پرشین خودرو: مردم نباید اجازه دهند که دلال ها حاکم بربازار شوند.
به گزارش «پرشین خودرو» به نقل از بولتن نیوز، خرید نکردن مردم در ماه های پایانی سال ۹۱ و فروردین و اردیبهشت 92به امید کاهش قیمت، نیاز بازار در ماه های خرداد و تیر و کاهش تولید خودروسازان در چندماه اخیر به خاطر مشکلات تولید و تغییر فضای کسب وکار، مطمئناً بازار خودرو را با تلاطم و افزایش قیمت روبرو خواهد کرد و مردم نباید اجازه دهند که دلال ها حاکم بربازار شوند.
برخی رسانه ها و کارشناسان اقتصادی در آستانه انتخابات ریاست جمهوری، این گونه القا می کنند که قیمت خودرو متاثر از سیاست های اقتصادی جدید در ماه های آینده کاهش خواهد یافت.
این درحالی است که هرگونه کاهش هزینه تولید و تغییر فضای کسب وکار بدون تاثیر پذیری از یک مجموعه سیاستی میان مدت و بلندمدت امکان پذیر نیست و نمی توان انتظار داشت که یکباره نرخ تورم، نرخ ارز، روند تحریم ها، تامین نقدینگی واحدهای تولید، افزایش عرضه کالاهایی مانند خودرو و... تغییر کند و بهبود یابد تا شاهد کاهش قیمت ها باشیم.
نکته حائز اهمیت در مورد روند قیمت ها این است که حداقل در مورد قیمت محصولات خودروسازان داخلی، در حال حاضر حداقل قیمت های ممکن در نظر گرفته شده است و اگر کاهش بیش از این امکان داشت، قطعا شورای رقابت راهکاری برای ارانه نرخ های پایین تر ارائه می داد.
نکته مهم دیگر این است که علاوه بر عواملی که روی هزینه تولید هر دستگاه خودرو اثر می گذارد، میزان عرضه و تقاضای خودرو نیز نقش بسیار موثری ایفا می کند.
واقعیت این است که همه ساله در ماه های فروردین و اردیبهشت، با رکود قیمت مواجه هستیم و در ماه های خرداد و تیر تا اواخر تابستان که فصل مسافرت های تابستانی است، تقاضا با رشد زیادی همراه است. اما در سال جاری، میزان تولید در فروردین و اردیبهشت، کاهش قابل توجهی نسبت به سال های قبل داشته است.
از سوی دیگر، مردم ومصرف کنندگانی که منتظر کاهش قیمت ها بودند، خرید نکردند و انتظار داشتند که بعد از کاهش قابل توجه قیمت، متقاضی خرید خودرو باشند.
از سوی دیگر، در ماه های بهمن و اسفند هر سال نیز با رشد تقاضای بالا مواجه هستیم اما در دوماه قبل از عید و در سال 91 به خاطر رشد قیمت ها، تقاضا برای خرید خودرو به نسبت کمتر از سال های قبل بود و موضوع قیمت گذاری شورای رقابت نیز موجب شد که مردم برای خرید دست نگهدارند و خرید خودرو را به سال 92 موکول کردند.
در نتیجه وضعیت 6 ماه گذشته و کاهش تقاضا، موجب شده که فشارتقاضا برای خرید خودرو در ماه های خرداد و تیرماه بیش از سال های قبل باشد و واقعیت این است که مردم پس از چند ماه صبر کردن، اکنون به خودرو نیاز دارند و به خرید خودرو اقدام خواهند کرد و منتظر کاهش قیمت خودرو نخواهند بود.
براین اساس، پیش بینی می شود که حتی با فرض ثابت ماندن قیمت خودرو در کارخانه های خودروسازی، قیمت خودرو تحت تاثیر رشد تقاضای زیاد و همچنین کاهش تولید افزایش یابد و اگر روند عرضه و تقاضا و تولید خودرو به سمت تعادل حرکت نکند و خودروساز با قیمت مشخص مواجه نشود و برای افزایش تولید تلاش نکند، باعث خواهد شد که فقط دلال ها به سود برسند و دلال بازی ها عملا باعث خواهد شد که قیمت خودرو افزایش یابد.
براین اساس باید خرید وفروش خودرو به سمت عادی شدن هدایت شود و این به نفع مردم و خودروساز است که با همین قیمت ها خرید و فروش انجام شود، زیرا در صورتی که مردم خرید نکنند مجبورند در ماه های آینده که تقاضا بالا می رود، با قیمت بالاتر از دلال ها خرید کنند. و این به زیان خودروساز و مصرف کننده است.
لذا بهتر است که خرید و فروش به روند عادی خود برگردد و مصرف کنندگان برای ماه های آینده عملا راه را برای دلال بازی ها باز نکنند و باعث رشد قیمت بیش از حد در بازار خودرو نشوند.
محمدرضا احمدی کارشناس بازار خودرو در این زمینه به خبرنگار ما گفت: معمولاً دو ماه اول هر سال بازار خودرو در رکود به سر میبرد و از اوایل ماه سوم بازار کم کم رونق میگیرد و در تیرماه و با شروع تعطیلات تابستانی و سفرها رونق بازار خودرو به اوج خود میرسد.
آنگونه که از شواهد امر پیداست امسال وضعیت بازار خودرو کمی متفاوت تر از سالهای گذشته خواهد بود، عدم خرید در ماههای پایانی سال ۹۱ به امید کاهش قیمت، نیاز بازار در ماههای خرداد و تیر و کاهش تولید خودروسازان به جهت مشکلات مطمئناً بازار خودرو را با تلاطم و سونامی افزایش قیمت روبرو خواهد کرد.
با توجه به موضوعات پیش آمده در ماههای اخیر و خودداری خریداران به امید کاهش خودرو از یک طرف و کاهش تولید خودرو و نیاز بازار در ماههای آینده از سوی دیگر مطمئناً قیمت خودرو در بازار با جهش ناگهانی و غیر قابل پیش بینی مواجه خواهد شد.
وی گفت: در هفته گذشته بازار نسبت به هفته قبل کمی بهتر بود و قیمت ها نیز تا حدودی افزایش نشان داد ولی به نظر میرسد در روزهای آینده بازار رونق بیشتری بگیرد و تقاضای بالا و عدم عرضه خودرو باعث افزایش سرسام آور قیمت خودرو گردد.
این فعال بازار خودرو افزود: در حال حاضر قیمت خودروها در بازار متغیر است و ثبات خاصی ندارد ولی با توجه به تجربه سالیان گذشته در خصوص افزایش تقاضا در خرداد و تیرماه هر سال به جهت سفرهای تابستانی و احتمال کاهش عرضه خودرو توسط خودروسازان پیش بینی سونامی افزایش قیمت خودرو در بازار دور از ذهن نخواهد بود.
صادقی یک دیگر از فعالان بازار خودرو نیز در خصوص قیمتهای بازار گفت: به نظر من قیمتهای فعلی و وضعیت بازار کنونی آتش زیر خاکستر است و با یک نسیم شعله ور خواهد شد.
وی افزود: با وضعیت اقتصادی فعلی مردم نباید توقع کاهش قیمت خودرو را داشته باشند زیرا وضعیتی که صنعت خودرو کشور به آن دچار است مطمئناً باعث کاهش تولید خواهد شد و این موضوع عرضه و تقاضا را با مشکل مواجه میکند و وتی تقاضا بالا باشد و عرضه به اندازه کافی انجام نشود هم رانت و دلالی ایجاد میشود و هم قیمتها جهش غیرقابل تصور خواهند داشت.
کد خبر 22480
نظر شما