پرشین خودرو: منتظر ماندن در ایستگاه مترو برای رسیدن قطار و یا گرفتار شدن در ترافیک خودروها در هر شرایطی آزار دهنده است و به همین دلیل محققان تاکید دارند از آنجا که در آینده بر حجم ترافیک افزوده خواهد شد، باید به دنبال راهکاری جدی برای کاهش مشکلات ناشی از بار ترافیکی سنگین به ویژه در شهرهای بزرگ جهان باشیم.
به گزارش «پرشین خودرو»، اودو بکر، کارشناس ترافیک از دانشگاه فنی درسدن در آلمان در همین رابطه خاطر نشان ساخت: تحرک و جابهجایی حق مسلم بشر است هرچند این حق در بیانیه حقوق بشر سازمان ملل عنوان نشده اما بیتردید یکی از حقوق اساسی و اولیه در زندگی انسانها است.
اودو بکر همچنین معتقد است: جابهجایی از موضوعاتی است که با زندگی انسانها پیوند خورده و مردم باید در محیط زندگی خود با شیوههای حمل و نقلی که از سوی مسئولان برای آنها تعریف و تعیین میشود برای تردد در شهر مثلا رفتن به مطب دکتر، دانشگاه، مدرسه، سینما و یا دیدن دوستان خود هماهنگ شوند.
مردم در بسیاری از شهرهای بزرگ جهان به دلیل درهمریختگی ترافیک با خطرات جدی مواجه میشوند. مسافران درونشهری در راه رسیدن به محیط کارشان در ترافیکهای سنگین خودروها گیر میافتند زیرا خیابانها از ظرفیت لازم برای جابهجا کردن خودروها در ساعت اوج ترافیک برخوردار نیستند.
همچنین برخی افراد به وسایل حمل و نقل عمومی همچون اتوبوسها و مترو متوسل میشوند اما گاهی اوقات حتی سیستم حمل و نقل عمومی نیز قابل اعتماد و هماهنگ نیست. در برخی شهرها نیز حتی استفاده از دوچرخه در مسافتهای کوتاه هم برای همه افراد مقدور نیست.
ترافیک خودروها یکی از مشکلات عمده در شهرهاست. وجود آلودگیهای صوتی و آلایندههای مضر برای انسان بر ساکنان شهرها فشارهای جسمی و روانی وارد میکند و از رفاه عمومی آنها میکاهد. همچنین افزایش تولید گازهای گلخانهای، تغییرات جدی در اوضاع جوی زمین ایجاد کرده و امنیت بسیاری از زمینیها را به خطر میاندازد.
برای حل این بحران در برخی کشورها تدابیری اندیشیده شده است. برای مثال در بسیاری از شهرهای آلمان قوانینی اعمال شده که به موجب آن، خودروهای آلاینده برای تردد در داخل شهرها با محدودیت روبرو میشوند. علاوه بر این، تعداد عمدهای از خودروهای فرسوده که بر افزایش آلودگی تاثیر داشتند از خیابانهای آلمان جمعآوری شدهاند.
در آلمان همچنین برای حل این معضل وسایل حمل و نقل عمومی، یارانه دولتی دریافت میکنند اما با این حال نتایج یک مطالعه نشان داده است که بهای بلیط ها نسبت به هزینه راندن یک خودرو، افزایش داشته است.
در این میان برخی از دولتها برای کاهش این بحران طرح رایگان اتوبوس و مترو را ارائه کردهاند.
برخی کشورها طرح رایگان استفاده از اتوبوس و مترو را برای شهروندانشان اجرا کرده و به نتایج سودبخشی نیز رسیدهاند. به طور مثال در پایتخت استونی در ماه ژانویه سال جاری میلادی (2013) استفاده از وسایل نقلیه عمومی رایگان برای شهروندان در نظر گرفته شد. در پی اجرای این طرح مطالعات نشان داد که ترافیک خودروها تا حدود 15 درصد در این شهر کاهش یافت.
به گزارش ایسنا به نقل از دویچهوله، پروژه مشابهی نیز در سال 1975 میلادی در پورتلند و اورگن آمریکا اجرا شدند اما سال گذشته به دلیل تحمیل هزینه بالا بر دولت این پروژهها نیز متوقف شدند.
بکر در این مطالعه تاکید کرد: برای این که در آینده نزدیک در بنبست ترافیک گرفتار نشویم باید از هماکنون به دنبال راهکارهای متفاوت و ایجاد زیرساختهای پیشرفته و فنی برای حل این معضل جدی باشیم. در این میان آموزش صحیح مردم در استفاده از خودروهای شخصی و خدمات شهری نیز بسیار حائز اهمیت است. برای مثال هر کدام از ما اگر میتوانیم یک خرید عادی روزانه را از سوپرمارکت نزدیک منزل خود انجام دهیم، هیچ ضرورتی ندارد که با اتومبیل شخصی خود مسافت طولانی را طی کنیم تا همان لوازم مورد نیاز را از یک فروشگاه بزرگ در مسافتی بسیار دورتر تهیه کنیم. این شیوه زندگی به ویژه در شرایطی که تجملگرایی جایگزین دوراندیشی میشود، بدون شک هزینههای سنگینی را بر زندگی خود ما، جامعه و سایر همشهریهایمان تحمیل میکند.
کد خبر 26185
نظر شما