در سال 2010، وقتی که قرار شد کیا، مدل اپیروس خود را پس از 8 سال تولید بازنشسته کند، کادنزا را معرفی کرد. کادنزا از نظر امکانات و تجهیزات لوکس چیزی کم از اپیروس نداشت و با بهکارگیری آخرین پیشرفتهای دنیای خودرو، در مقایسه با اپیروس، رانندگی لذتبخشتری را به ارمغان میآورد. این خودرو توسط پیتر شرایر، طراح سابق آئودی طراحی شده و جلو پنجره ببری شکل که از سال 2009 بخشی از اصول طراحی کیا شد، در آن به چشم میخورد. کیا برای این خودرو با توجه با مصارف مختلف، پیشرانههایی از 200 تا 290 اسب بخار را در نظر گرفته و برای تمامی این موتورها از یک گیرباکس 6 سرعته اتوماتیک استفاده کرده است.
طراحی خارجی
همانگونه که ذکر شد، طراحی خارجی این خودرو توسط پیتر شرایر صورت گرفته است، سرطراح سابق کمپانی آئودی که در کارنامه خود، طراحی نسل اول آئودی TT را نیز دارد. طراحی کادنزا تا حد زیادی از کرایسلر سبرینگ تقلید شده با این تفاوت که در این مدل، خطوط حجیمتر زیبایی خودرو را دو چندان کرده و استفاده از چراغهای نئون، خودرو را متمایز از سایر رقیبانش نشان میدهد. اما از نیمرخ، خودرو، بر خلاف نسل جدید اپتیما که از تمامی زوایا بی نظیر است، چندان زیبا به نظر نمیرسد. این خودرو در طراحی نقایص بسیاری دارد که شاید یکی از دلایل استقبال نسبتا کم از آن ( در مقایسه با گرنجور ) در بازار کشور هم همین باشد.
سواری و عملکرد موتور
پس از روشن کردن خودرو و آغاز حرکت با فشردن پدال گاز، پیشرانه تمام توان خود را جهت رضایت راننده در اختیار او قرار میدهد که نسبت به اپیروس پیشرفت محسوسی داشته و آسانتر اوج می گیرد. اما در دورهای میانی، فشردن پدال گاز کمی خودرو را با شوک مواجه میکند و موتور پس از مکثی کوتاه دور بر میدارد. هر چند که گیرباکس خودرو بسیار مناسب طراحی شده و در هر لحظه آمادگی معکوس کردن دنده و تزریق توان موتور به چرخها را دارد؛ همین امر نیز تا حد قابل توجهی موجب میشود که خودرو راحتتر در دنده سنگین دور بردارد.
اما سواری کادنزا آن چیزی نیست که کیا ادعا میکند، این خودرو به عنوان یک سدان نیمهلوکس ساخته شده در حالیکه سیستم تعلیق آن بیشتر شبیه به یک سدان اسپرت عمل می کند! پس از اینکه سرعت خودرو رفته رفته بالا رفت، آرامش بیشتری در کابین حکم فرما میشود و لرزش و صدا به حداقل میرسد ولی وقتی نیاز باشد که خودرو را به صورت اضطراری متوقف کنید، سیستم ترمز عملکرد مناسبی از خود نشان نمیدهد و فشار زیادی به کابین و سرنشینان وارد خواهد کرد که دلیل آنرا می توان تقسیم نادرست وزن در این خودرو دانست.
طراحی داخلی
در داخل خودرو ، تا جای ممکن سعی شده فضایی لوکس ترسیم شود اما کیفیت پایین ساخت ادوات داخلی خودرو، کمی سبب گله خریداران میشود. در مرکز جلو داشبورد خودرو، یک پنل عریض جای گرفته که سعی شده تمامی تجهیزات بر روی آن به صورت منظم نصب شوند و تا حد زیادی در دسترس راننده باشند ولی این پنل تمام قسمت میانی را اشغال کرده و تا حدی فضای درونی خودرو را خسته کننده میکنند. اما در هر صورت داخل خودرو برتر از طراحی خارجی آن است و اگر امکانات داخلی و راحتی برایتان ملاک باشد و به طرح بیرونی چندان اهمیت ندهید، کادنزا گزینه خوبی برای شما خواهد بود.
به گزارش تخت گاز، آزرا ( گرنجور ) اصیلترین خودرو در بین دو رقیب دیگر بود، چرا که از سال 1986، کمپانی هیوندای، میتسوبیشی دبونایر را با نام گرنجور مونتاژ میکرد. پس از آن، در سال 1992 نسل دوم این خودرو توسط هیوندای مونتاژ شد تا اینکه در سال 1998، نسل سوم گرنجور، به طور کلی توسط هیوندای طراحی و ساخته شد، نسل بعدی هم که هیوندای آنرا در سال 2005 روانه بازار کرد، به کشورمان نیز راه یافت و با استقبال خوبی هم مواجه شد. این خودرو دارای پیشرانهای قدرتمند بود که در سال 2011، با ارائه مدل فیس لیفت و بهکارگیری گیرباکس 6 سرعته، بازده آن به حداکثر رسید. و سرانجام نسل جدید گرنجور با طرحی بینظیر در سال 2012 معرفی و راهی بازار شد.
طراحی خارجی
برتری طراحی خارجی این خودرو، نسبت به دو هماورد دیگر کاملا محسوس است. در طراحی این خودرو، از فرم کلی نسل جدید سوناتا استفاده شده و آشکارا می توان تقلید از بنز سیالاس را در آن مشاهده کرد و ترکیب همه اینها با فرم نسل قبلی آزرا، خودرویی زیبا پدید آوردهاست.
در نمای جلو با به کارگیری چراغهای هالوژنی و استفاده از نئون در کنار آنها، یکی از زیباترین طرحهای هیوندای بهوجود آمده است. و علاوه بر اینها، خطوط روی بدنه و کاپوت، تا حد زیادی طراحی خودرو را به سوی محصولات اروپایی سوق میدهد. در پشت این خودرو، مانند نسل قبلی، چراغها از بالای محل پلاک به هم متصل شدهاند و در بالای آنها، با بهوجود آمدن یک برآمدگی، یک اسپویلر زیبا در عقب ماشین جای گرفته است.
سواری و عملکرد موتور
این خودرو از نظر سواری و عملکرد موتور تا حدی شبیه کادنزا عمل میکند با این تفاوت که این خودرو مملو از آپشنهای مختلف است و تا حد زیادی سواری را راحت و آسودهتر میکند. سیستم تعلیق این خودرو بینظیر طراحی شده به طوری که سواری نرم آن نسبت به دو رقیب دیگر، کاملا محسوس است. گرچه دور برداشتن موتور نسبت به کادنزا کمی ضعیفتر بود اما ضعف مشهودی هم از خود نشان نداد.
وقتی پدال را تا انتها فشار میدهید، گیرباکس در صورت نیاز به بهترین نحو معکوس کشیده و با تمام قوا سعی میکند که خواسته شما را برآورده کند. اما نکته مثبت این خودرو ایمنی است که آنرا نسبت به دو رقیبش متمایز میکند. در این خودرو نقاط کور به حداقل رسیده و ترمز با عملکردی فوق العاده ایمنی خودرو را تضمین میکند.
طراحی داخلی
طراحی داخلی این مدل با نسل قبلی به هیچ عنوان قابل مقایسه نیست. داخل خودرو همانند نسل جدید سوناتا تزیین شدهاست. ولی با این تفاوت که در این خودرو، قابلیتها و امکانات لوکس به عنوان ملاک اول طراحان در نظر گرفتهشده و تا حدودی از نظر کیفیت میتواند با جنسیس سدان رقابت کند.
استفاده از دریچههای کولر کشیده و عمودی، نصب مانیتور، و امکانات لوکس، کمی آب و تاب یک خودروی تجملی را به آن داده که با این قیمت، خودروی دیگری نمیتواند این آپشنها را در اختیارتان قراردهد. علاوه بر اینها، طراحی زیبا و راحت صندلیها نسبت به دو رقیب دیگر، امتیاز مثبتی برای این خودرو محسوب میشود.
تویوتا مدل آریون خود را، بر پایه طراحی کمری ساخته است. این خودرو در اصل مخصوص بازار خاورمیانه و استرالیا طراحی شد که مردم آن به خودروهای بزرگ و سنگین علاقه دارند. در این خودرو، استفاده از آپشنها نسبت به دیگر رقبا بسیار ناچیز است که میتوان یکی از دلایل استقبال کم از نسل قدیم و جدید این خودرو در ایران را همین دانست. اما موتور قدرتمند و پر توان تویوتا، رقابت میان این خودرو و دو رقیب دیگر در بخشهای فنی را عملا بی معنی میکند.
طراحی خارجی
طراحی نسل قبلی، تا حدی زیباتر و آرام تر از نسل جدید است. در عقب این نسل، تویوتا تا جای ممکن سعی داشته چهره خودرو را تهاجمی نشان دهد ولی همین امر موجب شده تا نجابت و اصالت نسل قبل را نداشته باشد. ولی جلوی خودرو تا حد زیادی شبیه لکسوس شده و نمای لوکستری نسبت به نسل قبلی در جلوی خودرو به چشم میخورد. نکته لازم به ذکر در مورد این خودرو این است که در طراحی آن از هیچ خودرویی ( به جز نسل قبل همین مدل ) تقلید نشده و همین نکته خود یک امتیاز مثبت برای آریون محسوب میشود. اما چیزی که در این مدل کمی از نمای لوکس خودرو کاسته، سپر ها و اسپویلر اسپرت است که تا حد زیادی خودرو را به یک اسپرت شهری شبیه میکند تا یک سدان نیمه لوکس! البته این سپرها و اسپویلر به صورت یک آپشن بر روی خودرو نصب میشود.
سواری و عملکرد موتور
سواری آریون، به هیچ وجه با رقبایش قابل مقایسه نیست. با نشستن در پشت فرمان خودرو و فشردن دکمه استارت، پیشرانه 5/3 لیتری بی سر و صدای آن روشن میشود. ترمز دستی در سمت راست پدال ترمز، با فشردن پدال مخصوص خلاص میشده و گیرباکس به راحتی در حالت D قرار میگیرد، سواری با این خودرو کاملا به خودتان بستگی دارد، اگر با خودرو آرام و نرم برخورد کنید، سواری لوکس و کمنقصی به شما ارائه میدهد ولی در صورتی که گاز کمی بیش از حد نیاز فشرده شود، آریون برگ برنده را رو میکند.
شتاب خودرو به طزر وحشتآوری بالاست به طوری که در اولین فشار به گاز، کاملا متعجب خواهید شد که چنین خودرویی با حرکت اولیهای نرم و آرام چگونه چنین شتابی را در اختیارتان قرار میدهد! در شتابهای ناگهانی، تمرکز و هماهنگی خودرو بی نقص است، کمترین مکثی ندارد و تا جایی که بتواند نیاز راننده به شتابگیری را بر طرف میکند. ( البته این خودرو نیاز مرا بیش از حد انتظارم فراهم کرد، چرا که از نظر قدرت ، رقبا هیچ حرفی برای گفتن در مقابل آن ندارند! ) یکی از نقاط قوت این خودرو پدالهای تعویض دنده از پشت فرمان هستند، که بسیار دقیق عمل میکنند و در طول رانندگی نیم ساعته ما با این خودرو، کوچکترین ایرادی از خود نشان ندادند.
هندلینگ خودرو عالی نیست ولی نقص خاصی هم ندارد اما یکی از مسائلی که حین رانندگی ما را آزرد، نرمی بیش از اندازه فرمان بود، چرا که گاهی اوقات، چالهها و ناهمواریهای خیابان فرمان را از دستمان به اصطلاح میقاپید. ترمز خودرو هم بدون هیچ نقصی عمل کرد و حتی در سراشیبی هم ضعفی از خود نشان نداد. در مجموع سواری آریون نسبت به دو رقیب دیگر لذت بخشتر است و در رقابتهای خیابانی، راننده را سربلند میکند.
طراحی داخلی
طراحی داخلی خودرو نسبت به نسل قبلی، تغییر چندانی به خود ندیده؛ در پشت آمپرهای خودرو، طراحی کمی پسرفت داشته و نسبت به نسل قبلی خسته کنندهتر به نظر میرسد. اما در جلو داشبورد، رنگ و بوی طراحی نسل قبل به چشم میخورد و همه چیز طبق نظم خاصی چیده شده ولی در قیاس با سایر رقبا، امکانات لوکس مشاهده نمیشود.
یکی از نقایص داخلی این خودرو، کم بود جای اضافی برای قرار دادن دسته کلید و موبایل است که استفاده از موبایل را در حین رانندگی کمی سخت میکند. کیفیت خوب ادوات داخلی، نسبت به دو رقیب دیگر، کاملا محسوس است و با اینکه امکانات خیلی زیاد نیست، فضای داخلی چیزی کم از سایرین ندارد.
نظر شما