پرشین خودرو: کارشناسان معتقدند که اساسا صنعت در محیطی بسته و فاقد فضای رقابتی هرگز به رشد نخواهد رسید و علاوه بر زیان مصرف کننده به نوعی تولید کننده نیز متضرر میشود.
به گزارش «پرشین خودرو»، صنعت خودروسازی کشور نیز از این قاعده مستثنی نیست و همواره کارشناسان علمی و اقتصادی اعتقاد دارند تمامی کشورهای صاحب نام در این صنعت در فضای کاملا رقابتی و غیرانحصاری به تولید و عرضه محصولات خود مشغول هستند.
یک کارشناس صنعت خودرو در این باره معتقدند که افزایش بیرویه نرخ خودرو ارتباطی به نوسان ارز ندارد.
روح الله چلونگر اظهار کرد: افزایش بیرویه نرخ خودرو به دلیل نوسانات ارزی سخنی کاملا بی پایه است چرا که بر اساس قول خودروسازان بیشتر قطعات خود را در داخل تولید و حدود 10 قطعه خاص را از خارج وارد میکنند که نمیتواند تا این میزان بر افزایش قیمتها موثر باشد.
وی تاکید کرد: شرکتهای بزرگ خودروساز کشور مدعی هستند که بیشتر قطعات خود را در داخل تولید و تامین میکنند و نیاز چندانی به خارج ندارند که اگر قول آنان صحیح باشد، چرا نوسان ارز اینقدر بر روی قیمت آنان تاثیر میگذارد؟ و اگر هم به واردات خارجی وابسته هستند چرا همواره دم از اشتغال و تولید داخلی میزنند؟
نایب رییس اتحادیه خدمات فنی خودروهای سبک اصفهان در خصوص قطعه سازان گفت: اگر این نوسان نرخ قطعات ساخت داخل را افزایش میدهد بهتر است آن قطعات نیز با کیفیت خوب از کمپانی اصلی وارد شود تا این همه مردم هزینه قطعات بیکیفیت داخلی را ندهند.
چلونگر تاکید کرد: تجربه کشورهای پیشرفته اروپایی و همچنین 50 کشور در حال توسعه نشان داده است که هیچ کشوری بدون برداشتن تعرفههای کلان وارداتی امکان پیشرفت در صنعت خودروسازی را ندارد و اگر این کار عمل صحیحی بود آنان بر این کار مصرتر بودند.
وی افزود: تعرفه بالای گمرکی که برای حفظ اشتغال و تولید خودروسازان وضع شده است "مانند دوستی خاله خرسه" برای این شرکتها است و هیچ سودی برای پیشرفت و جهانی شدن آنان نخواهد داشت بلکه آنان را روزی به زیان نهایی خواهد رساند.
نایب رییس اتحادیه خدمات فنی خودروهای سبک اصفهان ادامه داد: عدم استقبال از خرید محصولات داخلی در بازارهای جهانی دلیلی بر این مدعی است و مردم در داخل کشور هم مجبور به خرید این خودروها هستند.
چلونگر اضافه کرد: کشور ترکیه در صنعت خودروسازی شهرتی ندارد، بلکه به تازگی و در سالهای اخیر به وسیله مونتاژ خودروی مگان و فروش و صادرات آن به کشورهایی مثل ایران درآمد بالایی را کسب میکند که این امر نشانگر آن است که اگر توان تولید محصول خوب و صادراتی را نداریم و ورود در عرصه مونتاژ محصولات خارجی به صرفهتر است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با ابراز تاسف از آمار نگران کننده تصادفات جادهای کشور به ایسنا گفت: جاده، نقص خودرو و عامل انسانی در بروز این تلفات موثر است، اما در تمامی کشورهای پیشرفته جهان، خودروهایی با سرعت 200 کیلومتر بر ساعت نیز به دلیل خطای راننده دچار تصادف میشوند اما خودروهای آنان از حداقل 16 مورد هشدار و ایمنی برخوردار است که زیان به سرنشین را کاهش میدهد.
این کارشناس صنعت خودرو خاطرنشان کرد: به هر حال هر انسانی دچار خطا و سهو در رانندگی میشود، اما خودروی وی نیز باید امکانات ایمنی خوبی داشته باشد و این در حالی است که هنوز تمامی خودروهای تولید داخل ایربک یا همان کیسه هوای محافظ را دارا نیست.
چلونگر یادآور شد: متاسفانه گارانتی در کشور نیز به امری عجیب و مضحک تبدیل شده است چرا که مردم روز پس از تحویل خودروی خود، به نمایندگیهای خدمات پس از فروش مراجعه میکنند که این مورد در هیچ جای دنیا مشاهده نمیشود و فقط وقت، انرژی و هزینه آنان را افزایش داده است.
کد خبر 21320
نظر شما