پرشین خودرو: هم اكنون كه بیش از پنج ماه از سال 89 میگذرد عملا هیچ گونه ثبت سفارشی برای واردات خودرو صورت نگرفته این در حالی است كه معاون وزیر صنایع و معادن از نبود هیج گونه مانع و محدودیتی برای واردات خودرو خبر داده است.
به گزارش «پرشین خودرو»، اگرچه كارشناسان یكی ازدلایل جلوگیری از ثبت سفارش برای واردات خودرو را بحث تحریمها میدانند اما شرایط سخت وزارت صنایع برای ارایه خدمات پس از فروش میتواند عامل اصلی این مهم در ماههای اخیر باشد.
از جمله شرایط وزارت صنایع برای شركتهای خارجی ایجاد تعمیرگاه و ارایه خدمات پس از فروش در مراكز استانهای كشور است، شرایطی كه به احتمال زیاد واردكنندگان بزرگ خودرو امكان آن را ندارند، و وزارت صنایع هم از معرفی آنها برای ثبت سفارش به وزارت بازرگانی خودداری میكند.
اگرچه بحث ارایه خدمات پس از فروش برای خودروهای وارداتی موضوع قابل قبول و در راستای بحث مشتری مداری است اما این رویكرد در مقابل ضعف و پاشنه آشیل خودروسازان داخلی كه همان نبود رضایت مشتریان از خدمات پس از فروش تولیدات داخلی است، جای تامل دارد.
براساس آمارهای موجود سال گذشته یك میلیون و 400 هزار دستگاه خودرو در كشور تولید شد در حالی كه تنها 42 هزار خودرو وارد كشور شده است، با توجه به این تناسب، اولویت ارایه خدمات پس از فروش هر دو موضوع قابل تشخیص است.
به نظر میرسد سیاست سختگیرانه وزارت صنایع و معادن پیش از آنكه در مورد خودروهای وارداتی در پیش گرفته شود، باید در خصوص محصولات داخل اعمال شود.
معاون وزیر صنایع و معادن در نشستی چند دقیقهای كه اخبرا برگزار كرد، خطاب به خبرنگاران گفت: در گذشته برای صدور مجوز واردات خودرو کنترل دقیقی صورت نمیگرفت اما در آییننامه اجرایی قانون حمایت از حقوق مصرفکننده، تکلیفی مشخص شده که بر اساس آن واردات خودرو باید با خدمات پس از فروش تناسب داشته باشد.
افشین روغنی ادامه داد: مصوبه حمایت از مصرفکنندگان خودرو اجازه ایجاد محدودیت در ثبت سفارش واردات خودرو را نداده و ما نیز محدودیتی در این خصوص اعمال نکردهایم.
براساس این گزارش، در نیمه دوم سال گذشته تعداد یك هزار و 921 تعمیرگاه مجاز خدمات پس از فروش شرکتهای خودروساز در سراسر کشور مورد ارزیابی و رتبهبندی قرار گرفتند که طی آن فقط دو تعمیرگاه در رتبه یک قرار گرفتند.
بر اساس گزارش شرکت بازرسی کیفیت و استاندارد ایران، در بین 22 شرکت خودروسازی داخلی، شرکت ایساکو (ارائه دهنده خدمات پس از فروش به محصولات ایران خودرو) با 674 تعمیرگاه مجاز، سایپا یدک (سازمان خدمات پس از فروش سایپا) با 460 تعمیرگاه مجاز و زامیاد با 174 تعمیرگاه مجاز در سراسر کشور به ترتیب بیشترین تعداد تعمیرگاه مجاز را داشتهاند.
بر این اساس 21 درصد این تعمیرگاهها در سطح استان تهران، 37 درصد در مراکز سایر استان ها و 42 درصد در سطح شهرستانها قرار داشتند.
کد خبر 292
نظر شما