پرشین خودرو: در جلسه کارگروه ملی کاهش آلودگی هوا بر کاهش تعرفه واردات خودروهای پاک و همچنین تغییر سوخت نیروگاه بعثت تهران تأکید شد.
به گزارش «پرشین خودرو»، جلسه کارگروه ملی آلودگی هوا در سازمان حفاظت محیط زیست با حضورسعیدمتصدی معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست، مدیران حمل ونقل و ترافیک وکمیته کاهش آلودگی هوای شهرداری تهران، نمایندگان سمنهای زیست محیطی،نماینده وزارتخانههای نفت و صنعت و معدن تشکیل شد.
متصدی در ابتدای جلسه با اشاره به اینکه همواره در فصل زمستان شاهد افزایش آلودگی هوا هستیم بر لزوم تشکیل هفتگی این جلسات تأکید کرد و ادامه داد: بنا بر خواست رئیس جمهور مبنی بر تشکیل جلسه ویژه شورایعالی محیط زیست با محوریت موضوع آلودگی هوا از همه حاضرین میخواهیم مسائل، برنامههای کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت و پیشنهادات خود را به منظور جمع بندی و ارائه در این جلسه برای کارگروه ارسال کنند.
معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست با اعلام اینکه سیزدهمین نمایشگاه بین المللی محیط زیست 24 بهمن ماه آغاز به کار میکند، افزود: از حضور همه علاقمندان در این نمایشگاه استقبال می کنیم و این نمایشگاه را فرصتی مناسب برای تبادل اطلاعات و تجربیات و تکنولوژیها میدانیم.
وی همچنین از همه حاضرین خواست برنامهها و راه کارهای خود را برای اجرای بهتر برنامههای روز هوای پاک، 29 دی ماه ارائه دهند.
تغییر سوخت نیروگاه بعثت مهمترین اقدام برای کاهش آلودگی هوا
در ادامه جلسه محمد رستگاری معاون اداره کل حفاظت محیط زیست استان تهران، گزارشی از وضعیت کیفی هوای شهر تهران در 10 سال گذشته، همچنین وضعیت هوای تهران از ابتدای سال ارائه داد.
رستگاری با بیان اینکه آلاینده ذرات معلق با قطر کمتر از 2.5میکرون از مهمترین آلایندههای شهر تهران است، افزود: روند کاهشی این آلاینده از سال 1381 تا 1390 در پارامتر گازی نشان از موفقیت تدریجی اجرای برنامه کاهش آلودگی هوا دارد.
وی در ادامه با ارائه گزارش نموداری تاثیر شاخصهای مختلف در آلودگی هوا، ادامه داد: این گزارشهای روزانه نشان میدهد در سال 92 روزهای پاک کمی کاهش داشته و روزهای سالم افزایش یافته است. البته در یکی و دو ماه گذشته چند روز شرایط اضطرار و نامطلوب داشتیم و به همین منظور چهار جلسه کمیته اضطرار تشکیل و اقداماتی به منظور کاهش خطرات صورت پذیرفت.
رستگاری تشکیل کمیته اضطرار آلودگی هوا، تعطیلی مدارس، زوج و فرد کردن خودروها از درب منازل، تعطیلی صنایع بزرگ مقیاس، پایش دقیق واحدهای آلاینده و تعطیل کردن آنها از جمله معادن شن و ماسه و کارخانجات آسفالت را از جمله اقدامات اضطراری برای جلوگیری از روند تاثیر نامطلوب آلودگی هوای تهران عنوان کرد و افزود: تغییر سوخت نیروگاه بعثت با پیگیریهای سازمان، همکاری وزارتخانه های نفت و نیرو و تعامل سازنده قوه قضائیه مهمترین اقدام در جهت کاهش آلودگی هوای تهران بود.
تعرفه واردات خودروهای پاک کاهش یابد
در ادامه جلسه حجت الله بهروز قائم مقام معاونت حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران گزارشی از روند اقدامات انجام شده در زمینه توسعه حمل و نقل عمومی توسط شهرداری تهران ارائه داد و افزود: پتانسیل اصلی و مهم حمل و نقل عمومی کاهش آلاینده های هوا است و برای رسیدن به جایگاه اصلی حمل و نقل عمومی باید اقدامات حمایتی دولت از توسعه مترو و اتوبوسرانی افزایش یابد زیرا شهرداری توان محدودی دارد.
قائم مقام معاونت حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران با اشاره به قوانین دست و پا گیر موجود به خصوص قوانین گمرک از مسئولین سازمان حفاظت محیط زیست خواست رایزنی ویژه برای کاهش تعرفه های گمرکی خودروهای پاک حتی تا رسیدن به تعرفه صفر درصد انجام دهند.
بهروز همچنین با اشاره به تفاوت معضلات زیست محیطی کلانشهرها خواستار تصویب قوانینی منطبق با شرایط خاص هر شهر و کلان شهر به ویژه کلان شهر تهران شد.
آلودگی هوا باید در منبع کنترل شود
به گزارش فارس، وحید حسینی نماینده کارگروه زیست محیطی شهرداری تهران از دیگر سخنرانان این نشست بود.
حسینی با شرح برنامه های شهرداری تهران برای کاهش آلودگی هوا، معضل آلودگی را قابل حل دانست و خواستار کنترل آلودگی هوا از منبع شد.
ملاک اصلی کمیته کاهش آلودگی هوا، برنامه دوم جامع کاهش آلودگی هواست
محمد هادی حیدرزاده مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران هم با اشاره به اینکه ملاک اصلی کمیته کاهش آلودگی هوا، برنامه دوم جامع کاهش آلودگی هوا و 22 بند مصوبه هیئت وزیران است، از همه حاضرین خواست برنامهها و پیشنهادات خود را منطبق با برنامه دوم جامع کاهش آلودگی هوا ارائه دهند.
بنابراین گزارش، در پایان جلسه نیز نمایندگان تشکلهای زیست محیطی به بیان دیدگاههای خود در ارتباط با مسائل مطروحه پرداختند.
کد خبر 28423
نظر شما