پرشین خودرو: نایب رییس شورای شهر تهران دو ساله شدن دوره معاینه فنی را ضربهای برای کنترل آلودگی دانست و افزود: معاینه فنی باید الزامی و سالانه باشد تا به چیزی که میخواهیم دست پیدا کنیم.
به گزارش «پرشین خودرو»، مرتضی طلایی در مراسم افتتاح فاز دوم طرح تعویض کاتالیست و کنیستر ۱۲۰۰ دستگاه خودروی پراید تاکسی و افتتاح سیزدهمین و چهاردهمین مرکز تک خط معاینه فنی خودروهای سبک گفت: آلودگی هوا مرگ خاموشی است که سایه آن بر تهران است و بسیاری از شهرهای بزرگ کشور نیز همین وضعیت را دارند ولی چون رسانهها در تهران فعال تر هستند مسئولین بیشتر در جریان شرایط آب و هوای آن قرار میگیرند ولی آلودگی هوا پیام دیگر شهروندان در شهرهای بزرگ است که باید به گوش مسئولان برسانیم و توجه کنیم که غول آلودگی هوا مردم را از پای درمیآورد.
وی با بیان اینکه بالغ بر ۷۰ هزار تاکسی فرسوده تولید شرکت ایران خودرو است افزود: ایران خودرو در این طرح حضور ندارد. سوالی که پیش میآید این است که آیا ما برای شرکت ایران خودرو درخواست نکردیم؟ ولی اگر این کار را انجام نمیدادیم نباید از سایپا نیز درخواستی برای حضور به عمل میآمد. ما میخواهیم حالا که فشار تحریمها کمتر شده است بهانهای وجود نداشته باشد.
وی تاکید کرد: متاسفانه شرکت ایرانخودرو خودروهایی که تولید کرده و فرسوده شدهاند را عوض نمیکند و حتی برای تعویض کاتالیستها هم اقدامی نمیکند!
به گزارش افکار نیوز، نایب رئیس شورای شهر تهران گفت: شهرداری آمادگی دارد به طور رایگان تمام کاتالیستهای تاکسیها را تعویض کند و هیچ هزینهای نیز از رانندگان دریافت نکند. اما درخواست میکنیم دوستان ما در ایران خودرو نیز وارد عمل شوند.
طلایی با اشاره به اینکه آمارها ۸۰ درصد آلودگی هوا را ناشی از آلایندههای خودرو میداند، افزود: این آمارها مربوط به سال ۷۰ است که خودروها کاربراتوری بودند در صورتی که اکنون اگر این مطالعات مجددا انجام شود سهم خودروها از ۸۰ درصد پایینتر میآید و کارخانه سیمان، موتورخانههای داخل منازل، پتروشیمی و صنایع سهم بیشتری نسبت به گذشته خواهند داشت.
وی ادامه داد: در بازدیدی که در حوزه تاسیسات از مرکز سیتی سنتر داشتم دیدم که در زیر زمین و پارکینگ خودروها پس از دو سال فعالیت دیوارها هنوز سفید رنگ است چون از سیستمهای استاندارد استفاده میکنند. همچنین از آب باران برای تبدیل به آب شرب استفاده میکنند. وقتی این دانش وجود دارد از آن استفاده نمیکنیم در واقع خودمان مشکلات را برای شهر بوجود میآوریم.
وی با بیان اینکه توسعه مراکز معاینه فنی توجیه اقتصادی ندارد اما برای کاهش آلودگی به آنها نیاز داریم، گفت: وجود حداقل ۵۰۰ مرکز معاینه فنی محلهای یک ضرورت است. باید یک سوبسیدی به تعمیرگاههای استاندارد اختصاص دهیم و آنها را در این حوزه فعال کنیم.
طلایی موضوع آگاهی بخشی و فرهنگسازی برای شهروندان را به عنوان اولویت مطرح کرد و گفت: چند درصد از رانندگان میدانند که باید بر اساس استاندارد گذشت مدت زمان سه سال و یا ۸۰ هزار کیلومتر نسبت به تعویض کاتالیست اقدام کنند؟ در واقع فرهنگسازی نقش مردم را برای رسیدن به وضع مطلوب مشخص میکند.
نایب رئیس شورای شهر تهران با اشاره به اینکه کنترل نیمی از آلودگی هوا در افق پنج ساله دوم خبر خوبی نیست، این به این معنی است که باید چهار پنج دهه طول بکشد که به آن میزان از کاهش آلودگی هوا برسیم بنابراین باید بیشتر بر فرهنگسازی و آگاهی بخشی برای مردم تاکید کنیم. همانگونه که ۱۰۲ هزار میلیارد تومان در برنامه پنج ساله دوم شهرداری پیش بینی کردیم ۴۰ هزار میلیارد تومان برای حمل و نقل گذاشتهایم که اگر دولت سهم خود را پرداخت کند و وامهای پیشبینی شده تحقق پیدا کند به نظر میرسد کنترل آلودگی هوا در یک برنامه سه چهار ساله امکانپذیر است.
طلایی افزود: اگر این سه بخش یعنی سهم دولت، بخش خصوصی و وامها را اضافه کنیم به ۲۰۰ هزار میلیارد دست پیدا میکنیم که با توجه به زیر ساختها میتوانیم ۵۰ کیلومتر تونل احداث کنیم و به ۷۰ درصد حمل و نقل عمومی دست پیدا کنیم.
وی اظهار کرد: اگر طرح جامع در خصوص حمل و نقل به طور کامل اجرا شود و به صورت راحت و روان برای مردم قابل استفاده باشد تهران در پنج سال آینده به هوای سالم خواهد رسید ضمن اینکه به راحتی میتوان مصرف انرژی برق را برای وسایل گرمایشی و سرمایشی جایگزین انرژیهای دیگر کرد.
عضو شورای شهر تهران در رابطه با خارج کردن خودروهای فرسوده گفت: اگر ۲۰ هزار خودروی فرسوده را با حداقل پول خارج کنیم به راحتی میتوانیم بخشی از مرگ و میرهای ناشی از آلودگی هوا را کاهش دهیم.
وی با اشاره به اینکه قانون افزایش دوره معاینه فنی از دو سال به پنج سال یکی از قوانینی بود که به آلودگی هوا ضربه زد افزود: معاینه فنی باید الزامی و سالانه باشد تا به چیزی که میخواهیم دست پیدا کنیم.
کد خبر 29458
نظر شما