پرشین خودرو: «بالاخره پراید کیلویی چند؟» این جمله محمود احمدی نژاد رئیس جمهوری در هفته جاری موجب شد تا بار دیگر صنعت خودرو فضای متفاوتی را تجربه کند.
به گزارش خبرنگار «پرشین خودرو»، جمله رئیس جمهوری که به طور مستقیم افزایش قیمت خودروهای تولید داخل را هدف قرار می داد با تاکید وی مبنی بر ضرورت کاهش قیمت خودروها و بازگشت به قیمت های قبلی همراه بود.
همین اظهار نظر موجب شد تا مهدی غضنفری وزیر صنعت،معدن و تجارت نیز به سرعت واکنش نشان داده و موضوع کاهش قیمت خودروها را پیگیری کند. امری که واکنش سراسیمه مدیران دو خودروساز را به همراه داشت و آنها در اظهار نظر های جداگانه ای اعلام کردند کاهش قیمت خودروها را رسیدگی خواهند کرد.
در این میان اما سازندگان قطعات و مجموعه های خودرو که بارقه های امیدشان به یاس تبدیل شد بازگشت قیمت ها به گذشته را غیر قابل قبول دانسته و بر این باورند که یک انگیزه نهانی نابودی صنعت قطعه سازی و خودروسازی را در سال تولید ملی هدف قرار داده است. از همین رو بود که اعضای هیات مدیره انجمن سازندگان قطعات و مجموعه های خودرو امروز در جمع رسانه ها حاضر شدند و ضمن ستایش از پیگیری های دولت در راستای حفظ حقوق مصرف کنندگان، وجود برخی از انگیزه ها برای نابودی این صنعت را نکوهش و در این باره به دولتمردان هشدار دادند.
گلوردی گلستانی رئیس انجمن سازندگان قطعات و مجموعه های خودرو عزم دولت برای کنترل قیمت ها و ساماندهی بازار را ستود و اعلام کرد: اتخاذ این سیاست ها نباید به گونه ای باشد که بخش دیگری از اقتصاد کشور در خطر فروپاشی قرار گیرد و به دنبال آن میلیون ها فرصت شغلی از بین برود.
او خواستار تشکیل کمیتهای برای تعیین قیمت واقعی خودرو پیش از هرگونه اقدامی برای کاهش قیمت این محصولات شد و افزود: این تصمیمات در حالی اتخاذ می شود که تاکنون هیچ ارزیابی مشخص و دقیقی در رابطه با قیمت تمام شده خودرو بعمل نیامده و چنانچه صنعت خودرو به قیمت های گذشته برگردد، بدون شک صنعت قطعه سازی نمی تواند به حیات خود ادامه دهد.
گلستانی تنها راه حل نجات صنعت خودرو را واگذاری کامل به بخش خصوصی واقعی عنوان کرد و افزود: مدعیان کاهش قیمت خودرو بهتر است ابتدا مستندات خود را درباره گران بودن قیمت فعلی خودروها بیان و پس از آن نسبت به کاهش قیمتها اقدام کنند.
وی با بیان اینکه خواستار تشکیل کمیتهای با حضور نمایندگان قطعهسازان، خودروسازان و مسوولان دولتی برای محاسبه قیمت واقعی خودروها هستیم، خاطرنشان کرد: ما معتقدیم قیمتهای فعلی تا حدی هزینههای تمام شده تولید خود را پوشش داده و هرگونه کاهش آن منجر به از دور خارج شدن قطعهسازان خواهد شد.
گلستانی تصریح کرد: حدود 82 درصد یک خودرو از قطعات آن تشکیل شده است بنابراین وقتی که قیمتها کاهش مییابد این قطعهسازان هستند که بیش از خودروسازان متضرر خواهند شد زیرا خودروساز درنهایت میتواند قطعات را از چین وارد کرده و تولید کند.
ساسان قربانی دبیر انجمن نیز در این نشست اظهار کرد: ارزش پول ملی در یک ساله اخیر یک سوم شده است بنابراین طبیعی است که قیمتها افزایش یابد.
وی با بیان اینکه در حال حاضر تنها یک سوم ظرفیت تولید دو میلیون دستگاهی خودرو در کشور فعال است، خاطرنشان کرد: این موضوع موجب افزایش هزینههای سربار و قیمت تمام شده تولید خودروها شده است.
قربانی تصریح کرد: خودروسازان ممکن است که به دنبال تصمیمات اخیر مسوولان قیمت محصولات خود را کاهش دهند اما این کار نه از روی واقعیت بلکه از روی اجبار بوده و درنهایت ممکن است موجب از بین رفتن صنعت خودرو و قطعه شود.
قربانی با بیان اینکه هر مسئول و مدیر دولتی که قصد کمک و نه فرار از واقعیات موجود دارد باید به فکر تقویت پول ملی باشد افزود: تا زمانی که شاهد تقویت پول ملی نشویم هر تصمیم، تفکر و دستوری در بخش صنعت و تولید کشور نتیجه معکوس خواهد داشت.
وی با بیان اینکه فشارهایی که بر اقتصاد کشور تحمیل شده منجر به کاهش ارزش پول ملی گردیده است، اضافه کرد: ارزش پول ما در قبال کالا به یک سوم تقلیل یافته و طبیعی است که قیمت ها نیز افزایش یابد و هر مسئولی که نسبت به این موضوع چشم می پوشاند در حقیقت از واقعیت فرار می کند.
قربانی در ادامه تاکید کرد: در شرایط کنونی هجمه ای که علیه صنعت خودرو کشور به راه افتاده است هیچ منطق علمی و اصولی ندارد.
دبیر انجمن قطعه سازان با بیان اینکه زمین خوردن صنعت خودرو نابودی صنعت قطعه سازی کشور و لطمه جبران ناپذیری برای اقتصاد ملی است، اظهار داشت: متاسفانه گویا همگان فراموش کرده اند که در چه شرایط و دورانی قرار داریم، شرایطی که با هدفمندی یارانه ها دست و پنجه نرم می کنیم و تحریم های نابودکننده غرب را شاهدیم و بهره بانکی و تورم نیز کمر بخش صنعت را خمیده کرده است.
قربانی با توجه به اینکه هم اکنون تنها با حدود 30درصد از ظرفیت تولید مشغول فعالیت هستیم، تصریح کرد: در چنین شرایط سخت و شکننده ای، تولیدکنندگان داخلی برای انجام یک کار اداری دو تا سه ماه دربه در می شوند و نیروی انسانی مولد، هوشمند و ... آنها در سازمان ها و ادارات دولتی از این اتاق به آن اتاق می گردند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: نظام مالیاتی کشور و سازمان تامین اجتماعی هم که یک ساعت اجازه تاخیر در دریافت مطالبات خود برای بخش صنعت کشور در نظر نمی گیرند و به همراه سایر سازمان ها هزار و یک مانع بر سر راه تولید و صنعت کشور ایجاد کرده اند.
فرهاد بهنیا عضو هیات انجمن نیز اظهار کرد: تاکنون 87 واحد قطعهسازی به دلیل زیان انباشته تعطیل شده، 80 واحد به دلیل بلاتکلیفی تولید را متوقف کرده و 62 قطعهسازی نیز تغییر شغل دادهاند. بنابراین در حال حاضر از مجموع 820 عضو انجمن قطعهسازان، 230 قطعهساز از چرخه تولید قطعات خارج شدهاند.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به واقعی شدن نسبی قیمت خودروها در یک ماهه اخیر، باید اندکی صبر کرد تا با تامین نقدینگی و رشد تولید قطعه و خودرو، قیمتها در بازار به مرور کاهش یابد اما اگر قرار باشد در حال حاضر قیمتها را به طور دستوری کاهش دهیم، شیب کاهشی تولید خودرو در کشور افزایش یافته و در آینده مجبور خواهیم شد قیمتها را در حد بسیاری افزایش دهیم.
در همین حال سامعی دیگر عضو هیات مدیره انجمن اظهار کرد: قطعهسازان سال گذشته دلار را با قیمت 1226 تومان دریافت میکردند اما در حال حاضر قیمت آن به بیش از 3600 تومان افزایش یافته است.
وی با بیان اینکه سال گذشته با پرداخت 10 درصد مبلغ کل ال.سی خارجی را گشایش و مواد اولیه مورد نیاز را وارد میکردیم، خاطرنشان کرد: اما هماکنون بیش از 110 درصد مبلغ گشایش اعتبار باید پرداخت شود. آن هم در شرایطی که نرخ ارز مورد نظر به بیش از دو برابر افزایش یافته است.
وی با بیان اینکه طی ماههای گذشته قیمت تمام اجناس در سطح کشور بین 300 تا 400درصد افزایش یافته، افزود: قیمت مواد اولیه تولید قطعات خودرو مانند محصولات پتروشیمی، فولاد، مس و آلومینیوم که عمدتا تولید آنها در اختیار دولت است تا هفت برابر افزایش یافته و حتی از قیمت های جهانی هم فراتر رفته است.
وی گفت: این در حالی است که هدف از تولید این اقلام تامین نیاز داخلی و کمک به رشد و توسعه دیگر صنایع پایین دستی است ولی به هیچ وجه این اهداف دنبال نمی شود.
محمدرضا نجفیمنش نیز گفت: زمانیکه صنعت قطعهسازی در ایران پا گرفت دشمنانی در خارج از کشور پیدا شدند که نابودی این صنعت را دنبال میکردند.
این عضو هیات مدیره انجمن تصریح کرد: این در حالی است که رشد صنعت قطعهسازی باعث تقویت صنایع مادر داخلی نیز شده است. در حال حاضر نسبت به افزایش قیمت خودرو انتقاد میکنند در حالیکه اگر این صنعت نبود، بسیاری از صنایع مادر نیز در جایگاه فعلی نبودند.
وی افزود: در حال حاضر امکان تهیه ارز مبادلاتی برای قطعه سازان وجود ندارد، زیرا به دلیل عدم همکاری بانک ها توانایی تامین معادل ریالی آن را ندارند و این موضوع ادامه فعالیت برای قطعه سازان را غیرممکن ساخته است.
کد خبر 20334
نظر شما