:۵۷
آیا دولت بر بازار خودرو نظارت دارد؟

پرشین خودرو: همزمان با تلاطم های ارزی در بازار ارز، بازار خودرو نیز در چند ماه اخیر دچار مشکلات جدی شده است.

به گزارش «پرشین خودرو»، اوضاع هم‌اکنون در بازار خودرو به شکلی است که حتی با وجود رکود خرید و فروش در بازار نیز قیمت‌ها گاهی بالا می‌روند، گویی از قاعده عرضه و تقاضا پیروی نمی‌کنند و مسائلی دیگر در بالا و پایین شدن قیمت خودروهای تولید داخل دخیل است و هنوز با وجود ممنوعیت های وارداتی، خودرو چه خودروهای داخلی و چه خودروهای وارداتی همچنان روزهای گرانی را پشت سر می گذارند. حالا اما تصمیمات جدید دولتی ها درباره بازار خودرو نیز به نظر نمی رسد بتواند ارزانی را به بازار خودرو بازگرداند چرا که در حالی که دولت بنا را بر این گذاشته که نرخ خودروها با ارز مبادلاتی محسابه و اعلام شود اما بسیاری از خودروسازان قیمت های جدید خود را بالاتر از قیمت ارز مبادله ای اعلام کرده اند که این رسما تخلف است و دولتی ها هم پاسخگوی ان نیستند. وزیر صنعت نیز به عنوان مقام مسئول هرگز پاسخی به این سوال که چه کسی پاسخگوی اجحاف به خریداران خودرو است، نداده است. مهدی غضنفری در آخرین اظهارات خودرویی خود در پاسخ به سوالی درباره تخلف شركت‌های خودروساز از مصوبه اخیر دولت در مورد قیمت‌گذاری خودروها و اعلام قیمت جدید برخی خودروها بالاتر از نرخ بازار آزاد گفت: طبق مصوبه دولت، قیمت محاسباتی خودرو توسط سازمان حمایت تعیین خواهد شد و اگر به هر دلیلی قیمت خودرو در بازار افزایش یابد و قیمت حاشیه بازار از قیمت محاسباتی بالاتر باشد، خودروساز موظف است مابه‌التفاوت آن را به خزانه دولت واریز كند. غضنفری در پاسخ به این سوال كه خودروسازان در اعلام نرخ‌های جدید محصولاتشان حتی از مصوبه دولت نیز تخلف كرده و قیمت محصولاتشان را از قیمت بازار نیز بالاتر اعلام كرده‌اند، گفت: خودروساز می‌تواند محصول خود را با قیمتی نزدیك به نرخ حاشیه بازار عرضه كند ولی مابه‌التفاوت این قیمت با نرخ محاسباتی را باید به خزانه دولت واریز كند. اما وی از پاسخگویی درباره خودروسازانی که محصولاتشان را بالاتر از نرخ بازار آزاد قیمت‌گذاری كرده‌اند از ارائه توضیح خودداری كرد تا این سوال همچنان بی پاسخ بماند! وی با توجه به اینكه در روش جدید قیمت‌گذاری خودرو، مصرف‌كنندگان متضرر می‌شوند و مابه‌التفاوت نرخ محاسباتی و قیمت بازار آزاد نیز نصیب دولت می‌شود، گفت: فروشندگان خودرو انگیزه‌ای برای گرانفروشی نخواهند داشت و این موضوع كمك می‌كند تا بازار با سیستم مدیریت بهتری اداره شود. به گزارش شفاف، وزیر صنعت در واكنش به اینكه همزمان با بازار داغ شب عید و عرضه كم خودرو، آیا قیمت‌گذاری جدید خودروها را عاملی برای افزایش قیمت در بازار آزاد نمی‌دانید؟ با طعنه به خبرنگاران كه این گفت‌وگو را به جلسه محاكمه تبدیل كرده‌اید، گفت: خودروسازان موظف به تنظیم بازار هستند و با توجه به اینكه در حال حاضر مهم‌ترین مشكل كمبود عرضه خودرو است، اتمام حجت با مدیران عامل ایران‌خودرو و سایپا برای افزایش تولید صورت گرفته است. تا به این ترتیب در اخر هم معلوم نشود تکلیف متقاضیان سرگردان خرید خودرو در بازار و مردمی که در این خصوص متضرر شده اند چه خواهد بود؟ در هر حال به نظر می رسد این بار نیز دولتی ها تصمیمی را بدون پشت وانه ضعیف اجرایی و کار کارشناسی اتخاذ کرده اند که نمی توانند روند تخلفات را در ان متوقف کنند و باید منتظر ماند دید نتیجه این تصمیم جدید دولت چه آینده ای را برای بازار خودرو رقم خواهد زد؟
کد خبر 19964

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 3
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • علی ۰۰:۰۰ - ۱۳۹۱/۱۱/۲۸
    0 0
    به غضنفری بگین قرار شده مجلس دوباره قیمتهای دلخواه خودروسازها رو اصلاح کنه و با قدرت تعرفه واردات خودرو به زودی ضفر بشه تا به سرنوشت وزرای مغذول دیگر دچار نشده
  • ناشناس ۰۰:۰۰ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۱
    0 0
    ترخدا به این دولت بگید یه فکری به حال کاهش قیمت ماشین بکنه تا مردم به خاطر ماشین اینقدر اذیت نشن! اهای دولتی ها یه فکری به حال قیمت ماشین بکنید!
  • ببر بنگال ۰۰:۰۰ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۲
    2 0
    آیا دولت بر بازار خودرو نظارت دارد؟ صد البته که "نچ"یعنی "لا"یعنی no پدر بیامرزا قیمت کارخونه رو بیارین پایین !