پرشین خودرو: وزیر صنایع و معادن امروز در حالی که اقدامات صورت گرفته در گروه خودروسازی سایپا را مثبت و سازنده ارزیابی کرد، از دیگر سو عدم استفاده کامل از ظرفیت های موجود در صنعت خودرو را مورد انتقاد قرارداد.
به گزارش خبرنگار «پرشین خودرو»، علی اکبر محرابیان که به منظور بازدید از طرح ها و پروژه های در دست اجرای گروه خودروسازی سایپا در این شرکت حضور یافته بود در جمع مدیران و کارکنان این مجموعه اعلام کرد: آنچه امروز در نتیجه فعالیت های صنعت خودرو ایران مشاهده می شود، در حقیقت استفاده از تمام ظرفیت ها نیست و این صنعت در کشور ما می تواند به جایگاه بالاتری دست پیدا کند.
وزیر صنایع و معادن ادامه داد: خوشحالم وقتی که این انتقاد را مطرح می کنم بسیاری از کارشناسان این صنعت که در سالن حضور دارند به نشانه تایید سرتکان می دهند و این موضوع نشان می دهد که بلا استفاده ماندن این ظرفیت ها دغدغه تمام این افراد است.
وزیر صنایع با تاكید براینكه تمام توفیقات یاد شده همه توان صنعت خودروی كشور نیست، خاطرنشان کرد: توانایی و ظرفیت صنعت خودروی كشور به مراتب بیشتر از آمارها و ارقام ذكر شده است كه باید هم اكنون با یكدیگر عهدی ببندیم كه هدفگذاری بالاتری برای صنعت خودروی كشور ترسیم و عملی كنیم.
وزیر صنایع و معادن افزود: صنعت خودروسازی کشور برای نخستین بار در سال 1389 صاحب استراتژی و برنامه عملی شد.
محرابیان در ادامه از تاسیس و راه اندازی سومین رکن خودروسازی كشور در سال جاری خبر داد و گفت: در سال 90 باید تجربیات و دانش فنی و علمی موجود در عرصه خودروسازی به طور همزمان به منصه ظهور برسد.
وی اظهار داشت: رکن سوم صنعت خودروسازی کشور با استفاده از تمام تجارب كشور در صنعت خودروسازی، قرار است توانمند، چابك و با ظرفیت تولید بالا و با نگاه صادراتی محصولاتی تولید كند كه پاسخ گوی نیازهای داخلی و خارجی باشد.
وی با بیان اینكه در شرایط فعلی دو خودروسازی داخلی سایپا و ایران خودرو در كشور فعالیت دارند، اضافه كرد: هم اكنون مجموعه صنعت خودروسازی كشور این ظرفیت را دارد كه قطب سوم خودروسازی در كشور تاسیس و راه اندازی شود.
وزیر صنایع و معادن سپس با اشاره به عملكرد بخش صنعت و معدن در سال 89 گفت: سال گذشته را در حالی پشت سر گذاشتیم كه تمام بدخواهان یكپارچه و متحد تلاش خود را به كار گرفتند تا چرخه تولید و اقتصاد ایران را از حركت باز دارند.
محرابیان با بیان اینكه این افراد نه تنها نتوانستند لطمهای بزنند بلكه اقتصاد كشور در سال گذشته شاهد افتخارات و پیشرفتهای فراوانی بود، افزود: بخش صنعت و معدن به عنوان ركن اساسی اقتصاد در این پیشرفتها پیشتاز بود.
وزیر صنایع و معادن در ادامه بورس را شاخصی برای انعكاس پیشرفتهای اقتصادی كشور برشمرد و گفت: زمانی كه به شاخصها و تفاوتهای بورس كشور در ابتدا و انتهای سال 89 نظر كنیم، متوجه خواهیم شد كه اقتصاد كشور به ویژه صنعت از چه رشد عظیمی برخوردار بوده است.
وی تصریح كرد: شاخص بورس كشور در فروردین ماه سال 89 حدود 12 هزار واحد بود كه هم اكنون این میزان از مرز 25 هزار واحد عبور كرده است.
محرابیان ادامه داد: در سال گذشته در كنار تحریمهای كشورهای غربی علیه ایران، موضوعاتی وجود داشت كه از نظر برخی میتوانست موانعی برای تولید بوجود آورد اما نه تنها مانعی ایجاد نكرد بلكه باعث رشد اقتصاد و صنعت كشور نیز شد.
وزیر صنایع موضوع اجرای قانون هدفمندی یارانهها را از جمله این موارد برشمرد و اظهار داشت: بیشترین رشد اقتصاد و صنعت كشور در سه ماهه چهارم سال اتفاق افتاد كه به لطف الهی این توفیقات در سال 90 ادامه خواهد داشت.
وی در ادامه با اشاره به نامگذاری سال 90 به نام سال جهاد اقتصادی توسط رهبر معظم انقلاب اسلامی، گفت: موضوع جهاد اقتصادی تنها به بخش صنعت و فعالان اقتصادی مربوط نمیشود بلكه به بخشهای فرهنگی و اجتماعی و همچنین تك تك آحاد مردم ارتباط دارد.
محرابیان افزود: همانطور كه در سالیان دفاع مقدس با حضور پررنگ مردم بر دشمنان چیره شدیم در جهاد اقتصادی نیز با حضور مردم خواهیم توانست به توفیقات چشمگیری دست پیدا كنیم.
وزیر صنایع و معادن سپس اضافه كرد: جهاد اقتصادی برای آحاد مردم بدان معناست زمانی كه توانایی تولید محصول ایرانی موجود است به سراغ محصولات خارجی نروند.
محرابیان تصریح كرد: بخش صنعت كشور هم اكنون این اطمینان را به جامعه ایرانی میدهد كه با رشد كمی تولید و ارتقای كیفیت میتواند بیشترین نیازهای مردم را تامین كند.
وی با بیان اینكه بخش صنعت امروز قادر به تامین نیازهای كشور است، گفت: در اغلب بخشهای صنعتی ظرفیتهایی بوجود آمده كه كاملا پاسخگوی نیاز كشور است.
وزیر صنایع ومعادن سپس به موضوع واردات اشاره كرد و گفت: ما با مبادلات اقتصادی با دیگر كشورها مخالف نیستیم بلكه این مبادلات را در راستای رشد محصولات داخلی میدانیم اما زمانی كه در كشور توانایی تامین نیازهای داخلی وجود دارد نباید محصولات خارجی آن هم از نوع بیكیفیت وارد كشور شود .
وی افزود: بزرگترین جهاد اقتصادی تودهها این است كه در تامین نیازها و خرید ملزومات خود و همچنین برای رشد اقتصاد و اشتغال در كشور از محصولات تولید داخل استفاده كنند.
وزیر صنایع و معادن همچنین به موضوع صنعت خودرو در كشور اشاره كرد و گفت: تلاش و كوشش صنعتگران بخش خودروی كشور در پنج سال گذشته سبب شد بتوانیم بسیاری از برنامههایی كه از نگاه برخی در حد خیال بود را عملی كنیم.
محرابیان افزود: در این مدت میزان تولیدات خودروی كشور بیش از مجموع تاریخ كشور بوده است و در حوزه تنوع محصول نیز هم اكنون دهها مدل خودرو در كشور تولید میشود.
وی اضافه كرد: در بحث رشد صادرات خودرو نیز با برنامهریزی منسجم، هم اكنون قادر هستیم به بازارهای مختلف صادراتی پایدار و مستمر داشته باشیم.
وزیر صنایع سپس سال 89 را در تاریخ صنعت خودروی كشور سالی درخشان توصیف كرد و گفت: مجموعه صنعت كشور به دور از شعارگرایی و به صورت خاموش در سال گذشته تلاش های بیشائبهای را انجام داده است.
وی با بیان اینكه در سال گذشته برای نخستین بار صنعت خودروی كشور صاحب استراتژی و برنامه عمل شد، افزود: هم اكنون میزان استفاده از خودرو و همچنین تعداد خودروهای تولیدی بیش از سال 84 است ضمن اینكه متوسط مصرف بنزین در كشور از متوسط مصرف بنزین در سال 84 به مراتب كمتر است.
محرابیان سپس تصریح كرد: براساس برنامهریزیهای انجام شده در سال 90 هیچ خودروی بدون استاندارد تولید و به بازار عرضه نخواهد شد.
کد خبر 2825
نظر شما