پرشین خودرو: تغییرات بهای گازوییل تاثیر چندانی بر بازار خودروهای تجاری نداشته است.
یک کارشناس بازار خودروهای تجاری در گفتگو با خبرنگار «پرشین خودرو»، با بیان این مطلب گفت: کاهش یا افزایش نرخ گازوییل بر قیمت خودروهای تجاری در بازار تاثیر چشمگیری نداشته و قیمتها در این بازار تغییر محسوسی را تجربه نکرده است.
ابوالفضل گلزاری با اشاره به اینکه افزایش نرخ گازوییل تنها یک شوک موقت به بازار خودروهای باری وارد کرد، توضیح داد: به دنبال شوک حاصل از گرانی گازوییل، رکود بازار خودروهای تجاری و باری شدیدتر و سنگینتر شد به طوری که آمار خرید و فروش در این بازار به طرز چشمگیری کاهش یافت، اما پس از مدتی مردم به افزایش نرخ گازوییل عادت کردند و بازار شوک را پشت سر گذاشت و کم کم حالت نرمالتری به خود گرفت.
وی ادامه داد: در ایران با توجه به ضعف قوانین و تعرفههای حمل و نقل و کرایههای بار، نوسان قیمت و یا سهمیهبندی گازوییل تاثیر موقت و کمرنگی در بازار خودروهای تجاری و کار دارد.
گلزاری با بیان اینکه در کشور ما قوانین حمل و نقل ضعف زیادی دارد و تعرفه های بار استاندارد نیست، ادامه داد: به عنوان مثال ما در کشور خودروهایی داریم که بیش از 40 سال از عمرشان گذشته و باید از چرخه حمل و نقل خارج می شدند اما متاسفانه به دلیل عدم نظارت و کند بودن اجرای طرح نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی این خودروها همان میزان باری را جابجا می کنند که یک خودرو مدل 89، از این رو کامیون داران برای از رده خارج کردن خودروهای قدیمی و غیراستاندارشان انگیزه چندانی ندارند.
این کارشناس بازار اظهار داشت: برای اینکه ما در کشور بازار مطلوب و رو به رشدی برای خودروهای تجاری و باری داشته باشیم راهی نداریم مگر اینکه در تعرفههای حمل و نقل و کرایههای بار بازنگری کرده و آنها را اصلاح کنیم.
وی تصریح کرد: اگرچه بالا بودن میزان مصرف سوخت كامیونهای پرمصرف قدیمی می تواند انگیزهای برای از رده خارج کردن این خودروها باشد، اما جای خالی خودروهای تجاری مناسب و باکیفیت بالا در سبد خودروسازان داخلی باعث کندی فرایند نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی شده است.
به گفته گلزاری، چنانچه خودروسازان داخلی بتوانند نیاز بازار را پاسخ داده و خودروهایی باکیفیت و ایمنی بالا تولید کنند بازار خودروهای كم مصرف تجاری رونق بیشتری پیدا خواهد کرد.
کد خبر 2180
نظر شما