پرشین خودرو: رییس ستاد مرکزی معاینه فنی خودرو شهرداری اصفهان با بیان این که روزانه ۹۲۰ هزار دستگاه خودرو سبک در این کلانشهر تردد می کند، اعلام کرد: از این تعداد ۵۰۰ هزار خودرو باید مورد معاینه قرار گیرند.
به گزارش «پرشین خودرو»، جمشید جمشیدیان با اعلام این خبر گفت: در صورتی که خودروها به صورت مستمر به مراکز معاینه فنی مراجعه کنند، تا ۲۰ درصد تصادفات ناشی از نقص فنی و ضریب ایمنی کاهش می یابد.
وی با اشاره به این که روزانه ۹۲۰ هزار دستگاه خودرو سبک در این کلانشهر تردد می کند، اذعان داشت: از این تعداد ۵۰۰ هزار خودرو باید مورد معاینه قرار گیرند. همچنین ۵۰۰ هزار موتورسیکلت در این شهر تردد می کند که بیش از ۹۰ درصد این موتورسیکلت ها نیاز به معاینه فنی دارد.
رییس ستاد مرکزی معاینه فنی خودرو شهرداری اصفهان با بیان این مطلب که از حدود ۲۰ هزار خودرو سنگین و نیمه سنگین موجود در شهر ۷۰ درصد آن نیاز به معاینه فنی دارد، ادامه داد: این خودروها به دلیل دور بودن به مراکز معاینه فنی مورد معاینه قرار نمی گیرند.
وی بر ضرورت معاینه فنی موتورسیكلت ها كه سهم بسزایی در آلودگی هوا و آلودگی صوتی شهر دارند، تاکید کرد و اذعان داشت: به دلیل عدم تبعیت موتورسیکلت سواران از ضوابط و قوانین معاینه فنی کنترل برای ارجاع موتور سیکلت ها به معاینه فنی دشوار و سخت است.
جمشیدیان با اشاره به این که از سال ۸۸ تاکنون شهرداری جهت راه اندازی مراکز معاینه فنی موتورسیکلت اعلام آمادگی کرده است، افزود: هنوز وزارت کشور تجهیزات لازم را برای معاینه فنی خودروهای سنگین و موتور سیکلت به شهرداری تحویل نداده و این مهم به تعویق افتاده است.
وی با تاكید بر لزوم نظارت بر موتور سیكلت ها گفت: با اجرایی شدن لایحه مدیریت حمل و نقل و مدیریت سوخت، نظارت بر موتور سیكلت ها و خودروها جدی تر شده و الزام داشتن برگه معاینه فنی افزایش خواهد یافت. همچنین ستاد معاینه فنی خودروهای شهرداری اصفهان ساز و كارهای لازم را در این خصوص آماده كرده است.
رییس ستاد مرکزی معاینه فنی خودرو شهرداری اصفهان، برداشت اشتباه شهروندان از قانون جدید ۵ ساله شدن معاینه فنی خودروها را عامل اصلی کاهش مراجعه به مراکز معاینه فنی خودرو در اصفهان دانست و گفت: برداشت اشتباه شهروندان از این قانون و کمبود ضوابط قانونی در این خصوص علت اصلی کاهش مراجعات به مراکز معاینه فنی خودرو در کلانشهر اصفهان است.
وی با با تاکید بر این که قانون جدید ۵ ساله شدن معاینه فنی خودروها برای وسایل نقیله سال ۹۰ به بعد بوده نه قبل از آن، تصریح کرد: در حال حاضر فقط ۳۰ درصد از ظرفیت مراکز معاینه فنی خودرو استفاده می شود و در واقع حدود ۷۰ درصد ظرفیت مراکز معاینه فنی خالی و بلا استفاده می باشد که این آمار بسیار اسفبار است.
جمشیدیان به تلاش های کمیسیون های مربوطه در مجلس در زمینه کاهش زمان معاینه فنی از ۵ به ۲ سال اشاره و اضافه کرد: تمام خودروهای مدل پایین تر از سال ۸۹ مشمول معاینه فنی هستند. این در حالی است که با معاینه فنی مکانیزه مصرف سوخت خودروها تا ۱۵ درصد کاهش می یابد.
وی ۷۰ درصد آلودگی هوا را به علت تردد خودروها دانست و خاطر نشان کرد: با معاینه فنی خودروها ۲۵ درصد از آلاینده ها کاسته خواهد شد. همچنین کاهش مصرف سوخت، کاهش آلودگی هوا، افزایش ایمنی تردد و جلوگیری از تصادفات ناشی از نقص فنی خودروها، از مهمترین دلایل راه اندازی مراکز مکانیزه معاینه فنی خودروها می باشد. لذا لازم است جهت استفاده بهینه از این مراکز و کاهش تصادفات رانندگان، مالکان خودروها توجه بیشتری به این امر داشته باشند؛ به طوری که افزایش مراجعات به مراکز مکانیزه معاینه فنی خودرو اثر مستقیم بر جامعه دارد.
رییس ستاد مرکزی معاینه فنی خودرو شهرداری اصفهان با اشاره به فرا رسیدن فصل پاییز و بروز پدیده وارونگی هوا تصریح کرد: با توجه به این که خودروها سهم مهمی در آلودگی هوا دارند. لذا با معاینه فنی و تنظیم موتور می توان از بروز خساراتی که با بروز پدیده مه دود فتوشیمیایی ایجاد می شود، جلوگیری کرد؛ به طوری که این امر سلامت مردم و بناهای تاریخی را نیز تهدید می کند.
کد خبر 25896
نظر شما